Skip to main content

Turistička organizacija Nemačke kao zemlja partner na Beogradskom sajmu turizma 2013.

Delim sa vama korisnu informaciju:
 
Međunarodni sajam turizma u Beogradu 2013.

Turistička organizacija Nemačke će u periodu od 21. do 24. februara 2013. godine učestvovati na 35. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu kao zemlja partner. „Nastup Nemačke kao zemlje partnera u skladu je sa našom strategijom predstavljanja turističkih potencijala Nemačke na tržištu jugoistočne Evrope. Turistička organizacija Nemačke je tokom 2012. godine dobila dodatna sredstva u iznosu od 500.000 evra za realizaciju ovog cilja“, izjavio je Ernst Burgbaher (Ernst Burgbacher), parlamentarni državni sekretar u Saveznom ministarstvu za privredu i tehnologiju i poverenik Savezne vlade za turizam i mala i srednja preduzeća.

„Vrlo je značajna činjenica za Beogradski sajam turizma da je Nemačka već nakon prvog nastupa 2012. godine odlučila da postane zemlja partner. Velika je obaveza za Beogradski sajam turizma da obezbedi poslovnu platformu za zemlje koje imaju tako značajnu ulogu u svetskom turizmu poput Nemačke. Kao jedan od retkih sajmova koji uprkos krizi raste iz godine u godinu kako po broju učesnika tako po broju izlagača, nadamo se da ćemo kao vodeći sajam turizma u ovom delu sveta uspeti da opravdamo očekivanja zemlje partnera. Ova odluka Turističke organizacije Nemačke predstavlja jedan pozitivan korak u razvijanju već izuzetno uspešne saradnje naše dve države u oblasti turizma (razvijanje zajedničkih projekata Dunavskog centra za kompetenciju, EuroVela, predstavljanje Srbije u Bundestagu i otvaranje Regionalne kancelarije Turističke organizacije Nemačke u Beogradu). Ovo partnerstvo na Sajmu logičan je korak ka ostvarivanju zajednički definisanih ciljeva - povećanja razmene turista i intenziviranja saradnje turističkih industrija’’, izjavio je Goran Petković, državni sekretar za turizam Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije.

„Ponosni smo na činjenicu da ćemo na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma 2013. biti u svojstvu zemlje partnera, čime se nastavlja naš intenzivni rad na tržištima Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije. Ukoliko se broj putovanja u Nemačku sa ovih tržišta i dalje bude povećavao prosečnom godišnjom stopom od 3 odsto, realno je očekivati da će ukupan broj putovanja iz regiona u Nemačku do 2020. godine iznositi dva miliona na godišnjem nivou“, izjavila je Petra Hedorfer (Petra Hedorfer), izvršna direktorka Turističke organizacije Nemačke.

Turistička organizacija Nemačke je na Sajmu turizma u Beogradu 2012. godine, koji je privukao 62 hiljade posetilaca, po prvi put predstavila svoju turističku ponudu. Nemačka će 2013. godine kao jednu od ključnih tema predstaviti svoju ponudu u oblasti kulturnog turizma, s obzirom da je vodeća destinacija u ovoj oblasti i druga po popularnosti za Evropljane u potrazi za kulturom.


Imajući u vidu da su mladi važna ciljna grupa za Turističku organizaciju Nemačke, na štandu će biti organizovan međunarodni kamp blogera, što će omogućiti neposredni ali i virtuelni kontakt sa Nemačkom kao turističkom destinacijom.

Marta 2012. godine Turistička organizacija Nemačke je u saradnji sa Dunavskim centrom za kompetenciju (DCC) u Beogradu otvorila Regionalnu kancelariju za tržišta Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije. Cilj kancelarije je unapređenje pozitivnog imidža Nemačke kao turističke destinacije i njeno značajnije prisustvo na tržištima ovih šest zemalja. Na ovaj način Turistička organizacija Nemačke reaguje na sve veće interesovanje za putovanja u Nemačku. Tokom 2011. godine Evropljani su ostvarili 43 miliona putovanja u Nemačku, što predstavlja povećanje od 7,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Istovremeno je zabeležen i značajan rast broja putovanja iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Crne Gore, Rumunije i Srbije, iz kojih je samo prošle godine registrovano više od 1,7 miliona putovanja u Nemačku.

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …