01/11/2009

Festival nauke - Beograd 2009.

Festival nauke u Beogradu biće održan početkom decembra u prostoru bivše Robne kuće “Kluz” u Masarikovoj i Studentskom kulturnom centru, uz učešće više od 200 naučnika i predavača, koji će na popularan način predstaviti zanimljiva naučna dostignuća, uz demonstraciju atraktivnih eksperimenata.

Ovogodišnja manifestacija biće održana od 4. do 6. decembra na čak 4.000 kvadratnih metara prostora - u bivšem “Kluzu” i SKC-u, a posetioci će moći da se uvere da naučna dostignuća iz fizike, hemije, biologije, astronomije, genetike, matematike, fizičke hemije, psihologije, geologije.., nisu neverovatna i da demonstracija nauke može biti i atraktivna uz brojne vizuelne efekte.

Domaći, ali i brojni strani naučnici, imaće zadatak da svakom posetiocu, bez obzira na godine i obrazovanje, približe naizgled apstraktan svet nauke na zabavan način, saopštila je Umetničko-produkcijska grupa Noć muzeja, koja treću godinu za redom organizuje Festival nauke.

Program će biti podeljen u tri celine - postavke, predavanja i mini filmski festival, kojim će se napraviti osvrt na vezu nauke i umetnosti.

U velikoj sali SKC-a biće moguće prisustvovati inspirativnim predavanjima i projekcijama naučnih filmova, a u “Kluzu” će se predstaviti mladi naučnici kreativno osmišljenim i realizovanim temama iz raznih naučnih oblasti.

Prošlogodišnji Festival nauke privukao je 15.000 posetilaca, što je bilo dvostruko više u odnosu na prvu godinu održavanja.

www.festivalnauke.org

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: