Skip to main content

"Švedski nacionalni dan" - fotografije i video zapisi

Lykke Li - I Follow Rivers - otpevao Švedski hor (swedish choir version)

Himna Srbije - otpevao hor iz Švedske

"Švedski nacionalni dan" - 6. jun. Obeležava se u slavu dana kada je Gustav Vasa izabran za kralja Švedske 1523. godine.

Ambasador švedske i njegova supruga pozdravljaju sve goste
Ambasador švedske i Liselott Martynenko Agerlid, zamenica šefa misije pozdravljaju sve goste

Dan Švedske - gosti
Dan Švedske - gosti

Diplomate na proslavi Dana Švedske
Diplomate na proslavi Dana Švedske

Ambasador Švedske, gospodin Krister Asp drži govor
Ambasador Švedske, drži govor

Muzej 25 maj - odličan prostor za degustaciju švedskih proizvoda i upoznavanje sa kulturom, ljudima i kompanijama
Muzej 25 maj - odličan prostor za degustaciju švedskih proizvoda i upoznavanje sa kulturom, ljudima i kompanijama

Nemanja Stojanović
Nemanja Stojanović

Kraljevska porodica Srbije, ambasador švedske i njegova supruga
Kraljevska porodica Srbije

Drvo (motka) koje se koristi tokom proslave
Drvo (motka) koje se koristi tokom proslave

Fenomenalni švedski hor, deca i publika
Fenomenalni švedski hor, deca i publika

Zagrljaj
Zagrljaj

Comments

  1. kako otici do svedske..hm...

    ReplyDelete
  2. sto? kako otici do Svedske,...raditi ...kada se ne moze ovde stvarati za sopstvenu zemlju..vec samo zivotariti,...od jutra do sutra,..na to sam mislio,...kako otici sdo Svedske ,,..nikog ne znas ,,,,ne znas da li si dobrodosao,...to je bio komentar....

    ReplyDelete
  3. Kao i u bilo koju drugu zemlju. Ako imas profesiju i znanje koje traze, ljude i nesto sto im moze biti zanimljivo, lako i brzo mozes otici.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…