Skip to main content

Online baza filmskih lokacija u Srbiji

Online baza filmskih lokacija u Srbiji
Online baza filmskih lokacija u Srbiji

Srpska filmska asocijacija poziva predstavnike medija na promociju/lansiranje prve onlajn baze filmskih lokacija u Srbiji  www.filmlocationserbia.com

Galerija Ozon, Andrićev venac 12, petak, 2. novembar u 19 časova 


Film Location Serbia (www.filmlocationserbia.com) je prva obimna internet baza filmskih lokacija u Srbiji i prva baza ove vrste u jugoistočnoj Evropi koja nudi širok spektar interesantnih mesta i objekata za snimanje ali pruža i brojne logističke podatke. Kreator ovog tehnički veoma naprednog i jedinstvenog portala je Srpska filmska asocijacija koja pod brendom Film in Serbia promoviše našu zemlju u svetu kao atraktivnu i isplativu destinaciju za međunarodne filmske i TV projekte. 

„Svesni smo činjenice da međunarodni filmski i televizijski profesionalci, iako su sada već sigurno čuli za Srbiju kao privlačnu novu destinaciju, u suštini i dalje ne znaju kako naša zemlja zapravo izgleda i šta sve može da ponudi. Zato smo napravili preko 2000 novih fotografija koje predstavljaju 200 lokacija u Beogradu, Šumadiji i Vojvodini. Ovo je samo prva faza i naša je namera da u narednom periodu predstavimo celu zemlju“, kaže Ana Ilić, izvršni direktor Srpske filmske asocijacije. 

Pored velikog broja visoko kvalitetnih fotografija, baza nudi mnoštvo praktičnih informacija kao i veoma efikasan i brz pretraživač. Dodatna mogućnost je i opcija „moj projekat“ koja omogućava posetiocima baze da prave sopstveni izbor lokacija i fotografija kreirajući svoju individualnu web stranicu koju mogu da podele i sa svojim partnerima. Na ovaj način izbegava se slanje fotografija elektronskom poštom u velikim fajlovima što je uvek problematično. Ovaj individualni izbor fotografija uvek ostaje na posebnoj web stranici kojoj samo pozvani partneri mogu pristupiti, ostavljati komentare, dodavati fotografije. 

„Želeli smo da domaćim menadžerima lokacija i producentima, ali i međunarodnim profesionalcima, olakšamo slanje visoko kvalitetnih fotografija za specifične projekte svojim partnerima širom sveta. Umesto da se, kao do sada, muče da prave prezentacije fotografija i šalju ih elektronskom poštom, oni mogu u nekoliko koraka da naprave sopstevni izbor lokacija“, dodaje Ilić. 

Korišćenje baze je besplatno, ali da bi mogli da koriste sve funkcionalnosti, korisnici treba da se registruju. U narednom periodu, Srpska filmska asocijacija dodavaće još mnoštvo korisnih informacija poput najbližeg smeštaja, prilaznih puteva, parkinga itd kao i brojne nove fotografije i lokacije. Pored toga, svako (pojedinac, firma ili institucija), ko ima ideju o pogodnoj lokaciji ili poseduje dovoljno atraktivnu lokaciju, može da se prijavi na sajtu za njeno postavljanje u bazu i time je ponudi za filmsku i TV proizvodnju. 

Kreiranje on line baze lokacija je deo „Film Friendly Projekta - razvoja poslovnog okruženja naklonjenog filmu“, pod podrškom programa RSEDP2“ Evropske Unije započetog 2011. od strane Srpske filmske asocijacije u partnerstvu sa NALED-om (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) i SIEPA-om (Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza). Projekat za cilj ima standardizaciju pravila i procedura za izdavanje dozvola i najma lokacija za potrebe filmskog snimanja. Projektom su obuhvaćene teritorije opština u širem području grada Beograda, Vojvodine i Šumadije sa ciljem da se identifikuju lokacije koje su atraktivne i mogu biti korišćene za potrebe filmske, TV i reklamne produkcije. Srpska filmska asocijacija, osnovana u julu 2009. godine, okuplja firme i frilensere u oblasti filmske, TV i produkcije reklama zainteresovane za promociju Srbije kao destinacije za medjunarodnu filmsku produkciju. U cilju afirmacije i promocije Srbije kao filmske destinacije pokrenut je vebsajt www.filminserbia.com koji pruza integralnu produkcijsku ponudu i neophodne informacije zainteresovanim stranim klijentima. 

SFA je članica AFCI -Medjunarodne asocijacije filmskih komisija koje se bave promociom svojih regija za snimanje filmova.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…