Skip to main content

Studijska rasveta - gde se moze nabaviti?

Pitanje: Gde i posto se moze nabaviti skromna studijska rasveta koja je pogodna i za nosenje. Milenko Vasic.

Odgovor: Mnogo razlicitih tipova i kvaliteta rasvete postoji u zavisnosti od vasih potreba i definitivno budzeta koji zelite da izdvojite. Postoji nesrecna varijanta koja se zove Jinhui ili Jinbei koja je definitivno najjeftinija ali i jako nepouzdana i nekvalitetna. Ako zelite da je koristite u jednom prostoru (studiju) bez rada na terenu i nosenja ona ce solidno i raditi ali ako vam je potrebna za teren to definitivno nece dugo sluziti. Mnogo bolja varijanta takodje kineske rasvete ali prvog kvaliteta je Shyj koja je bukvalno kopija Bowens rasvete i kvalitetom se dosta izdvaja. U zavisnosti kakve su vam potrebe mozete raditi i jeftinijim Speedlight blicevima sa slave kockicama i kisobranima ili slicnim modifikatorima. To su definitivno blicevi najlaksi za prenos ali su i najslabiji shto se tice jacine svetla. Konkretne ponude mozete pogledati na www.axelfoto.com sa cenama i specifikacijama. Sve zavisi koje su vase potrebe i sta slikate pa sa tim informacijama cu vam sigurno vise pomoci oko izbora. Mozete ovde u okviru blog-a napisati ukratko sta slikate i u kakvim uslovima pa cemo vam ja i kolege sigurno vise pomoci.


Pozdrav
Janko Petkovic
Axel Photo Store

Comments

  1. Zahvaljujem na odgovoru i preporuci.
    Prosetacu vasim sajtom i kasnije obici prodavnicu.
    POZDRAV
    Milenko Vasic

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…