Skip to main content

Canyon sportski satovi za boravak u prirodi

Stari Canyon ski master
Canyon ski master koristim već skoro dve godine. Redovno ga na skijanje, planinarenje i u neformalnim prilikama pa ga ponekad zovem i "vikend sat".
Kada se pojavio, koštao je oko 70 evra, a ja sam ga uzeo kasnije za oko 50. Nema ga više u prodavnicama, ali su tu njegovi naslednici CNS-SW2 “NavMaster” i CNS-SW6.  

Ovo su neke od funkcija koje ga čine korisnim i zanimljivim prilikom boravka u prirodi:
 • digitalni kompas
 • prikaz atmosferskog pritiska
 • prikaz nadomorske visine
 • merenje brzine spusta prilikom skijanja 
 • vremenska prognoza na osnovu promene atmosferskog pritiska u poslednjih osam sati
 • prikaz temperature vazduha (neophodno je skinuti ga sa ruke pola sata)
Standardne funkcije su prikaz vremena, datuma, štoperica, brojač, duplo vreme (kada zovete nekoga ko je u drugoh vremenskoj zoni), nekoliko alarma, pozadinsko svetlo. 
Može da izdrži lakše polivanje, ali nije otporan na vodu što se može očekivati s' obzirom na tu cenu.

Baterija traje nekoliko godina, a kada dođe vreme da je zamenite, nemojte ići kod časovničara, već uzmite metalni novac i stavite ga u žleb na pozadini sata. Okrenite u levo i otvorićete poklopac baterije. Kupite novu za oko 70 dinara na pijaci i mirni ste. 

Pogledajte njegove naslednike:

Canyon Nav master
CNS-SW2
(link vodi ka srpskoj verziji njihovog sajta)

Canyon CNS-SW6

Comments

 1. Profi fotke. Dobro uslikano. Dođe mi da ponovo vežem sat oko ruke pa kada se slikam da malo zavrnem rukav, kako bi se video sat (" ... El si mi ufatio sat ..." )

  S.

  ReplyDelete
 2. Ovo su oficijalne fotografije sa njihovog sajta ;)

  ReplyDelete
 3. To ne umanjuje utisak o našem Tihomiru, u stalnom pokretu. Stoga, možda je ova prijatna balada lišena pathosa, baš takvim momcima - borcima namenjena.Poslušajmo je :
  http://www.youtube.com/watch?v=qRqvbfQwDLE&feature=related

  S.

  ReplyDelete
 4. Kul je sat skroz :)

  Pozdrav!

  ReplyDelete
 5. Stvarno odlican sat, a cini mi se da su mu naslednici jos bolji.

  ReplyDelete
 6. Odlican sat, a cini se da su njegovi naslednici jos bolji

  ReplyDelete
 7. I ja sam bio zadovoljan dok sam ga koristio. Pre nedelju dana je crkao i sada ne znam gde da ga popravim. Ima li neko info?
  Pozdrav

  ReplyDelete
  Replies
  1. ako ti je citava narukvica javi se da ga odkupim ako si zainteresovan 0637771700

   Delete
  2. Narukvica je citava. Cucemo se

   Delete
 8. Koliko znam vise se ne proizvode , pokusavao sam da ga nabavim vec neko vreme , ali bez uspeha . Ako neko ima neki na prodaju neka se javi .
  Aleksandar Tijanic

  ReplyDelete
 9. Ne proizvode Canyon ski master, ali imaju druge modele:
  http://www.canyon.rs/products/sports

  Pozdrav

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…