Skip to main content

Ovogodisnje promene

U poslednjih godinu dana, dosta toga se promenilo.

 • Verio sam se
 • Uzivam u voznji kola i cesto odlazim van Beograda
 • Sredjujem vikendicu
 • Zapoceo sam prve korake ka osnivanju NVO
 • Odlazim na dvonedeljni odmor

 • Znatno manje fotografisem
 • Odavno nisam isao u prirodu i na planianrenje
 • Feed-ove gotovo da uopste ne citam
 • Mnogo vise moram da pazim sta pisem na blogu i drugim mestima zbog poslovnih tajni i posla uopste
 • Manje slusam muziku
Zadovoljan sam jer sam obavio puno toga, unapredio i sredio zivot i otvorio nova vrata. Nedostaje mi vise kvalitetnog vremena i vremena za porodicu, prijatelje, sebe, ideje i kreativnost.

Comments

 1. Kako to ima neku jacinu kad se stavi na papir! :) To volim i ja da radim. Sta sam uradila, sta nisam, sta bih mogla,...
  Drago mi je zbog prvih pet stvari, koje si pretpostavljam stavio kao pozitivne.
  A, za drugih pet...pa, postoji vreme kada se ponovo vracamo stvarima koje smo nekada voleli i radili, i imali vise vremena za njih.

  Uzivaj u onome sto ti promene donose! :)

  ReplyDelete
 2. I ja tako gledam. Za sve postoji vreme. Ako mi u zivotu nesto zaista bude puno znacilo lako cu se reaktivirati. Ako postoje bitnije stvari, onda cu se baviti njima.

  Ponekad se jednostavno ne treba boriti vec prepustiti pa ce sve doci na svoje mesto. Bito izroniti, a nebitno potonuti.

  ReplyDelete
 3. Cestitam ti Tihomire. Veriti se i ozvaniciti vezu ,jeste korak ka mnogim odgovornostima koje su sastavni deo zivota.Sto se tice ovog drugog,a to je voznja kola i ja zaista volim da sednemk u auto ,pa iloi van grada ili u grad.
  Sto se vikendice tice ,priznajem i ja je imam,van grada,tacnije na Ubu kada se krene prema Valjevu i moj otac tamo svakodnevno odlazi vikendom,sredjuje vinski podrum ,pravi i toci vino i bavi se stvarima koje su krajnje opustajuce.Sto sam stariji,sve vise i ja idem tamo ,a kao mladji sam samo bio vezan za Beograd.
  Promene su preko potrebne u zivotu,ali samo pozitivne,jer samo tako ne damo zivotu da ne ode u kolotecinu.

  ReplyDelete
 4. Htedoh reci ne damo zivotu da ode u kolotecinu,brzo sam kucao,izvinjavam se, :)

  ReplyDelete
 5. Hvala Nenade :) Meni Beograd ne nedostaje toliko. Valjda zato sto sam rodjen u njemu pa mi prija promena.
  Ovih dana pre svega uzivam da radim manuelne stvari, umesto virtuelne.

  ReplyDelete
 6. Da,raditi manualne stvari. Tu si bas u pravu.
  Nekad i one daju snagu za razmisljanje,a ne samo razmisljanje.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

BS Tours - prevoz autobusom do Rovinja (loše iskustvo)

Tražite prevoz autobusom do Rovinja? Želite udoban autobus koji će vas dovesti do ovog lepog grada u Hrvatskoj? Izneću vam moje zaista neprijatno iskustvo sa agencijom-prevoznikom "BS Tours".

Obradovao sam se kada sam dobio priliku da provedem cetiri dana u Rovinju. Poslednji put sam tamo bio ka klinac. Moj boravak je trebao da traje četiri dana (petak-ponedeljak). 
Potrazio sam prevoznike i shvatio da samo BS Tours i Lasta voze do Rovinja. Povratna karta je oko 9.000 dinara. Došao sam u agenciju, raspitao se za slobodne termine, jasno i glasno naveo da nameravam da se vratim u ponedeljak uveče i pitao je u koliko sati mogu da sačekam autobus. Rekla je da prevoz kreće svako veče u 20 h iz Rovinja za Beograd. 
Kupio sam kartu sutra i ponovo naglasio da želim da krenem u Beograd u ponedeljak uveče. Ona je rekla da ništa ne brinem i da mi karta važi šest meseci. Sledećeg dana sam uzeo i putno osiguranje i tom prilikom treći put naglasio da mi treba za četiri dana. Rekla je da je …

Podešavanje ski vezova i održavanje skija

Podešavanje ski vezova i održavanje skija
Marko Špoljarić je podelio sa nama par saveta o podešavanju vezova i skija: 
Neophodno je da budete iskreni prema osobi koja vam podešava vezove o svojoj težini i veštini skijanja kako bi se otvorili prilikom bočnog udara i držali kada je to potrebno (profesionalni skijaši imaju vezove koji se otvaraju tek prilikom jakog udarca) Din skala ne odgovara težini ljudi u smislu da cifra 100 ne označava osobu od 100 kg Preporučuje se da vam serviser ski opreme postavi vezove i da ih podesi umesto vas Stoperi koji zaistavljaju skiju kada spadne sa cipele ne smeju da se uklanjaju i vožnja sa takvom opremom je zakonom zabranjena Izuzetno je bitno da se skije redovno održavaju (posle sedam dana, a kada su u pitanju profesionalni skijaši svaki dan). Ukoliko se  ne premazuje donja površina postaje bela, teže ide po snegu i drugačije se ponaša u odnosu na održavanu. Takođe, različita oštećenja (kamenje, otpad na stazi...) mogu izmeniti njen kontakt sa podlo…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…