Skip to main content

Ranac za planinarenje, kraće izlete i turističke šetnje "Loap Kango 25"

Ranac crne boje Loap Kango 25

Ranac Loap Kango 25 sa zadovoljstvom koristim već par meseci.

Odabrao sam ga zato što je dovoljno "pristojan" za grad, a dovoljno opremljen za kraće planinarske ture, foto šetnje i prenos opreme (umesto štapova okačim stativ). Cena je veoma povoljna i uticala je na njegov odabir.

Loap je češka kompanija koja od od 1992. godine pravi sportsku i outdoor opremu. Ovo je moj prvi susret sa njihovom robom i za sada je veoma pozitivan.

Karakteristike:

 • Kajševi oko ramena su tanki pa se na njima ne prave prevoji koji vas mogu žuljati, a dovoljno su široki da lepo rasporede težinu. Poseduju nekoliko vođica za crevo mešine za vodu i kačenje druge opreme 
 • Sa prednje strane postoji mehanizam za spajanje ramenih kajševa koji na sebi sadrži lastiš. On vam omogućava dodatnu fleksibilnost pri kretanju. Ako ga zetegnete preko neke mere, aktivira se čvrsti kajš koji je do tada bio u opuštenom stanju iznad njega i sprečava dodatno udaljavanje sa obe strane grudnog koša 
 • Na zadnjoj strani ranca se nalazi tačkasta penasta konstrukcija koja ga udaljava od leđa i mrežica koja omogućava bolju ventilaciju. Blago je zakrivljen 
 • Zadnji džep sa donje strane sadrži kabanicu za ceo ranac. Materijal od kog je sastavljen (BullTech) jeste vodootporan i veoma izdržljiv na cepanje pa je kabanica samo još jedna njegova prednost 
 • Prednji džep je odlično pozicioniran za sve predmete koje želite da koristite više puta tokom pešačenja: mobilni telefon, mp3 plejer, ključeve, nožić i td. Dovoljno je veliki i za presavijenu mapu 
 • Prednji džep sa prednje strane omogućava pristup stvarima sa dna 
 • U okviru ranca, bliže leđima je veliki džep za H2O bag koji može da primi i mešine od 2l. Drži je uspravno i sprovodi crevo kroz rupu namenjenu tome do ramenih kajševa blizu usta  
 • Iznad njega je džep sa mrežicom u kome možete držati novčanik i slične stvari 
 • Ceo ranac se može podeliti na gornji i donji deo i na taj način omogućiti bolju organizaciju stvari 
 • Sa spoljne strane se nalazi sistem za fiksiranje štapova i druge opreme, a svi ziperi lepo rade i na njima se nalaze dodaci koji su napravljeni tako da sve možete koristiti bez skidanja rukavica 
 • Sa bočne strane se nalaze mrežaste pregrade 
Ranac sam koristio prilikom predstavljanja mešine za vodu pa ga možete pogledati u okviru tog video zapisa Ranac zelene boje Loap Kango 25

Pogledajte ceo youtube kanal i kliknite dugme "subscribe". 

Comments

 1. Tihomire da li mi mozes reci cenu ovog ranca?

  ReplyDelete
 2. Zdravo Jelena,

  U Gori trenutno nemaju 25, ali imaju Kango 35 sto je neznatna pozitivna razlika. Njegova cena je 5400.00 dinara.

  Pozdrav,

  Tihomir

  ReplyDelete
 3. Kako se ponasa na kisi jel propusta?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nista, i drugi put. Koristio sam ga samo na slabijoj kisi i nije propustao. U slucaju jace imas kabanicu koja ga celog pokriva i koja sigurno ne dopusta vodi da udje posto je gumificirana.

   Pozdrav,

   Tihomir

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…