20/05/2013

Firefox OS - MobileMonday Srbija # 7

Firefox OS - MobileMonday Srbija # 7
Citaram:

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na sedmi MobileMonday Srbija događaj koji će se održati 27og maja, u KC Grad, sa početkom u 18h. Centralna tema će biti Firefox OS i zvanično lansiranje ovog operativnog sistema u Srbiji. Čućemo i kratak pregled dešavanja i trendova u mobilnoj industriji, kao i najavu događaja koje će Mozilla i Telenor organizovati u letnjem periodu. 
Gost iz Global Mozilla organizacije će nam održati uvodno predavanje i upoznati nas sa Firefox operativnim sistemom, a tokom samog događaja ćete imati priliku i da isprobate prve uređaje zasnovane na Firefox OS. Predstavnici lokalne Mozilla zajednice će biti tu da odgovore na sva pitanja i prezentuju nam mogućnosti novog OS-a. 
Srbija je jedna od prvih zemalja u kojima će uređaji bazirani na Firefox OS-u doživeti premijeru, a o samom lansiranju i njegovom značaju za domaće tržište će nam govoriti Nemanja Žilović, Customer Marketing Direktor Telenora Srbija. Takođe, čućemo i najavu događaja i radionica za developere koje Telenor i Mozilla planiraju za narednih nekoliko meseci. 
Ni jedna mobilna platforma nije kompletna bez mobilnih aplikacija, a o najboljim praksama i smernicama za dizajn Firefox OS aplikacija će nam govoriti developeri iz Norveške kompanije Comoyo
MoMo je već prepoznatljiv po neformalnom delu događaja, rezervisanom za upoznavanje i druženje. Ovog puta, osim samih Firefox telefona sa kojima ćete imati priliku da se poigrate, pripremili smo i prikladne geeky poklone, pa vas molimo da se registrujete, da bi znali šta da očekujemo.

Glavni sponzor događaja je Telenor, a zahvaljujemo se i RNIDS-u koji nas već tradicionalno podržava.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: