29/10/2009

Radionica o podkastingu za novinare u kulturiRadionica o podkastingu za novinare u kulturi

Goethe-Institut Beograd, 30-31. oktobar 2009.

Goethe-Institut Beograd organizuje 30. i 31. oktobra u Beogradu, u saradnji s portalom za kulturu SEEcult.org, radionicu o podkastingu za novinare u kulturi, koju će voditi nemački stručnjak u toj oblasti Filip Niman (Philipp Nemann).

Referent iz Nemačke će sa učesnicima radionice, koja je zatvorenog karaktera (po pozivu), diskutovati o novim tendencijama i razvoju na internetu, kao i o osnovama i mogućnostima podkastinga.

Na radionici će učestvovati i neki od članova Neformalne mreže portala za kulturu Jugoistočne Evrope - inSEEcp (www.inseecp.net) iz Ljubljane, Zagreba i Banjaluke, osnovane 2006. godine u Beogradu u okviru projekta umrežavanja portala za kulturu u regionu, koji su Goethe-Institut i SEEcult.org realizovali uz podršku Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope

Filip Niman rođen je 1981. godine u Triru, a završio je studije političkih nauka i medija na Univerzitetu Trir, kao i međunarodno novinarstvo na Hamline University Saint Paul (Minnesota). Magistrirao je na temu "podcasting" i autor je knjige "Podcasting. Eine Revolution?" (Podcasting. Revolucija? http://www.amazon.de/Podcasting-Eine-Revolution-Philipp-Niemann/dp/3828894410

Od 2008. godine je naučni saradnik na polju nauke o medijima na Univerzitetu Trir (www.uni-trier.de).

Sarađuje i u okviru interdisciplinarne istraživačke grupe "Interactive Science" sa težištem na recepciji naučnih prezentacija (www.wissenschaftskommunikation.info).

Radionica je organizovana u saradnji sa Mrežom za izveštavanje iz Istočne Evrope (n-ost, www.n-ost.de).

Korisni linkovi:

Goethe-Institut Beograd www.goethe.de/belgrad

SEEcult.org www.seecult.org

inSEEcp www.inseecp.net

N-ost www.n-ost.de

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: