Skip to main content

Blogeri, nagrade, sajam i Turistička organizacija Nemačke (GNTB)

Poziv za učešće na Međunarodnom sajmu turizma - IFT 2013 u Beogradu 

Turistička organizacija Nemačke (GNTB) na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma – IFT 2013 u Beogradu planira da na svom štandu ugosti 10 blogera iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gorne, Rumunije, Srbije, Turske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke i Slovačke, i da im na taj način pruži priliku da se bolje upoznaju sa radom organizacije i novom kampanjom za mlade. 

U vreme trajanja sajma i gostovanja na našem štandu upoznaćete se sa najvažnijim elementima kampanje: mapom popularnih lokacija Youth Hotspot Map i mobilnom aplikacijom mape popularnih lokacija. Turistička organizacija Nemačke će na svom štandu organizovati i Google Hangouts video konferencije sa turističkim blogerima iz različitih delova Nemačke, uz mogućnost ćaskanja sa nekim od najpoznatijih evropskih turističkih blogera, među kojima su svakako Melvin Boeher (Melvin Boecher), autor bloga Traveldudes, i Kit Jenkins (Keith Jenkins) autor bloga Velvet Escapes. 

Prvih 10 blogera koji se registruju dobiće poziv da učestvuju na Međunardnom sajmu turizma – IFT 2013 u Beogradu. 

Boravak u Beogradu pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Nemačke podrazumeva: 
  • Povratne avionske karte za Beograd (sa planiranom dolaskom u Beograd 20. februara i povratkom iz Beograda 22. februara 2013. godine)
  • 2 noćenja u Hotelu Excelsior u Beogradu (od 20.2. do 22.2.2013)
  • Ulaznice za Međunarodni sajam turzima 2013. u Beogradu za 21. i 22. februar 2013.
  • Učešće u specijalnim događajima za blogere na štandu Turističke organizacije Nemačke 21. i 22. februara 2013. godine 
  • Učešće u Nemačko-srpskoj svečanosti koja će se održati 20. februara 2013. godine u Skupštini grada Beograda
  • Večeru 21. februara u centru Beograda sa ostalim blogerima, uključujući i Melvina Boehera (Traveldudes) i Kita Jenkinsa (Velvet Escapes), i predstavnicima Turističke organizacije Nemačke Takođe vas pozivamo i da uzmete učešće u konkursu za Blog nagrade i šansi da osvojite putovanje u Nemačku. Tema konkursa je: „ Na šta Vas asocira Nemačka kao destinacija za mlade?“ 

Svoje priloge možete dostaviti u vidu tekstualnih dokumenta, slika ili video zapisa (u trajanju od maksimalno 5 minuta, veličine do 250 MB)(u sledećim formatima: PDF, TXT, JPG, PNG, MP4, MPEG, MPG ili WWV). 

Molimo da svoje priloge dostavite najkasnije do 25. februara 2013. godine. 


Pravila i uslovi učešća 
Pobednik konkursa za Blog nagrade biće proglašen na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu koji će se održati od 6. do 10. marta 2013. godine, a nagrada su povratne avionske karte za Nemačku za dve osobe, dve sedmodnevne železničke propusnice i noćenja širom Nemačke. 


Kampanja za mlade 
Cilj kampanje Turističke organizacije Nemačke za promovisanje popularnih mesta za mlade u Nemačkoj pod nazivom “Youth Hotspots in Germany - Share the moment” jeste promovisanje putovanja ka destinacijama za mlade u Nemačkoj. Osnovni cilj kampanje je predstavljanje turističkih sadržaja koji mladi međunarodni putnici kreiraju, pre svega putem socijalnih mreža i internet stranice Turističke organizacije Nemačke. Ideja je stvaranje veće prepoznatljivosti Nemačke kao destinacije za mlade i uspostavljanje mogućnosti da određene ciljne grupe istovremeno preuzimaju i dodaju odgovarajuće turističke sadržaje. 

Na internet stranici kampanje www.germany.travel/youth korisnici mogu da preuzmu interaktivnu mapu zanimljivih i popularnih mesta u Nemačkoj, tzv. Youth Hotspot Map, koja sadrži zanimljivosti koje svakako treba posetiti, od raznovrsnih barova i kafea, preko noćnog života, šopinga, do festivala i događaja. Ove popularne lokacije ili HotSpots odabrane su na osnovu ankete sprovedene među mladima u Nemačkoj. Turistička organizacija Nemačke je u tu svrhu obezbedila i mobilnu aplikaciju sa fokusom na besplatni bežični internet koji je dostupan širom Nemačke. 


Međunarodni sajam turizma u Beogradu 
Međunarodni sajam turizma u Beogradu, Srbiji predstavlja najveći sajam turizma u jugoistočnoj Evropi. Na ovogodišnjem, 35. po redu Sajmu turizma očekuje se učešće izlagača iz čak 43 zemlje i više od 50.000 posetilaca. Sajam blogerima nudi jedinstvenu priliku da ostvare kontakte sa predstavnicima turističke industrije, među kojima je naravno i Turistička organizacija Nemačke. 

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…