Skip to main content

"Švedski nacionalni dan" - fotografije i video zapisi

Lykke Li - I Follow Rivers - otpevao Švedski hor (swedish choir version)

Himna Srbije - otpevao hor iz Švedske

"Švedski nacionalni dan" - 6. jun. Obeležava se u slavu dana kada je Gustav Vasa izabran za kralja Švedske 1523. godine.

Ambasador švedske i njegova supruga pozdravljaju sve goste
Ambasador švedske i Liselott Martynenko Agerlid, zamenica šefa misije pozdravljaju sve goste

Dan Švedske - gosti
Dan Švedske - gosti

Diplomate na proslavi Dana Švedske
Diplomate na proslavi Dana Švedske

Ambasador Švedske, gospodin Krister Asp drži govor
Ambasador Švedske, drži govor

Muzej 25 maj - odličan prostor za degustaciju švedskih proizvoda i upoznavanje sa kulturom, ljudima i kompanijama
Muzej 25 maj - odličan prostor za degustaciju švedskih proizvoda i upoznavanje sa kulturom, ljudima i kompanijama

Nemanja Stojanović
Nemanja Stojanović

Kraljevska porodica Srbije, ambasador švedske i njegova supruga
Kraljevska porodica Srbije

Drvo (motka) koje se koristi tokom proslave
Drvo (motka) koje se koristi tokom proslave

Fenomenalni švedski hor, deca i publika
Fenomenalni švedski hor, deca i publika

Zagrljaj
Zagrljaj

Comments

  1. kako otici do svedske..hm...

    ReplyDelete
  2. sto? kako otici do Svedske,...raditi ...kada se ne moze ovde stvarati za sopstvenu zemlju..vec samo zivotariti,...od jutra do sutra,..na to sam mislio,...kako otici sdo Svedske ,,..nikog ne znas ,,,,ne znas da li si dobrodosao,...to je bio komentar....

    ReplyDelete
  3. Kao i u bilo koju drugu zemlju. Ako imas profesiju i znanje koje traze, ljude i nesto sto im moze biti zanimljivo, lako i brzo mozes otici.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

BS Tours - prevoz autobusom do Rovinja (loše iskustvo)

Tražite prevoz autobusom do Rovinja? Želite udoban autobus koji će vas dovesti do ovog lepog grada u Hrvatskoj? Izneću vam moje zaista neprijatno iskustvo sa agencijom-prevoznikom "BS Tours".

Obradovao sam se kada sam dobio priliku da provedem cetiri dana u Rovinju. Poslednji put sam tamo bio ka klinac. Moj boravak je trebao da traje četiri dana (petak-ponedeljak). 
Potrazio sam prevoznike i shvatio da samo BS Tours i Lasta voze do Rovinja. Povratna karta je oko 9.000 dinara. Došao sam u agenciju, raspitao se za slobodne termine, jasno i glasno naveo da nameravam da se vratim u ponedeljak uveče i pitao je u koliko sati mogu da sačekam autobus. Rekla je da prevoz kreće svako veče u 20 h iz Rovinja za Beograd. 
Kupio sam kartu sutra i ponovo naglasio da želim da krenem u Beograd u ponedeljak uveče. Ona je rekla da ništa ne brinem i da mi karta važi šest meseci. Sledećeg dana sam uzeo i putno osiguranje i tom prilikom treći put naglasio da mi treba za četiri dana. Rekla je da je …

Podešavanje ski vezova i održavanje skija

Podešavanje ski vezova i održavanje skija
Marko Špoljarić je podelio sa nama par saveta o podešavanju vezova i skija: 
Neophodno je da budete iskreni prema osobi koja vam podešava vezove o svojoj težini i veštini skijanja kako bi se otvorili prilikom bočnog udara i držali kada je to potrebno (profesionalni skijaši imaju vezove koji se otvaraju tek prilikom jakog udarca) Din skala ne odgovara težini ljudi u smislu da cifra 100 ne označava osobu od 100 kg Preporučuje se da vam serviser ski opreme postavi vezove i da ih podesi umesto vas Stoperi koji zaistavljaju skiju kada spadne sa cipele ne smeju da se uklanjaju i vožnja sa takvom opremom je zakonom zabranjena Izuzetno je bitno da se skije redovno održavaju (posle sedam dana, a kada su u pitanju profesionalni skijaši svaki dan). Ukoliko se  ne premazuje donja površina postaje bela, teže ide po snegu i drugačije se ponaša u odnosu na održavanu. Takođe, različita oštećenja (kamenje, otpad na stazi...) mogu izmeniti njen kontakt sa podlo…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…