Skip to main content

“My Favorite Things” Lowepro Photo Contest


Many of our planet's treasures are being threatened – by climate change, over-development, pollution and other destructive human activities. From polar bears and tigers to whales and ocean coral; many of the things we cherish are endangered and disappearing.

Photography is one way to make sure our favorite things live on.

Sumbit your favorite images of:

* nature,
* landscapes (urban or rural),
* wildlife,
* cultures,
* conservation.

Prizes:

Grand Prize (Value $14,000 USD)

* Tundra Buggy™ trip for 2 (November 11-16, 2010)
* Flip SlideHD™ video camera
* Terraclime 100 camera bag
* Terraclime 50 camera pouch
* Lowepro TTO padfolio / laptop sleeve

Runner Up (2 awarded, value $840 USD)

* Flipside 500 AW Limited Edition Backpack
* Aperture 3.0 pro photography software
* Flip MinoHD™ video camera
* Terraclime 100 camera bag
* Terraclime 50 camera pouch
* Lowepro TTO padfolio / laptop sleeve

Honorable Mention (7 awarded, value $150 USD)

* Terraclime 100 camera bag
* Terraclime 50 camera pouch
* Lowepro TTO padfolio / laptop sleeve

Photos must be submitted in jpeg or gif format and cannot exceed 200 KB in size. Limit three (3) Entries per person, email address and household.

Official website: http://www.lowepro.com/myfavoritethings

* Copyright: All Entries become the sole property of the Sponsors and will not be returned. By submitting an Entry, each entrant agrees that Sponsors shall have a non-exclusive, perpetual, fully-paid up and royalty-free license to the Entry submitted. Entrants agree that they will not use the Entry for any other purpose, including, without limitation, posting the Entry to any online social networks, without the express consent of Sponsors in each instance.

* Eligibility: Open to individuals who are at least 21 years of age or older. Internationally.

* Entry fee: Free

* Entry deadline: 31 August 2010

Comments

 1. Da ali valja procitati ovo
  Residents of the United States embargoed countries are not eligible to participate and the Contest is void in these countries and where prohibited by law. For a complete list of the United States embargoed countries, visit http://www.ustreas.gov/offices/enforcement/ofac/programs/.


  I onda shvatis da tu spadaju balanske zemlje.
  Tako da nish...

  ReplyDelete
 2. Lepo si to primetila :) A zar je moguce da i dalje postoje sankcije prema nama?

  Pozdrav

  ReplyDelete
 3. Postoje.
  Kao što vidiš.
  Zbog pravnih regulativa.
  Tj,ne regulativa.

  Nisam ja primetila, primetila moja prijateljica, ali reko da "podelim s grupom"...da ljudi ne šalju bezveze ili da bar pošalju pre toga mail.

  U zdravlje!

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…