22/10/2012

EcoWeek Belgrade 2012.

EcoWeek Beograd


Međunarodni događaj "ECOWEEK" biće održan od 26 - 30. novembra 2012. godine, u organizaciji NVO Ekoist i pratnerskih organizacija ECOWEEK, SEEFED i NALED. Beograd će po prvi put ugostiti ovaj  događaj, čime će se upisati u listu mnogih svetskih gradova poput Atine, Kopenhagena, Rima, Istanbula, Jerusalema, Tel-Aviva i drugih koji brinu o osnaživanju mladih, stanju gradova i rešavanju današnjih izazova održivosti. 

,,ECOWEEK'' je osmišljen sa ciljem da doprinese unapređenju svesti o značaju održivog razvoja i poboljšanju životne sredine u urbanim sredinama, kroz sinergiju javnog, akademskog, civilnog i privatnog sektora. 

Događaj se sastoji od predavanja i radionica domaćih i stranih stručnjaka, koji će zajedno sa međunarodnim timovima studenata i mladih profesionalaca osmišljavati održiva rešenja prostora u Beogradu. Ideja je da se javno izlože finalna rešenja za konkretne lokacije u Beogradu, a neka od tih rešenja i da budu realizovana u saradnji sa trajnom implementacionom platformom GREENHOUSE. 

Predavanja su držali mnoga svetski poznata imena poput Al Gore, Robert Swan, Bjarke Ingels i drugih, a u Beogradu će gostovati najaktuelniji arhitekta održive gradnje iz Francuske Françoise-Hélène Jourda, čiji biro je projektovao prvu zgradu sa pozitivnim energetskim bilansom. 

,,ECOWEEK'' predstavlja dobru priliku za razmenu iskustava i uspostavljanje saradnje sa inostranim profesionalcima, koja će nam pomoći na našem putu ka stvaranju  održive budućnosti.

Više informacija možete naći na www.ecoweek.org i www.event.ecoist.rs 

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: