Skip to main content

4.Medjunarodna izlozba fotografija "Pravoslavlje na internetu" - Beocin 14.11.2009.

4. Međunarodna izložba fotografija Pravoslavlje na internetu 2009.

Prve nagrade idu u Rusiju

Tradicionalna četvrta Međunarodna izložba fotografija Pravoslavlje na internetu, koja se organizuje povodom slave Sv. vladike Varnave Hvostanskog i Beočinskog čije mošti počivaju u manastiru Beočin, biće otvorena u subotu 14.novembra 2009.godine. Ovaj jedinstveni kulturni događaj otvoriće mr Bogdan Cvejić predsednik Opštine Beočin koja je i pokrovitelj ove manifestacije od samog osnivanja.

Za ovogodišnju izložbu fotografija beočinskom Društvu ljubitelja fotografije, filmskih i video ostvarenja „Beofoto“ pristiglo je 209 fotografija od strane 48 autora iz 9 zemalja sa tri kontinenta. Uslov da bi stekli pravo učešća na ovom konkursu autori su predhodno morali objaviti fotografiju na poljskom sajtu www.orthphoto.net koji je ove godine obeležio pet godina postojanja. Ovaj sajt na kojem je oko 3.300 korisnika objavilo blizu 39.000 fotografija pravoslavnog sadržaja narastao je do međunarodnih razmera, postao je najveća veb galerija fotografija predstavljajući pravoslavno hrišćanstvo svih pravoslavnih crkava 170 zemalja sa svih strana sveta. Svakodnevno ga poseti u proseku 1300 ljudi, a čak 530 korisnika registrovano je iz Srbije.

Stručni žiri Foto kino i video saveza Vojvodine sa predsednikom Dušanom Živkićem i sekretarom Sinišom Bubnjevićem obavio je žiriranje pristiglih fotografija i odlučio da se na ovogodišnjoj izložbi pojavi 131 fotografija 48 autora. Istovremeno je odlučeno i kome će pripasti nagrade i priznanja.

Prva nagrada za fotografiju pripala je Vladimiru Kruglovu iz Rusije, druga Željku Šapuriću iz Nikšića ( Crna Gora ) a treća nagrada Slobodanu Simiću iz Varvarina ( Srbija ). U istoj konkurenciji Stručni žiri pohvalio je radove Danijele Oluić i Lazara Lekovića iz Beograda, Gilberta Zakarija iz Kanade i Branislava Markovića iz Novog Sada.

Prva nagrada za kolekciju takođe putuje za Rusiji jer ju je osvojio Vladimir Neelov. Drugu nagradu osvojio je Vladimir Popović iz Beograda a treću Tanjica Perović iz Pirota. U ovoj konkurenciji pohvaljeni su radovi Hadži Miodraga Miladinovića iz Aleksinca i Borisa Mrđe iz Beograda.

Pored diploma koje će dodeliti Foto kino i video savez Vojvodine nagrađenima će poklone dodeliti i Sportski savez opštine Beočin koji je takođe kao i Opština Beočin od samog „rađanja“ uz ovaj kulturni događaj.

Prisustvo kolega i prijatelja iz cele Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, na otvaranju izložbe 14.novembra članovi Društva „Beofoto“planiraju da iskoriste i da svečano puste u rad adaptirane
nedavno dobijene prostorije za rad društva.

Koristimo priliku i da se zahvalimo svima onima koji nam pomažu da nastavimo sa tradicijom organizovanja ovog kulturnog događaja.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.