Skip to main content

Turistička organizacija Nemačke kao zemlja partner na Beogradskom sajmu turizma 2013.

Delim sa vama korisnu informaciju:
 
Međunarodni sajam turizma u Beogradu 2013.

Turistička organizacija Nemačke će u periodu od 21. do 24. februara 2013. godine učestvovati na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu kao zemlja partner. „Nastup Nemačke kao zemlje partnera u skladu je sa našom strategijom predstavljanja turističkih potencijala Nemačke na tržištu jugoistočne Evrope. Turistička organizacija Nemačke je tokom 2012. godine dobila dodatna sredstva u iznosu od 500.000 evra za realizaciju ovog cilja“, izjavio je Ernst Burgbaher (Ernst Burgbacher), parlamentarni državni sekretar u Saveznom ministarstvu za privredu i tehnologiju i poverenik Savezne vlade za turizam i mala i srednja preduzeća.

„Vrlo je značajna činjenica za Beogradski sajam turizma da je Nemačka već nakon prvog nastupa 2012. godine odlučila da postane zemlja partner. Velika je obaveza za Beogradski sajam turizma da obezbedi poslovnu platformu za zemlje koje imaju tako značajnu ulogu u svetskom turizmu poput Nemačke. Kao jedan od retkih sajmova koji uprkos krizi raste iz godine u godinu kako po broju učesnika tako po broju izlagača, nadamo se da ćemo kao vodeći sajam turizma u ovom delu sveta uspeti da opravdamo očekivanja zemlje partnera. Ova odluka Turističke organizacije Nemačke predstavlja jedan pozitivan korak u razvijanju već izuzetno uspešne saradnje naše dve države u oblasti turizma (razvijanje zajedničkih projekata Dunavskog centra za kompetenciju, EuroVela, predstavljanje Srbije u Bundestagu i otvaranje Regionalne kancelarije Turističke organizacije Nemačke u Beogradu). Ovo partnerstvo na Sajmu logičan je korak ka ostvarivanju zajednički definisanih ciljeva - povećanja razmene turista i intenziviranja saradnje turističkih industrija’’, izjavio je Goran Petković, državni sekretar za turizam Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije.

„Ponosni smo na činjenicu da ćemo na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma 2013. biti u svojstvu zemlje partnera, čime se nastavlja naš intenzivni rad na tržištima Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije. Ukoliko se broj putovanja u Nemačku sa ovih tržišta i dalje bude povećavao prosečnom godišnjom stopom od 3 odsto, realno je očekivati da će ukupan broj putovanja iz regiona u Nemačku do 2020. godine iznositi dva miliona na godišnjem nivou“, izjavila je Petra Hedorfer (Petra Hedorfer), izvršna direktorka Turističke organizacije Nemačke.

Turistička organizacija Nemačke je na Sajmu turizma u Beogradu 2012. godine, koji je privukao 62 hiljade posetilaca, po prvi put predstavila svoju turističku ponudu. Nemačka će 2013. godine kao jednu od ključnih tema predstaviti svoju ponudu u oblasti kulturnog turizma, s obzirom da je vodeća destinacija u ovoj oblasti i druga po popularnosti za Evropljane u potrazi za kulturom.


Imajući u vidu da su mladi važna ciljna grupa za Turističku organizaciju Nemačke, na štandu će biti organizovan međunarodni kamp blogera, što će omogućiti neposredni ali i virtuelni kontakt sa Nemačkom kao turističkom destinacijom.

Marta 2012. godine Turistička organizacija Nemačke je u saradnji sa Dunavskim centrom za kompetenciju (DCC) u Beogradu otvorila Regionalnu kancelariju za tržišta Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije. Cilj kancelarije je unapređenje pozitivnog imidža Nemačke kao turističke destinacije i njeno značajnije prisustvo na tržištima ovih šest zemalja. Na ovaj način Turistička organizacija Nemačke reaguje na sve veće interesovanje za putovanja u Nemačku. Tokom 2011. godine Evropljani su ostvarili 43 miliona putovanja u Nemačku, što predstavlja povećanje od 7,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Istovremeno je zabeležen i značajan rast broja putovanja iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije, iz kojih je samo prošle godine registrovano više od 1,7 miliona putovanja u Nemačku.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …