29/10/2009

Servis Moj SMS

Početkom avgusta 2009. kompanija Omnicom Solutions doo pokrenula je sajt http://www.mojsms.rs/ koji omogućava brzo i jednostavno kreiranje SMS servisa online. Da li radi posla i poslovnih ciljeva, ili samo radi zezanja – stvar je korisnika.

Sistem radi vrlo jednostavno. Dovoljno je registrovati se i postaviti svoju ključnu reč. Registracija zahteva unos e-mail adrese, broja mobilnog telefona i lozinke, kao i slanje jedne SMS poruke. Ona košta 5 dinara, kao i sve ostale poruke na sajtu. Posle registracije korisnik može definisati do 3 ključne reči. Ključna reč je reč koju treba ukucati u poruci (posle reči MOJ, MOJA, MOJE ili MOJI) i poslati na broj 3344 da bi se dobio definisan odgovor. Odgovor može biti jednostavna rečenica koja će, recimo, opisati neki događaj, ali se može povezati i sa web servisom. Povezivanje sa web servisom otvara dalje mogućnosti. Dovoljno je napraviti jednostavan fajl koji će na osnovu pristigle poruke ispisati tekstualni odgovor i postaviti ga na server. Tekst poruke će biti prosleđen fajlu, a sadržaj fajla će kao odgovor biti prosleđen pošiljaocu poruke.

Osnovna ciljna grupa ovog servisa su korisnici koji nemaju vremena, novca i resursa za pravljenje klasičnih SMS servisa, zakup brojeva i dogovore sa provajderima. Od početnika koji samo radi zabave žele da iznenade prijatelja do firmi koje žele da imaju jednostavan dodatni kanal za plasiranje svojih usluga i informacije. Sajt nije namenjen onima koji žele da zarade veliki novac na SMS servisu. Zato je i izabrana najjeftinija cena poruke. Međutim, ako se servis pokaze uspešnim i servira više od 2000 odgovora mesečno, korisnik može da računa na 10-50% od cene poruka.

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: