Skip to main content

Studijska rasveta - gde se moze nabaviti?

Pitanje: Gde i posto se moze nabaviti skromna studijska rasveta koja je pogodna i za nosenje. Milenko Vasic.

Odgovor: Mnogo razlicitih tipova i kvaliteta rasvete postoji u zavisnosti od vasih potreba i definitivno budzeta koji zelite da izdvojite. Postoji nesrecna varijanta koja se zove Jinhui ili Jinbei koja je definitivno najjeftinija ali i jako nepouzdana i nekvalitetna. Ako zelite da je koristite u jednom prostoru (studiju) bez rada na terenu i nosenja ona ce solidno i raditi ali ako vam je potrebna za teren to definitivno nece dugo sluziti. Mnogo bolja varijanta takodje kineske rasvete ali prvog kvaliteta je Shyj koja je bukvalno kopija Bowens rasvete i kvalitetom se dosta izdvaja. U zavisnosti kakve su vam potrebe mozete raditi i jeftinijim Speedlight blicevima sa slave kockicama i kisobranima ili slicnim modifikatorima. To su definitivno blicevi najlaksi za prenos ali su i najslabiji shto se tice jacine svetla. Konkretne ponude mozete pogledati na www.axelfoto.com sa cenama i specifikacijama. Sve zavisi koje su vase potrebe i sta slikate pa sa tim informacijama cu vam sigurno vise pomoci oko izbora. Mozete ovde u okviru blog-a napisati ukratko sta slikate i u kakvim uslovima pa cemo vam ja i kolege sigurno vise pomoci.


Pozdrav
Janko Petkovic
Axel Photo Store

Comments

  1. Zahvaljujem na odgovoru i preporuci.
    Prosetacu vasim sajtom i kasnije obici prodavnicu.
    POZDRAV
    Milenko Vasic

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…