19/12/2012

Mobile Monday i rezultati "Social Change Hackathona"

Mobile Monday Srbija
Dragi prijatelji,

U ponedeljak 24.12. od 18:00 do 20:00 u KC Grad-u organizujemo Special edition Mobile Monday, kao završni događaj u sklopu Social Change Hackathona, koji smo organizovali u oktobru.

Predstavićemo rezultate 48-časovnog programersko-aktivističkog maratona na kome je razvijeno 15 društveno korisnih mobilnih aplikacija. Predstavnici timova koji su najdalje stigli sa razvojem predstaviće svoje aplikacije, a čućemo i priču “behind the cameras” o tome kako je napravljen hakaton i kako smo ga preživeli.

Poseban deo događaja biće posvećen temi gradskog prostora, koja se na hakatonu izdvojila kroz nekoliko aplikacija, od mape pristupačnosti do prijavljivanja bahato parkiranih vozača, a reč je o mogućnosti građana da utiču na svoj grad - gradski prostor, njegov izgled i funkcionalnost, uz pomoć novih tehnologija.

Na panelu će govoriti Dejan Ubović, direktor KC Grada, Dobrica Veselinović, iz Ministarstva prostora i Vidan Danković, iz Udruženja za reviziju pristupačnosti.

Pozivamo vas da nam se pridružite i provedete ponedeljak veče u prijatnom društvu!

Hakaton realizuje organizacija SEE ICT uz podršku USAID-a, Instituta za održive zajednice (ISC), Groundlinka, PS Techa i Ericssona.

Pratite nas na: http://www.momo.rs/

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: