30/08/2012

Ferrino pantalone "Tete Blanche", ili "Dufour"?

Pantalone Ferrino Tete Blanche

Pitanje (Branimir Antić): 
"Tihomire, razmišljam o kupovini pantalona pa ne mogu da se odlučim između Tete Blanche i Dufour.   Video  sam na tvom blogu komentar i ocenu za prve, ali ne znam jesi li imao bilo kakav kontakt sa Dufour modelom. Meni su potrebne za planinarenje i nadam se prve alpinističke pokušaje. Kakve su integrisane kamasne na Tete-u? Hvala unapred" 

Pantalone Ferrino Dufour

Odgovor (Vanja Ćirić):  
"Posto je interesovanje prvenstveno okrenuto planinarenju/alpinizmu preporuka je definitivno Tete Blanche. Dufour su pantalone pre svega namenjene nekom lakšem zimskom trekingu ili after ski varijanti nego planinarenju/alpinizmu. 

Kamašna se pokazala izuzetno otpornom a neki naši prijatelji iz GSS (Gorska služba spašavanja) su koristili ovaj model za skijanje i zimske uslove "rada u službi". Meni je bilo jako neobično jer je Tete Blanche naš drugar opet iz GSS-a koristio prošle godine na avantura trci na Tari u sred leta i po njegovim rečima nije imao većih problema. Naravno da ove pantalone nisu namenjene ovakvim temperaturama ali zbog dobrog disanja i izolacije pretpostavljam da nije previše problematično nošenje i u takvim uslovima. Sve u svemu naša iskustva i iskustva naših prijatelja-kupaca govore u prilog Tete Blanche. 

Naravno sve zavisi od namene, potreba i uslova u kojima ce se ova oprema koristiti. U našoj ponudi postoje i pantalone Zajo, model Trento koji je u istom cenovnom rangu. Sličnih je tehnickih karakteristika a konstruktivno po meni bolji od Dufoura. 

Moj savet je da dođeš u našu radnju i u razgovoru sa prodavcima u zavisnosti od potreba/namene na licu mesta odlučiš o prednostima ili manama predloženih modela." 


2 comments:

  1. Branimir Antic30/8/12 2:38 pm

    Branimir zahvaljuje i Tihomiru i Vanji na savetima i trudu, definitivno je izbor Tete Blanche i prvom prilikom dolazim da isprobam iste :)

    ReplyDelete
  2. Nista, i drugi put ;) Ako se setis, napisi svoje utiske ovde kada ih budes probao i koristio.

    Pozdrav

    ReplyDelete

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: