Skip to main content

Samorasklopivi šator "Outwell Fusion 200"

Samorasklopivi šator "Outwell Fusion 200"

Pre par dana smo isprobali šator mog prijatelja Saše u njegovom stanu.
Iznenadili smo se veličinom i oduševili brzinom postavke. Kada smo pokušali da ga sklopimo, nastupila je sasvim druga priča. Naime, trebaju vam znanje i tehnika. Pronašli smo ovaj video zapis i tek iz četvrtog pokušaja uspeli. Jednom kada skontakte kako, više nije problem.

Šator je za dve osobe i komotno skladištenje njihovih stvari 

Postavljanje šatora:
 • Otvorite torbu kružnog oblika i jednostavno bacite u vazduh šator koji će se sam razviti. Ako se ne otvori do kraja, munite ga koji put i to je to. Ništa lakše 
Fiksiranje šatora: 
 • Postavite kočeve oko šatora i vežite ga konopcima koji se nalaze u pakovanju 
Sklapanje šatora:
 • Odvežite ga 
 • Otvorite sve pregrade 
 • Lukove prihvatite levom i desnom rukom na sredini i približite ih
 • Zamahnite levom rukom i ubacite luk u srednji deo suprotnog, a desnom rukom nastavite da obuhvatate levi 
 • Dobijeni krug prislonite na zemlju i uvrnite ga u osmicu 
 • Krug zatvorite lastišom i spakujte šator u torbu 
 
Šator Outwell Fusion 200 - dimenzije

Dve osobe

Visina šatora
 
Karakteristike šatora: 
 • Materijal od kog je šator napravljen (Outtex®) ima vodootpornost od 4000 mm kiše po kvadratnom centimetrui diše, odnosno ispušta isparenja spolja, a ne propušta tečnost unutra
 • Konopci su fluorescentni i svetle u mraku kako ih ne bi zakačili. Nakon što ih odvojite od kolca, ubacuju se u džep na šatoru pa ih ubuduće ne morate juriti po torbi 
 • Na ulazu u šator se nalaze dva mala prozora (sa zavesicama koje se mogu podići i spustiti) i ventilaciona otvora koji ga provetravaju i odvode vlagu
 • Kada otvorite vrata možete ih vezati tako da ne vise i ne smetaju. Isto važi i za drugu, unutrašnju pregradu
 • Patos šatora je napravljen od nepropusnog materijala koji se uzdiže uz njegove zidove kako bi vas zaštitio čak i ako pored vas bude takao mali "potok" 
 • Na pozadini šatora postoji još jedan ventilacioni otvor koji je namenjen centralnom delu u okviru koga se boravi i spava. Unutrašnost sadrži i dva džepa u koja možete staviti sitnice kao što su baterijska lampa, maramice, radio... 
 • Šipke su izuzetno flaksibilne i napravljene od materijala "Duratec fibreglass" debljine 6.0 mm
 • Proizvodi se u više boja 
 • Težak je 4,5 kg
Pogledajte: 
http://www.outwell.com/ 
http://www.outwell.com/en/Products/Tents.aspx
http://www.outwell.com/en/Products/Tents/SmartTunnal/Fusion200SageGreen.aspx

Inovacija i predstavljanje kompanije OutwellComments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…