Skip to main content

Mobil Festival - treći internacionalni festival filmova snimljenih mobilnim telefonom

Mobil Festival iz Skoplja

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će Treći internacionalni festival filmova snimljenih mobilnim telefonom Mobil Festival iz Skoplja-Makedonija biti održan 5. 6. i 10. novembra 2012. 

 Festival je jedinstven ovakve vrste u regionu i u ove dve godine  postojanja  prikazao je stotine filmova snimljenih mobilnim telefonom kako u domaćoj tako i u internacionalnoj selekciji i etablira se kao  jedan od većih filmskih festivala u Makedoniji. Ujedno, Mobil Festival je deo ogromne internacionalne mreže festivala koji promovišu filmove snimljene mobilnim telefonom i pobednici dobijaju svoju promociju na najvećim svetskim festivalima ovakve vrste.  

U glavnoj selekciji festivala  za nagradu za najbolji film takmičeće se filmovi iz Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bugarske, Albanije, Italije, Egipta...

Takođe od ove godine festivalski program je obogaćen radionicama u kojima će se učesnici obučiti i motivisati da razvijaju svoju ličnu i individualnu perspektivu upotrebe novih tehnologija kao kreativnih  alatki za filmsko izražavanje.

Konkurs za  učešće na festivalu biće otvoren tokom čitave godine i  na njemu se mogu prijaviti i filmovi iz Srbije.  

Da bi snimili film više vam nije potrebna skupa oprema i ekipa, potreban vam je samo mobilni telefon sa kamerom. Iskoristite svoj kreativni potencijal  i učestvujte sa svojim filmom na konkursu.

Srdačno,
Tim Mobil Festivala
http://mobilefestival.net/

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…