Skip to main content

Art director / Lead artist - Facebook Social Game - posao

 
Responsibilities:
- Graphics design and art production for the company's games
- The creation of consistent, high-quality art work for the whole game and related area
- Manage art team to meet project deadlines and milestones
- Regularly reviews, provides feedback and approves all art content
- Identify and anticipate artistic problems and communicate solutions to the project manager
- Identify problems that can be addressed visually and provide solutions
- Create and assist with management of project schedules and resource planning
- Demonstrate a high level of creativity and originality in treatments of licensed IP and licensor style guides without violating license issues, or create style guides if none exist
- Responsible for mentoring, training, career direction and performance evaluations for the Art team


Requirements:
- Capable of identifying and recommending needs for art-specific tools to enhance or control visual aspects of game
- Excellent written and verbal communication skills; must be able to communicate difficult and creative concepts in a clear and concise manner; capable of writing design documentation defining needs
- Advanced understanding of several 2D software packages (Adobe Flash CS4 and Adobe InDesign preferred)
- Strong understanding of how the art pipeline works and how to create/modify and monitor it
- Follow the vision and provide clear direction for artists while maintaining a high level of quality and consistency
- Contribute original ideas towards all aspects of game art and production
- A deep understanding of the various technical disciplines that go into game art including: concept design, graphic design, animation, environment modeling, character modeling, texturing, lighting and rigging is a plus
 
Prijavite se putem ovog linka http://www.firstbeatmedia.com/jobs/view/28
Napomena: obevezno se pozovite na Antonijevic Milana (Referred to this job opening by "Milan Antonijević")

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …