11/09/2011

ZeuApp - aplikacija za besplatnu distribuciju open source i free software-a

Dvojica srednjonškolaca iz Srbije su napravili korisnu i zanimljivu aplikaciju. 
 
ZeuApp je alat koji u sebi objedinjuje informacije o najvećem broju programa koje svakodnevno ili često koristimo

ZeuApp

U te informacije spadaju naziv, logo i aktuelna verzija programa, kratak tekst koji ga opisuje, mogućnost da se pogledaju screenshotovi i, najvažnije, link za posetu web sajta proizvođača, odnosno link za direktno skidanje programa na hard disk.

Programi su pregledno prikazani u okviru svog taba i grupisani prema svojoj nameni. Na taj način se u tabu Chat-IM mogu naći, između ostalih programa, Skype, MSN, ICQ, Trillian… U tabu Video – VLC, Winamp… U tabu Office – OpenOffice, Foxit Reader…

Aplikacija za besplatnu distribuciju open source i free software-a napravljena je od strane dvojice srednjonškolaca iz Srbije, Nikole Stojića (17), i Ivana Stamenkovića (17). Naime osnovali su zajednicu koja se zove Zeusoft i koja se bavi razvojom software-a, gde se upravo razvija nov projekat po imenu Grindam.

ZeuApp

ZeuAPP u sebi sadrži oko 180 aplikacija za svakodnevni rad u svim sferama. Program se sastoji iz 14 kategorija, uz dodatnu kategoriju My Software koja omogućava korisnicima da dodaju svoj software po želji.

Takođe postoji sistem koji beleži popularnost određenog software-a koji ima implementiranu like-dislike dugmad, koji omogućava krajnjim korisnicima da glasaju za svoj omiljen software.

Ukoliko ne postoji određen software u ZeuAPP-u a želeli bi da ga vidite mozete poslati sugestiju, iz menija File-Suggest application. Program je jednostavno rečeno, softwarska prodavnica za Windows koji već postoji na Mac OS X, Linux-u kroz Synaptic i Ubuntu Software Centra. 
 
 

3 comments:

 1. Ovo je skroz zanimljivo:) Drago mi je sto klinci iz nase zemlje rade dobre stvari.

  ReplyDelete
 2. Da :) Na Linuxu ovo odradjuje Software center, a za Win je dobro sto postoji ovaj program da ljudi ne moraju da lutaju.
  Ko zna sta ce sve napraviti za koju godinu.

  ReplyDelete
 3. Da da to odlično funkcioniše softver centar na linux odnosno na Ubuntu.
  Win-u je ovo falilo, bravo momci!

  ReplyDelete

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: