Skip to main content

Plavi krug oko Ade - podrška osobama sa dijabetesom

Plavi krug oko Ade

Naziv trke: Plavi Krug oko Ade
Organizatori: Plavi Krug, Beograd,
Mesto održavanja i datum: Beograd, Ada Ciganlija – kod Bandžija (svlacionice/toaleti/start trke podrske u 13h). Nedelja, 11. novembar, 2012.

VREME I START TRKE: 
 • 10:00h kod kafica Sunset ( Makiška strana Ade). Trka podrške u 13:00h kod Bandžija
 • Prijava i startnina: Trka podrške i maraton su besplatni, za trku podrške se ne treba prijavljivati i za nju neće biti deljeni brojevi 
PRIJAVA ZA MARATON: možete se prijaviti na mail raskovicninoslav@gmail.com, preko facebook event-a ili na tel 063.38.70.30 

 • Vrsta trke i pravo učešća: maraton 42195m i trka podrške 7700m u ženskoj i muškoj konkurenciji 
 • Propratna manifestacija: provera glikemije, muzicki program Dr.COA 
 • Limit trke: trka podrške i maraton su limitirani na 6 sati 
 • Staza: ravna, asfaltna, dužina kruga 7700m metara 
 • Okrepa: Dve okrepne stanice po jednom krugu. Na okrepnim stanicama će biti volonteri koji će po zahtevu trkača meriti glikemije 
 • Nagrade: svi koji završe maraton dobijaju medalju 
 • Smeštaj: Obezbeđeni su šatori za presvlačenje takmicara .Čuvanje stvari je obezbedjeno samo za maratonce 
 • Extra: Trka podrške se može preći šetanjem, trčanjem i na rolerima 
 • Medicinska pomoć je raspoređena duž čitavog kruga u vidi aktivista CRVENOG KRSTA – otprilike na svakih 1200 metara, takodje biće obezbeđena I ekipa hitne medicinske službe 
 • Kako staza kojom se trči neće biti posebno ograđena molimo trkače za posebnu budnost. Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…