01/11/2012

Online baza filmskih lokacija u Srbiji

Online baza filmskih lokacija u Srbiji
Online baza filmskih lokacija u Srbiji

Srpska filmska asocijacija poziva predstavnike medija na promociju/lansiranje prve onlajn baze filmskih lokacija u Srbiji  www.filmlocationserbia.com

Galerija Ozon, Andrićev venac 12, petak, 2. novembar u 19 časova 


Film Location Serbia (www.filmlocationserbia.com) je prva obimna internet baza filmskih lokacija u Srbiji i prva baza ove vrste u jugoistočnoj Evropi koja nudi širok spektar interesantnih mesta i objekata za snimanje ali pruža i brojne logističke podatke. Kreator ovog tehnički veoma naprednog i jedinstvenog portala je Srpska filmska asocijacija koja pod brendom Film in Serbia promoviše našu zemlju u svetu kao atraktivnu i isplativu destinaciju za međunarodne filmske i TV projekte. 

„Svesni smo činjenice da međunarodni filmski i televizijski profesionalci, iako su sada već sigurno čuli za Srbiju kao privlačnu novu destinaciju, u suštini i dalje ne znaju kako naša zemlja zapravo izgleda i šta sve može da ponudi. Zato smo napravili preko 2000 novih fotografija koje predstavljaju 200 lokacija u Beogradu, Šumadiji i Vojvodini. Ovo je samo prva faza i naša je namera da u narednom periodu predstavimo celu zemlju“, kaže Ana Ilić, izvršni direktor Srpske filmske asocijacije. 

Pored velikog broja visoko kvalitetnih fotografija, baza nudi mnoštvo praktičnih informacija kao i veoma efikasan i brz pretraživač. Dodatna mogućnost je i opcija „moj projekat“ koja omogućava posetiocima baze da prave sopstveni izbor lokacija i fotografija kreirajući svoju individualnu web stranicu koju mogu da podele i sa svojim partnerima. Na ovaj način izbegava se slanje fotografija elektronskom poštom u velikim fajlovima što je uvek problematično. Ovaj individualni izbor fotografija uvek ostaje na posebnoj web stranici kojoj samo pozvani partneri mogu pristupiti, ostavljati komentare, dodavati fotografije. 

„Želeli smo da domaćim menadžerima lokacija i producentima, ali i međunarodnim profesionalcima, olakšamo slanje visoko kvalitetnih fotografija za specifične projekte svojim partnerima širom sveta. Umesto da se, kao do sada, muče da prave prezentacije fotografija i šalju ih elektronskom poštom, oni mogu u nekoliko koraka da naprave sopstevni izbor lokacija“, dodaje Ilić. 

Korišćenje baze je besplatno, ali da bi mogli da koriste sve funkcionalnosti, korisnici treba da se registruju. U narednom periodu, Srpska filmska asocijacija dodavaće još mnoštvo korisnih informacija poput najbližeg smeštaja, prilaznih puteva, parkinga itd kao i brojne nove fotografije i lokacije. Pored toga, svako (pojedinac, firma ili institucija), ko ima ideju o pogodnoj lokaciji ili poseduje dovoljno atraktivnu lokaciju, može da se prijavi na sajtu za njeno postavljanje u bazu i time je ponudi za filmsku i TV proizvodnju. 

Kreiranje on line baze lokacija je deo „Film Friendly Projekta - razvoja poslovnog okruženja naklonjenog filmu“, pod podrškom programa RSEDP2“ Evropske Unije započetog 2011. od strane Srpske filmske asocijacije u partnerstvu sa NALED-om (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj) i SIEPA-om (Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza). Projekat za cilj ima standardizaciju pravila i procedura za izdavanje dozvola i najma lokacija za potrebe filmskog snimanja. Projektom su obuhvaćene teritorije opština u širem području grada Beograda, Vojvodine i Šumadije sa ciljem da se identifikuju lokacije koje su atraktivne i mogu biti korišćene za potrebe filmske, TV i reklamne produkcije. Srpska filmska asocijacija, osnovana u julu 2009. godine, okuplja firme i frilensere u oblasti filmske, TV i produkcije reklama zainteresovane za promociju Srbije kao destinacije za medjunarodnu filmsku produkciju. U cilju afirmacije i promocije Srbije kao filmske destinacije pokrenut je vebsajt www.filminserbia.com koji pruza integralnu produkcijsku ponudu i neophodne informacije zainteresovanim stranim klijentima. 

SFA je članica AFCI -Medjunarodne asocijacije filmskih komisija koje se bave promociom svojih regija za snimanje filmova.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: