Skip to main content

Ekokult - izložba i manifestacija


Od 21 do 26 januara 2013. godine, u galeriji Progres, Knez Mihajlova 27, sa preko 45 učesnika iz Srbije i 35 učesnika iz inostranstva, iz raznih oblasti umetnosti. 


Ekokult, predstavlja jedinstvenu manifestaciju sa velikom IZLOŽBOM I PRATEĆIM PROGRAMOM u okviru kojih su integrisani svi segmenti eko arhitekture, eko kulture, eko umetnosti, eko dizajna i eko života. Takav koncept manifestacije i izložbe otvara dijalog sa širom javnošću, promoviše znanja, razvoj i primenu ekološkog, energetskog i održivog načina razmišljanja, a u cilju direktnog i praktičnog uticaja na način posmatranja života i sveta. Namera organizatora je da okupi arhitekte, umetnike, stručnjake iz raznih oblasti, kao i učesnike iz svih segmenata kulturnog života, i da u takvoj sinergiji približi ovu problematiku širom auditorijumu. Kroz takav dijalog, manifestacija otvara nove mogućnosti promovisanja eko načina života i razmišljanja, ali isto tako i promociju kompanija i institucija koje u sklopu svoje delatnosti stavljaju akcenat na ekologiju i energetsku efikasnost, uz aktiviranje umetnika svih generacija i poznatih ličnosti, ekološki orijentisanih, čime se na najbolji način promoviše eko stil života, kao stil budućnosti. 

Tokom trajanja izložbe biće organizovani prateći programi, predavanja, prezentacije, panel diskusije o aktuelnim temama: zelenoj gradnji, ekologiji, solarnoj arhitekturi, energetskoj efikasnosti, eko umetnosti i životu i posebnim programskim blokom o eko heroju civilizacije Nikoli Tesli. 

U direktnom dijalogu i razgovoru sa publikom odgovore će dati veliki broj istaknutih stvaralaca i umetnika iz naučnog i javnog života iz oblasti arhitekture, slikarstva, vajarstva, keramike, književnosti, publicistike... Serija tribina će biti otvorena prezentacijom o eko heroju civilizacije Nikoli Tesli, odnosno sa EKSKLUZIVNIM izveštajem Vladimira Jelenkovića Direktora Muzeja Nikola Tesla u Beogradu, sa konferencije o Nikoli Tesli održane u Njujorku 7. jan. 2013. 

Autor manifestacije i izložbe EKOKULT. je Mr Vladimir I. Lovrić dia, Predsednik ULUPUDS-a i glavni i odgovorni urednik magazina za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA. 


SPISAK IZLAGAČA NA IZLOŽBI EKOKULT. 


EKO ARHITEKTURA: 

Aires Mateus Manuel, Aires Mateus Francisco, Byoungsoo Cho, Casagrande Marco, Casajuana Carmina, Casares Beatriz G., Gonzáles Marcos, Christ Roger, Ćurković Tomislav, Zidarić Zoran 

De Rijke, Marsh And Morgan, Đurović Vladimir, H Arquitectes (Lorente David, Ricard Josep, Xavier Ros), Karawitz Architecture (Witzmann Mischa, Karanesheva Milena), Křemenova Lenká I Maštálka David, Li Xiaodong Atelier, Lovrić Vladimir, Menke Anne (Winkens Architekten), Merer Mark, Ofis Arhitekti (Oman Rok, Videčnik Špela, Gregorič Tomaž, Gregorič Andrej, Breda Anna), Reinberg Georg W., Seymour-Smith Architects, Triptyque (Bousquet Greg, Bueno Carolina, Sibaud Guillaume, Raffaelli Oliver) 


DIZAJN, VAJARSTVO, TEKSTIL, KERAMIKA, SCENOGRAFIJA, SLIKARSTVO, GRAFIKA, MOZAIK, FOTOGRAFIJA 

Ajzinberg Gorjana, Anđelković Adžemović Dijana, Anđelković Vladimir, Bajić Mrđan, Bogićević Aleksandra, Cvetković Zlatko, Dražović Ilić Dragana, Dulić Grujić Jasna, Đurđević Biljana, Ekoto 

Gračner Ivan, Graovac Zoran, Ilić Mrvić Milica, Janković Nikola, Akademik, Jeremić Miroslav, Jevrić Olga, Akademik, Joksimović Nebojša, Kako.Ko, Marjanović Slobodanka, Marković Mikica Milosav, Mikača Vukica, Milenković Zdravko, Nedeljković Vukša Tamara, Nešić Dušan, Pančić Saša, Paradinović Ivan, Pejić Dušica, Pešić Rančić Snežana, Predojević Miroslav, Prokopijević Andrea, Šarić Nataša, Spasojević Bata, Stojanović Slavimir, Strugar Branislav, Tabački Miodrag, Vac Aleksandar, Vlahović Jugoslav, Vujošević Petar, Vukša Marko, Willimon Biljana, Woodnotes, Zamurović Dragoljub, Žugić Sonja 


PRATEĆI PROGRAM EKOKULT.-a 

21. januar / ponedeljak /19h / svečano otvaranje / koktel 
22. januar / utorak /18h / tribina – eko heroj 
EKO HEROJ NIKOLA TESLA 
Vladimir Jelenković, Direktor Muzeja Nikola Tesla u Beogradu - moderator 
Prof Dr Radomir Naumov, Predsednik društva Nikola Tesla 
Prof Dr Milun Babić, Predsednik fondacije Nikola Tesla 
23. januar / sreda / 18h / konferencija - eko arhitektura 
EKO ARHITEKTURA 
Mr Vladimir I. Lovrić dia – moderator 
glavni i odgovorni urednik magazina EKO KUĆA 
Predsednik ULUPUDS-a 
Prof Dr Milica Jovanović Popović dia 
Prof Dr Aleksandra Krstić Furundžić dia 
Dr Ljubisav Stamenić 
Mr Bojan Kovačić 
Irfan Hasanović 
Vesna Nadaždain Ljubičić dipa 
Prof Dr Marija Todorović 
doc Mr Maja Todorović 
Doc Dušan Ignjatović 
24. januar / četvratk / 18h / tribina – eko umetnost 
IZAZOVI EKO KULTURE / UMETNOSTI 
Mr Vladimir I. Lovrić dia – moderator 
glavni i odgovorni urednik magazina EKO KUĆA 
Predsednik ULUPUDS-a 
Dragoslav Bokan, reditelj 
Slavimir Stojanović, dizajner 
Prof Jugoslav Vlahović, ilustrator 
Bata Spasojević, modni dizajner 
Robert Klun, arhitekta Predsednik dizajnera Slovenije 
Prof Dr Milan Radovanović, teoretičar umetnosti i medija 
Vesna Pejović, dizajner 
Zoran Jedrejčić, industrijski dizajner 
25. januar / petak / 18h / tribina - eko život 
EKOLOGIJA KAO ŽIVOTNI STAV 
Mr Vladimir I. Lovrić dia – moderator 
glavni i odgovorni urednik magazina EKO KUĆA 
Predsednik ULUPUDS-a 
Dragoslav Bokan, reditelj 
Božidar Mandić, pesnik 
Dragoslav Bokan, reditelj 
Maja Volk, 
Vesna de Vinča, novinar 
Snežana Jandrlić 
Aleksandar Antić 
Miroslav Jeremić 
Dušan Jovanović 
Svetlana Dingarac 

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.