09/04/2011

Konferencije, strucni seminari i slicna dogadjanja iz oblasti interneta

Kada je u pitanju internet, najveca vrednost ovih desavanja jeste upoznavanje novih ljudi, prica o zivotu, projektima, poslovnoj saradnji i druzenje.

Internet je takav, Skoro sve smo vec saznali online.
Cesto me pitaju "Mozes li da mi preporucis neke knjige o internetu kako bih mogao da kreiram to i to...?" na sta im ja odgovorim da su sve knjige zastarele i da traze informacije direktno putem sajtova, blogova, drustvenih mreza i servisa kao sto je na primer Scribd
Isto je i sa prezentacijama. Dok ih govornik spremi prodju dve  nedelje, a do tada se vec svasta izdesavalo.

Vrednost prezentacija je pre svega u primerima. Statistike se menjaju, servisi dolaze i odlaze, ali nacin razmisljanja, tok komunikacije i pristup se mogu primeniti u razlicitim situacijama.
Tokom Share konferencije jedino zaista zanimljivo predavanje po meni odrzao je Sam Graham Felsen (covek koji je ucestvovao kao predvodnik tima blogera predsedničke kampanje Baraka Obame 2008. godine). Govorio je o kreiranju zajednice, podsticanju osoba koje su sposobne i inspirisane da budu lideri i vode odredjen broj ljudi, iznosenju njihovih misljenja i shvatanju nacina na koji internet funkcionise sve u cilju sakupljanja novca za kampanju.

Ekipa ljudi koja radi nesto u Srbiji na netu, a koja je bila prisutna u okviru konferencije je uglavnom potvrdila moje misljenje. Svi smo bili svesni da nismo culi bog zna sta novo, ali smo znali da da idemo u dobrom pravcu sto je sasvim dovoljno uz ostvarene kontakte.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: