Skip to main content

Kurs - rad u fotografskom studiju

Novosti u Axelfoto školi! Pored već postojećuh kurseva (osnovni početni i „kompakt”), od ove jeseni u program uvodimo još jedan posvećen radu u fotografskom studiju. Predavanja ovog kursa su osmišljena kao svojevrsne radionice na kojima će se teorija rada. Polaznici će se upoznati sa osnovama studijskih tehnika i studijske rasvete, osobinama različitih rasvetnih tela i njihovim kombinovanjem, osnovama merenja svetla u studijskim uslovima.

Sva predavanja će se održavati u fotografskom studiju u centru Beograda u kome postoje svi uslovi za praktičan rad, na dobrom delu predavanja je predviđen i rad sa živim modelima. Predavanja ovog kursa će se održavati 3 puta nedeljno, sredom, petkom i subotom u večernjim terminima. Svako predavanje će trajati oko 2 sata. Očekivana grupa za ovaj kurs je oko 8 polaznika. Predavanja će držati Vuk Nenezić i Dejan Danailov, a na kraju je predviđeno i posebno gostujuće predavanje o čemu će detaljnijih informacija biti u narednih par dana.

Ovo je kurs srednjeg nivoa. Od polaznika ovog kursa se očekuje osnovno poznavanje fotografske tehnike i parametara snimanja. Pošto je kurs dobrim delom i praktične prirode, od polaznika se očekuje i posedovanje fotoaparata sa manuelnim podešavanjima na kome postoji PC kontakt za sinhronizaciju sa blicevima ili bar stopica za postavljanje blica na aparat.

Za dodatne informacije i prijavljivanje za učešće se javite na e-mail adresu skola@axelfoto.com. Cena pohađanja kursa je 18.000 dinara, polaznici koji su već bili na nekom od Axelfoto kurseva imaju pravo na 15% popusta.

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…