Skip to main content

Pozivnica za event "Gary Fong u Srbiji" -- petak, 30.oktobar u hotelu Zira

Srdjan Kalinic photo&design studio Vas sa velikim zadovoljstvom poziva na event Gary Fong in Serbia. Čuveni inovator na polju foto-tehnike je svoju fotografsku karijeru završio 2002. godine i potpuno se posvetio svom pronalazačkom radu i patentima koji pomažu fotografima širom planete. Gary Fong po prvi put dolazi u Srbiju, gde će predstaviti svoje proizvode na licu mesta, a pored toga i ispričati svoj fotografski put od svadbenog fotografa do jednog od najuticajnijih ljudi u svetu fotografije danas.

U svojoj 20 godina dugoj karijeri fotografisao je mnoge poznate ličnosti: Sylvester Stallone, Predsednik Ronald Reagan, Sidney Sheldon, Lee Remick, Paul McCartney, Peter Criss (iz benda Kiss), Bruce Lee, Todd Rundgren, Priscilla Presley, Pia Zadora, Michael Landon, Florence Henderson, Shelly Fabares. Njegove fotografije korišćene su u reklamne svrhe za brendove kao sto su Fuji, Kodak, Canon i Hasselblad.

„19. Januara 2009. godine, izdavač Publisher's Marketplace stekao je prava na izdavanje knjige "Gary Fong's THE ACCIDENTAL MILLIONAIRE: How to Succeed in Life without Really Trying", koja je opisana kao duhoviti, oštroumni memoari čoveka koji je napravio revoluciju u svadbenoj fotografiji." (Glenn Yeffeth za BenBella Books, svetska publikacija iz Oktobra 2009.)

Event će se održati u hotelu ZIRA (Ruzveltova 35), u petak 30. Oktobra 2009. sa početkom u 19:00h. Ulaz za posetioce je slobodan od 18:30h.

Da biste prisustvovali ovom događaju registracija je obavezna, a broj posetilaca je ograničen na 230 sedišnih mesta. U delu prijave koji je namenjen kratkoj poruci potrebno je upisati POZIVNICA. Registraciona forma se nalazi na sajtu www.garyfonginserbia.com.
Ukoliko želite nekoga da povedete sa sobom, molimo Vas da tu osobu takođe prijavite preko registracione forme. Razlog ovakvog zahteva sa naše strane je isključivo tehničke prirode (broj mesta) i molimo Vas da imate razumevanja. Prijave za događaj primaju se do petka, 30. Oktobra u 12:00h.

Važna napomena:
Ovo je samo poziv na event, Vaše prisustvo potvrđujete tek kada nam pošaljete prijavu sa naznakom POZIVNICA. Događaj će se održati na engleskom jeziku. Isključivo za one koji nemaju nikakvo znanje engleskog biće obezbeđeno 40 slušalica za simultano prevođenje.
Molimo Vas, da ovo poštujete zbog ograničenog broja slušalica.

S poštovanjem,

Srdjan Kalinic photo&design tim

Za sve informacije i pitanja:
M: +381 64 930 48 22 (Nemanja Knežević)
E: garyfonginserbia@gmail.com


Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…