23/10/2009

Projekcija ekoloskog filma HOME

Dragi prijatelji, drage kolege, Skrecem vam paznju na jedinstvenu projekciju francuskog dugomentraznog dokumentarnog filma „Home" koji ce Francuski kulturni centar prikazati u Utorak 27. oktobar 2009. – 20.00, u bioskopu Balkan, Braće Jugovića 16.

Reditelj filma je cuveni umetnik Jan Artis-Bertran, koji je pre dve godine predstavio na Kalemegdanu cudesnu izlozbu fotografija „Zemlja vidjena ocima neba". Film „Home" je takodje posvećen svetskoj borbi protiv klimatskih promena, a za unapređenje globalnog razvoja. Preko kontrasta izmedju lepote slika nase planete i dramaticnih promena koje joj prete, ovaj film ima za cilj da hitno pokrene svest ljudi kako bi sledecih deset godina covecanstvo aktivno radilo na zaustavljanju propadanja Zemlje.

U produkciji Lika Besona i EuropaCorp, film je finansirao Fransoa-Anri Pino, vlasnik luksuzne grupe PPR, koji je podrzao projekat sa 12 miliona evra. Film je sniman iz helikoptera skoro tri godine u vise od 50 zemalja. Cena ulaznice je simbolicna: 100 din. Bila bih vam zahvalna ako biste najavili ovaj film, kao i program koji ide uz njega : raspravu na Hemijskom fakultetu (isti dan, utorak 27. oktobar u 17.00 sati) kao i projekat na polju izdavastva.

Francuski kulturni centar Zmaj Jovina 11, Beograd, Srbija Tel. 011/302 36 33 Mob. 064/16 83 177

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: