30/10/2012

Otvaranje izložbe novinske fotografije povodom 60 godina lista „Zrenjanin“

Srđan Drašković - rvači

Ljuba Milosavljević - vodotoranj

60x60 – šezdeset fotografija za šezdeset godina 

2. novembar 2012. u 19h, Hol narodnog muzeja Zrenjanin 

„Dobra novinska fotografija mora da ima sve: priču, pokret, izraz i lica učesnika, krupan plan, dubinu konteksta, i autentičnost iznad svega.“ 

U Holu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak 2. novembra 2012. godine u 19 časova biće otvorena prva izložba novinske fotografije u Zrenjaninu a biće izloženi radovi zrenjaninskih i beogradskih fotoreportera. Ova izložba organizovana je povodom 60 godina lista “Zrenjanin”, autor izložbe je Duško Ljubotina – tehnički urednik lista Zrenjanin a koautor Jovan Njegović Drndak – fotoreporter lista Zrenjanin. 

Posle otvaranja izložbe u 19.40h u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin biće održan okrugli sto na kojem će učestvovati bivši i sadašnji urednici i novinari lista. 


O IZLOŽBI: 

Izložba obuhvata šezdeset fotografija i dve fotoreportaže a zastupljeni su svi žanrovi novinske fotografije (sport, hronika, politički skupovi, ljudi, manifestacije i ambijentalne celine grada). Iako je izložba organizovana po pozivu a pravo učešća imali su samo fotoreporteri štampanih medija, pristiglo je više od 100 fotografija. I pored stroge selekcije posetioci će biti u prilici da vide majstore novinske fotografije poput Tomislava Peterneka, Ljube Milosavljevića, Nenada Živanovića kao i drugih fotoreportera pre svega lista Zrenjanin, Novosti i Sporta – Beograd, RTS – Beograd. 


Učesnici: list ZRENJANIN – Ljuba Milosavljević, Branislav Milin, Danijel Vrška, Ivan Pančić, Jovan Njegvić Drndak i Srđan Drašković. 

NOVOSTI Beograd – Anđela Stevanović, Milutin Labudović i Nenad Živanović 

Fotodokumentacija BORBE – Tomislav Peternek i Mile Negotinac No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: