18/09/2013

Grčka, letovanje - Mareblue Aelos (ostrvo Krf)

Mareblue Aelos - pogled sa terase našeg bungalova (panorama)
Mareblue Aelos - pogled sa terase našeg bungalova (panorama)
Ove godine smo odlučili da provedemo odmor u Grčkoj. Odabrali smo all inclusive opciju (Vuk je tada napunio tek osam meseci) i Mareblue Aelos Beach Resort koji obuhvata hotel, restoran, bungalove, bazen, kafiće, igrališta, sportske terene i još mnogo toga što nas je privuklo kada smo pričali sa agencijom Filip travel. Aranžman smo uplatili još u aprilu pa je bio povoljiniji. 

Poleteli smo rano ujutru i stigli za oko sat vremena leta. Sačekao nas je autobus i prevezao do hotela (oko sedam kilometara od aerodroma). Iznenadila nas je činjenica da gosti izlaze tek posle 12 h pošto smo navikli da to bude do 10 h, ali smo nakon što su nam prikačili narukvicu koja označava da nam je skoro sve dostupno besplatno, započeli uživanje na terasi iznad restorana. 

Terasa iznad restorana - Mareblue Aelos (Grčka - Krf)
Terasa iznad restorana - Mareblue Aelos (Grčka - Krf) 
Taman smo zadremali u ugodnim foteljama kada nas je gospođa sa recepcije obavestila da je naš smeštaj spreman. Odvezli su nas kombijem u dvosoban apartman u bungalovima sa ogromnom terasom odmah u blizini bazena. Ubacili su krevetac koji smo tražili i pustili nas da se odmorimo. 

Smeštaj je bio pristojan. Redovno (svakodnevno) su sređivali sobe, menjali peškire i brisali pod. Klimu su isključili pošto je u pitanju septembar (mislim i da se dodatno plaća), ali je vreme bilo fenomenalno. Toplo, a uveče svežije, taman da može da se spava pored otvorenog prozora. 

Mareblue Aelos Beach Resort - satelitska mapa
Tokom odmora smo pronašli sve prelepe prolaze i prečice do hotela i plaže pune neverovatnog bilja koje su besprekorno održavali i gajili godinama (na primer cvetna puzavica koja ide duž ograde stepeništa). Sve je mirisalo na četinare i more. 

Bungalovi iznad pešačkog puta do hotela - Mareblue Aelos Beach Resort
Bungalovi iznad pešačkog puta do hotela - Mareblue Aelos Beach Resort
Kada nas je mrzelo da hodamo, koristili smo veliki bazen (oko 50 m dužine) odmah pored naših bungalova, a tokom obroka smo gledali kako se klinci brčkaju u specijalizovanom dvodelnom plitkom bazenu za bebe i mlađu decu pored hotela. 

Veliki bazen na brdu sa pogledom na more
Veliki bazen na brdu sa pogledom na more
Uživali smo u raznovrsnim obrocima u vidu švedskog stola u hotelskom restoranu i drugom na plaži koji je služio da nas maksimalno razmazi ukusnim picama i pastom koju su pripremali pred nama, sladoledom, ledenim kafama, pivom, vinom i drugim poslasticama bez potrebe da napravimo više od desetak koraka od svoje ležaljke. 

Mareblue Aelos plaža
Mareblue Aelos plaža
Nakon što smo im pozajmili 20 evra za vaučere, svaki dan smo na plaži uzimali nove peškire, a o ležaljkama nismo morali da brinemo pošto su predvideli da i u sezoni svako od gostiju dobije svoju. Jedan momak je ceo dan čistio plažu, a animatori su nas pozivali da igramo stoni tenis, odbojku na pesku, boćanje, bilijar, nudili čuvanje dece u vidu radionica sa crtanjem, predstava i slično. Dobar deo osoblja je bio iz drugih zemalja evrope, a pored manjeg brja srba, goste su uglavnom činili englezi, francuzi, nemci i rusi. 

Prijalo nam je to što nigde nismo vadili novac i to što smo mogli da budemo bezbrižni i da ugodimo sebi i Vuku najbolje što smo mogli. Naravno, desi se ponekad da morate na primer da pešačite 4 km u jednom pravcu zato što prodavnica u blizini nema pelene, a autobus koji vozi do grada ide u velikim razmacima, ali su takvi detalji sve čini zanimljivijim i razbijali ritam koji je počeo da se pojavljuje nakon par dana. 

Wi fi internet signal je bio jak u svim prostorijama i napolju, ali se na sreću, ili žalost naplaćivao po minutu pa smo tih deset dana bilu uglavnom offline što i nije tako loše. Četiri dana smo iznajmili automobil koji nam je agencija dovezla ispred hotela i obišli neke od popularnih plaža na ostrvu. O tome u narednim postovima. 

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: