Skip to main content

Konkurs za dodelu stipendija za obavljanje stručne prakse u uspešnim institucijama kulture i organizacijama u Srbiji

Ministarstvo kulture Republike Srbije raspisuje
K O N K U R S za dodelu stipendija za obavljanje stručne prakse u uspešnim  institucijama kulture i organizacijama u Srbiji u periodu od 7. do 18.  decembra 2009. godine.

Konkurs je namenjen zaposlenima u institucijama kulture i organizacijama u oblasti umetnosti i kulture sa teritorije Republike Srbije. Stipendija pokriva troškove puta, smeštaja i dnevnica za 2 radne nedelje.

Kriterijumi za učešće na konkursu:

- Zaposleni na radnim mestima sa zadacima kao što su projektni rad, organizacija, pribavljanje sredstava, komunikacija, promocija, međunarodna saradnja, umrežavanje, razvoj i slično;
- Dosadašnji uspesi u radu (inovativnost, uspešni projekti, učešće u programima profesionalnog razvoja…);
- Motivacija za dalje profesionalno usavršavanje (motivaciono pismo);
- Aktivno znanje engleskog jezika, uz poželjno znanje drugih stranih jezika;
- Aktivno korišćenje računara i interneta;
- Preporuka direktora i odgovarajućeg predstavnika opštinske vlasti (ukoliko je osnivač institucije opština).

Za učešće na konkursu potrebno je poslati biografiju, motivaciono pismo i preporuku direktora ili odgovarajućeg predstavnika opštinskih vlasti na elektronsku adresu konkurs-praksa@kultura.gov.rs do 31.
oktobra 2009. godine.

Rezultati konkursa biće objavljeni 7. novembra 2009. godine.

Više informacija na marijana.cvetkovic@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…