Skip to main content

Digital Development Manager - moja nova pozicija

Mreža (izvor)
Posle četiri godine rada u agenciji, moja nova pozicija je Digital Development Manager. Šta ona podrazumeva? 
 • Pripadnost Kreativnom sektoru 
 • Razvoj novih digitalnih usluga od početka do kraja zajedno sa mojim kolegama iz drugih sektora i njihovu implementaciju (analiza potreba i uslova na tržištu, definisanje osnovnih elemenata usluge, formiranje paketa, cena, postavljanje KPI-jeva, kontakt sa podizvočima ukoliko ima potrebe, interna edukacija, prezentovanje, ostvarivanje poslovne saradnje...) 
 • Uvođenje novih klijenata u sistem 
 • Učestvovanje u digitalnim projektima agencije 
 • Praćenje novih trendova i njihovo integrisanje u agencijske usluge 
 • Eksterna edukacija 
 • Razvoj moja dva velika klijenta uz pomoć saradnika  
Do sada sam radio na velikom broju klijenata i kao što sam rekao prilikom intervjua za Wannabe magazin, zadovoljan sam zato što se sada više bavim kreativom, imam više fleksibilnosti, mogu da pratim najnovije trendove i primenim ih i posebno zato što sada provodim više vremena sa ljudima, a manje sam za kompjuterom. 

I ako deluje ludo, uživam u tome što su mi za posao potrebni mail, office paket i mobilni telefon, a snimanje, obrada foto i video materijala, montaža, pravljenje sajtova i vođenje lokacija na društvenim mrežama ostaju za neko posebno privatno vreme i vezani su uglavnom za čisto uživanje.  

Dosta sam sazreo u odnosu na trenutak kada sam se tek priključio agenciji. Osećam se dobro u svojoj koži i nakon što sam postao roditelj, ceo svet nekako ima više smisla. Sve ima svoje mesto pa i ovo unapređenje na poslovnom planu. Slažem kockice i plivam dalje.  

Comments

 1. "Dosta sam sazreo u odnosu na trenutak kada sam se tek priključio agenciji. Osećam se dobro u svojoj koži i nakon što sam postao roditelj, ceo svet nekako ima više smisla. Sve ima svoje mesto pa i ovo unapređenje na poslovnom planu. Slažem kockice i plivam dalje."

  Dajte malo kvalitetnijeg pisanja Tihomire.

  ReplyDelete
 2. Mozete li da mi pojasnite sta konkretno zelite?

  ReplyDelete
 3. Cestitam Tihomire,..ja hm,..ja sam laik za prepoznavanje poslovnih pozicija kod nas,jer ne znma sta masa od njih znce ili iziskuje,..for Human Resurse,kada sam pitao onako istinsko znacenje tog naziva,zapravo pravi naziv kod nas je KADROVSKA SLUZBA...

  Ipak Tihomire ,ovo nije bila kritika,vec moja konstatacija na more nekih izraza ,bez pojsanjenja.

  Cestitam ti u svakom slucaju ,mislim da si zasluzio i objasnio svoju poziciju ,posto se vec duze vreme istinski bavis kreativnim poslom,samim tim sto je i ova mreza aktivna ,..ja naravno ukljucuejm se na blogove koji mi se svidjaju i za koje mislim da mogu nesto da kazem.

  Odlazis li u prirodu,..ja sam skoro bio na Jelici sa planinarskim drustvom Zeleznicar.

  ReplyDelete
 4. Hvala Nenade :)
  Kod nas su takvi nazivi zato sto je u pitanju afilijacija svetske mreze, a i da bi mogli da saradjujemo sa stranim klijentima koji su navikli na njih.
  Odavno nisam isao u prirodu. Dete, posao i neke druge obaveze. Polako, doci ce vreme i za to.

  ReplyDelete
 5. Cestitke na roditeljstvu...to je siguran sam prava obaveza i zivotno zaposlenje ....

  ReplyDelete
 6. Hvala Nenade :) To je jedna od najlepsih stvari koje mogu da se dogode tokom covekovog zivota

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…