15/10/2009

Volim E-mail

Volim mail. Umeo sam da pisem nekoliko desetina mailova dnevno i da uzivam u komunikaciji. Uglavnom su to bili moji prijatelji sa kojima sam se dopisivao dugim recenicama sa puno teksta jer smo tada imali vremena i strpljenja da ih citamo. Poslovni mailovi su dobijali formu, obracao sam paznju na to kako, kada i kome se obracam i sve cesce sam ih koristio.

Nikada nisam bio lud za cirkularnim mailovima. Znao sam da oni cesto sluze za kupljenje novim adresa radi spama i retko je do mene stizao bas onaj sadrzaj koji me je interesovao.

Mailing liste su mi otvorile nove vidike i jedna koju sam zapoceo jos pre oko 8 -9 godina, uticala je na to da napravim Mrezu Kreativnih Ljudi.

Oduvek sam voleo to sto mail moze da sluzi za instant komunikaciju, a opet ako tako zelimo da bude nezunemiravajuci. Posaljes nekome poruku i on je procita kada se probudi, kada izadje sa sastanka, ili kada
dodje kuci (ako je u pitanju privatna komunikacija). Mail mozes da proveris iz inostranstva, putem mobilnog telefona i nije skup.

Sa druge strane, nekada je potrebno ograniciti njegovu upotrebu i nije dobro koristiti ga u svakoj prilici. Jedno vreme sam kao lud odgovarao na stotine mailova dnevno koji su stizali povodom Mreze, ili nekog drugog projekta da bih se na kraju odlucio da ukinem kontakt formu i postavim broj mobilnog telefona. Na taj nacin se izbegne citav niza nebitnih poruka koje oduzimaju beskrajno vremena, a oobe kojima zaista trebam, mogu me nazvati. Ne krijem adresu, samo je dajem usmeno ;)

Treba imati nekoliko mail adresa. Ja najcesce koristim tri. Jedna oficijalno-licna za prijavu na seminare, konkurse za posao i sl. Druga je poslovna i za opste kontakte i treca za mailing liste. Idealno je imati jos jednu za privatni zivot i komunikaciju sa prijateljima, alito vec znatno komplikuje stvari. Ipak, trudim se da se sa njima sto je moguce vise vidam uzivo i cujem putem telefona.

Kakvo je vase iskustvo sa mailom? Koliko cesto ga koristite? U koje svrhe? Da li volite mail?

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: