Skip to main content

Digital Development Manager - moja nova pozicija

Mreža (izvor)
Posle četiri godine rada u agenciji, moja nova pozicija je Digital Development Manager. Šta ona podrazumeva? 
 • Pripadnost Kreativnom sektoru 
 • Razvoj novih digitalnih usluga od početka do kraja zajedno sa mojim kolegama iz drugih sektora i njihovu implementaciju (analiza potreba i uslova na tržištu, definisanje osnovnih elemenata usluge, formiranje paketa, cena, postavljanje KPI-jeva, kontakt sa podizvočima ukoliko ima potrebe, interna edukacija, prezentovanje, ostvarivanje poslovne saradnje...) 
 • Uvođenje novih klijenata u sistem 
 • Učestvovanje u digitalnim projektima agencije 
 • Praćenje novih trendova i njihovo integrisanje u agencijske usluge 
 • Eksterna edukacija 
 • Razvoj moja dva velika klijenta uz pomoć saradnika  
Do sada sam radio na velikom broju klijenata i kao što sam rekao prilikom intervjua za Wannabe magazin, zadovoljan sam zato što se sada više bavim kreativom, imam više fleksibilnosti, mogu da pratim najnovije trendove i primenim ih i posebno zato što sada provodim više vremena sa ljudima, a manje sam za kompjuterom. 

I ako deluje ludo, uživam u tome što su mi za posao potrebni mail, office paket i mobilni telefon, a snimanje, obrada foto i video materijala, montaža, pravljenje sajtova i vođenje lokacija na društvenim mrežama ostaju za neko posebno privatno vreme i vezani su uglavnom za čisto uživanje.  

Dosta sam sazreo u odnosu na trenutak kada sam se tek priključio agenciji. Osećam se dobro u svojoj koži i nakon što sam postao roditelj, ceo svet nekako ima više smisla. Sve ima svoje mesto pa i ovo unapređenje na poslovnom planu. Slažem kockice i plivam dalje.  

Comments

 1. "Dosta sam sazreo u odnosu na trenutak kada sam se tek priključio agenciji. Osećam se dobro u svojoj koži i nakon što sam postao roditelj, ceo svet nekako ima više smisla. Sve ima svoje mesto pa i ovo unapređenje na poslovnom planu. Slažem kockice i plivam dalje."

  Dajte malo kvalitetnijeg pisanja Tihomire.

  ReplyDelete
 2. Mozete li da mi pojasnite sta konkretno zelite?

  ReplyDelete
 3. Cestitam Tihomire,..ja hm,..ja sam laik za prepoznavanje poslovnih pozicija kod nas,jer ne znma sta masa od njih znce ili iziskuje,..for Human Resurse,kada sam pitao onako istinsko znacenje tog naziva,zapravo pravi naziv kod nas je KADROVSKA SLUZBA...

  Ipak Tihomire ,ovo nije bila kritika,vec moja konstatacija na more nekih izraza ,bez pojsanjenja.

  Cestitam ti u svakom slucaju ,mislim da si zasluzio i objasnio svoju poziciju ,posto se vec duze vreme istinski bavis kreativnim poslom,samim tim sto je i ova mreza aktivna ,..ja naravno ukljucuejm se na blogove koji mi se svidjaju i za koje mislim da mogu nesto da kazem.

  Odlazis li u prirodu,..ja sam skoro bio na Jelici sa planinarskim drustvom Zeleznicar.

  ReplyDelete
 4. Hvala Nenade :)
  Kod nas su takvi nazivi zato sto je u pitanju afilijacija svetske mreze, a i da bi mogli da saradjujemo sa stranim klijentima koji su navikli na njih.
  Odavno nisam isao u prirodu. Dete, posao i neke druge obaveze. Polako, doci ce vreme i za to.

  ReplyDelete
 5. Cestitke na roditeljstvu...to je siguran sam prava obaveza i zivotno zaposlenje ....

  ReplyDelete
 6. Hvala Nenade :) To je jedna od najlepsih stvari koje mogu da se dogode tokom covekovog zivota

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…

Podešavanje ski vezova i održavanje skija

Podešavanje ski vezova i održavanje skija
Marko Špoljarić je podelio sa nama par saveta o podešavanju vezova i skija: 
Neophodno je da budete iskreni prema osobi koja vam podešava vezove o svojoj težini i veštini skijanja kako bi se otvorili prilikom bočnog udara i držali kada je to potrebno (profesionalni skijaši imaju vezove koji se otvaraju tek prilikom jakog udarca) Din skala ne odgovara težini ljudi u smislu da cifra 100 ne označava osobu od 100 kg Preporučuje se da vam serviser ski opreme postavi vezove i da ih podesi umesto vas Stoperi koji zaistavljaju skiju kada spadne sa cipele ne smeju da se uklanjaju i vožnja sa takvom opremom je zakonom zabranjena Izuzetno je bitno da se skije redovno održavaju (posle sedam dana, a kada su u pitanju profesionalni skijaši svaki dan). Ukoliko se  ne premazuje donja površina postaje bela, teže ide po snegu i drugačije se ponaša u odnosu na održavanu. Takođe, različita oštećenja (kamenje, otpad na stazi...) mogu izmeniti njen kontakt sa podlo…