Skip to main content

"Švedski nacionalni dan" - fotografije i video zapisi

Lykke Li - I Follow Rivers - otpevao Švedski hor (swedish choir version)

Himna Srbije - otpevao hor iz Švedske

"Švedski nacionalni dan" - 6. jun. Obeležava se u slavu dana kada je Gustav Vasa izabran za kralja Švedske 1523. godine.

Ambasador švedske i njegova supruga pozdravljaju sve goste
Ambasador švedske i Liselott Martynenko Agerlid, zamenica šefa misije pozdravljaju sve goste

Dan Švedske - gosti
Dan Švedske - gosti

Diplomate na proslavi Dana Švedske
Diplomate na proslavi Dana Švedske

Ambasador Švedske, gospodin Krister Asp drži govor
Ambasador Švedske, drži govor

Muzej 25 maj - odličan prostor za degustaciju švedskih proizvoda i upoznavanje sa kulturom, ljudima i kompanijama
Muzej 25 maj - odličan prostor za degustaciju švedskih proizvoda i upoznavanje sa kulturom, ljudima i kompanijama

Nemanja Stojanović
Nemanja Stojanović

Kraljevska porodica Srbije, ambasador švedske i njegova supruga
Kraljevska porodica Srbije

Drvo (motka) koje se koristi tokom proslave
Drvo (motka) koje se koristi tokom proslave

Fenomenalni švedski hor, deca i publika
Fenomenalni švedski hor, deca i publika

Zagrljaj
Zagrljaj

Comments

  1. kako otici do svedske..hm...

    ReplyDelete
  2. sto? kako otici do Svedske,...raditi ...kada se ne moze ovde stvarati za sopstvenu zemlju..vec samo zivotariti,...od jutra do sutra,..na to sam mislio,...kako otici sdo Svedske ,,..nikog ne znas ,,,,ne znas da li si dobrodosao,...to je bio komentar....

    ReplyDelete
  3. Kao i u bilo koju drugu zemlju. Ako imas profesiju i znanje koje traze, ljude i nesto sto im moze biti zanimljivo, lako i brzo mozes otici.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …