17/07/2013

Mobilna aplikacija za turiste u Nemačkoj

Turistička organizacija Nemačke je napravila aplikaciju za mobilne telefone (Android i iOS) koja vam nudi informacije o stotinama mesta koja treba posetiti (funkcioniše i offline) uz listu od preko 1.300 lokacija na kojima možete koristiti besplatan wi-fi internet. Eh da sam je imao prilikom moje posete Nemačkoj

Pregled zanimljivih destinacija u Nemačkoj u okviru mobilne aplikacije
Pregled zanimljivih destinacija u Nemačkoj u okviru mobilne aplikacije

Evo malo i zvaničnih informacija:


Kampanja za društvene medije „Youth HotSpots in Germany“


„Online Travel“ je u trendu kod mladih ljudi: mladi turisti iz Evrope rezervišu 83 procenta svojih putovanja online, pre svega posredstvom različitih sajtova sa turističkim ponudama ili online portala za rezervacije. Oni se prvenstveno putem interneta informišu o putopisima, fotografijama, video zapisima, kao i o preporukama drugih turista. Pri tome, oni komuniciraju na društvenim mrežama preko pametnih telefona, a nakon putovanja razmenjuju svoja iskustva online.

Turistička organizacija Nemačke im se iz tog razloga prvenstveno obraća putem interneta i mobilnih aplikacija, odnosno putem akcija na društvenim mrežama – naročito na fejsbuku, tviteru i instagramu.


„Share the moment“ putem aplikacije i mikro sajta

Wi-fi hotpotovi sa besplatnim pristupom internetu u Nemačkoj
Wi-fi hotpotovi sa besplatnim pristupom internetu u Nemačkoj
Turistička organizacija Nemačke mladim turistima, koji su najčešće i na putovanjima i na odmoru uvek uz svoje pametne telefone, omogućava da putem aplikacije za mobilne telefone dobiju uslugu koja im mogućava pregled besplatnog bežičnog interneta. Na taj način mladi putnici mogu izbeći skupe roming tarife dok su u Nemačkoj. Turistička organizacija Nemačke je od početka marta 2013. aplikaciju „Youth HotSpots“ besplatno stavila na raspolaganje na Itunes-u i Google Play-Store-u i na taj način omogućiti većini mladih turista besplatan pristup društvenim mrežama čak i kada su na putu.


Pregled različitih lokacija
Pregled različitih lokacija

Youth hotspots u Nemačkoj
Youth hotspots u Nemačkoj
Još jedan element kampanje je i mikro sajt, koji se nalazi na adresi www.germany.travel/youth. Putem ovog mikro sajta Turistička organizacija Nemačke se obraća mladoj populaciji i pruža mogućnost informisanja pre samog putovanja. U centru se nalazi interaktivna karta koja pulsirajućim krugovima različite veličine u pet kategorija „Must Sees“, „Nightlife“, „Shopping“, „Bars & Cafés“ i „Festivals & Events“ signalizira gde je u Nemačkoj najviše dogaĎanja. Klikom na krugove otvaraju se gradovi u kojima se mogu pronaći atraktivna, tzv. HotSpots mesta, koja su definisali sami mladi u Nemačkoj. Od marta 2013. korisnici interaktivne karte imaće priliku da je i sami dopune novim atraktivnim lokacijama.


Geolociranje i prikaz mape u okviru mobilne aplikacije
Geolociranje i prikaz mape u okviru mobilne aplikacije

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: