Skip to main content

Drustveni mediji, mreze i servisi koji nesto znace

Ovo je najgrublji spisak drustvenih mreza, medija i servisa koji su najcesce u upotrebi i koji su najpoznatiji vecem delu internet korisnika. Ukoliko mislite da treba dodati jos nesto na listu, javnite. Hvala.

Drustvene mreze:
Drustveni mediji:
Servisi:

  Comments

  1. Odlicno :) Skroz sam zaboravio na njih

   ReplyDelete
  2. Web/podcast (iTunes)
   E-mail newsletters/DM (MailChimp)
   Social bookmarks (Digg, Delicious, Google bookmarks, Squidoo)
   Događaji (Evite)
   Dokumenta (Google docs)
   Muzika (Blip.fm)
   Search i pretraga (Technorati…)
   Gaming
   E-bay
   Mobilni i aplikacije
   Grupe (Meetup.com, Google groups)

   Izvori: Social maps
   http://usefularts.us/2010/05/04/social-media-playbook/
   http://www.flickr.com/photos/fredcavazza/2564571564/
   http://www.ovrdrv.com/social-media-map/

   ReplyDelete
  3. http://feeds.adobe.com/ Adobe feeds aggregator, ima 1992 feeda

   ReplyDelete
  4. Online prostor najviše daje Microsoft 25 GB, uslov je email adresa .live

   ReplyDelete
  5. Zdravo Bojane,

   Ovo su sve servisi koje ti koristis, a ovde zapisujemo servise koje koristi vecina ljudi i koji su svetski poznati i nisu vezani za jednu temu.
   Hvala u svakom slucaju ;)

   Pozdrav

   ReplyDelete
  6. Tumblr, reddit, fark, metafilter, slashdot i hackernews. Narocito tumblr, reddit i hackernews dobijaju na znacaju i posecenosti poslednjih meseci.

   Digg je odavno mrtav...posecenost opada iz dana u dan

   ReplyDelete
  7. Odlicno :) Hvala na dobrim predlozima
   Pozdrav

   ReplyDelete

  Post a Comment

  Popular posts from this blog

  Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

  Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
  Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
  Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
  Počeo sam …

  #Ebanking iz vikendice

  Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
  Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
  Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
  Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
  Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
  Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

  Voditel…

  Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

  Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
  Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
  CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
  Pronaš…