Skip to main content

Digital Development Manager - moja nova pozicija

Mreža (izvor)
Posle četiri godine rada u agenciji, moja nova pozicija je Digital Development Manager. Šta ona podrazumeva? 
 • Pripadnost Kreativnom sektoru 
 • Razvoj novih digitalnih usluga od početka do kraja zajedno sa mojim kolegama iz drugih sektora i njihovu implementaciju (analiza potreba i uslova na tržištu, definisanje osnovnih elemenata usluge, formiranje paketa, cena, postavljanje KPI-jeva, kontakt sa podizvočima ukoliko ima potrebe, interna edukacija, prezentovanje, ostvarivanje poslovne saradnje...) 
 • Uvođenje novih klijenata u sistem 
 • Učestvovanje u digitalnim projektima agencije 
 • Praćenje novih trendova i njihovo integrisanje u agencijske usluge 
 • Eksterna edukacija 
 • Razvoj moja dva velika klijenta uz pomoć saradnika  
Do sada sam radio na velikom broju klijenata i kao što sam rekao prilikom intervjua za Wannabe magazin, zadovoljan sam zato što se sada više bavim kreativom, imam više fleksibilnosti, mogu da pratim najnovije trendove i primenim ih i posebno zato što sada provodim više vremena sa ljudima, a manje sam za kompjuterom. 

I ako deluje ludo, uživam u tome što su mi za posao potrebni mail, office paket i mobilni telefon, a snimanje, obrada foto i video materijala, montaža, pravljenje sajtova i vođenje lokacija na društvenim mrežama ostaju za neko posebno privatno vreme i vezani su uglavnom za čisto uživanje.  

Dosta sam sazreo u odnosu na trenutak kada sam se tek priključio agenciji. Osećam se dobro u svojoj koži i nakon što sam postao roditelj, ceo svet nekako ima više smisla. Sve ima svoje mesto pa i ovo unapređenje na poslovnom planu. Slažem kockice i plivam dalje.  

Comments

 1. "Dosta sam sazreo u odnosu na trenutak kada sam se tek priključio agenciji. Osećam se dobro u svojoj koži i nakon što sam postao roditelj, ceo svet nekako ima više smisla. Sve ima svoje mesto pa i ovo unapređenje na poslovnom planu. Slažem kockice i plivam dalje."

  Dajte malo kvalitetnijeg pisanja Tihomire.

  ReplyDelete
 2. Mozete li da mi pojasnite sta konkretno zelite?

  ReplyDelete
 3. Cestitam Tihomire,..ja hm,..ja sam laik za prepoznavanje poslovnih pozicija kod nas,jer ne znma sta masa od njih znce ili iziskuje,..for Human Resurse,kada sam pitao onako istinsko znacenje tog naziva,zapravo pravi naziv kod nas je KADROVSKA SLUZBA...

  Ipak Tihomire ,ovo nije bila kritika,vec moja konstatacija na more nekih izraza ,bez pojsanjenja.

  Cestitam ti u svakom slucaju ,mislim da si zasluzio i objasnio svoju poziciju ,posto se vec duze vreme istinski bavis kreativnim poslom,samim tim sto je i ova mreza aktivna ,..ja naravno ukljucuejm se na blogove koji mi se svidjaju i za koje mislim da mogu nesto da kazem.

  Odlazis li u prirodu,..ja sam skoro bio na Jelici sa planinarskim drustvom Zeleznicar.

  ReplyDelete
 4. Hvala Nenade :)
  Kod nas su takvi nazivi zato sto je u pitanju afilijacija svetske mreze, a i da bi mogli da saradjujemo sa stranim klijentima koji su navikli na njih.
  Odavno nisam isao u prirodu. Dete, posao i neke druge obaveze. Polako, doci ce vreme i za to.

  ReplyDelete
 5. Cestitke na roditeljstvu...to je siguran sam prava obaveza i zivotno zaposlenje ....

  ReplyDelete
 6. Hvala Nenade :) To je jedna od najlepsih stvari koje mogu da se dogode tokom covekovog zivota

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…