Skip to main content

Izlozba francuskog fotografa Delalanda

Dragi prijatelji, postovane kolege,

Dozvolite mi da vas podsetim da je novembar mesec fotografije i tim povodom je Francuski kulturni centar u Beogradu odabrao da predstavi jednog francuskog umetnika koji je nedavno dobio nagradu FNAC.

Izlozbu ZIVOT U FOTOGRAFIJI Zan-Kloda Delalanda

otvaramo u ponedeljak 2. novembra u Francuskom kulturnom centru, u prisustvu autora, fotografa Zan Klod Delalanda.

U 19.00 sati, u donjem nivou naseg centra, organizujemo Susret/razgovor umetnika sa Jovanom Cekicem, umetnikom i profesorom, uz simultani prevod zatim u 20.00 sati u izlozbenom delu, u prizemlju naseg centra, cemo svecano otvoriti izlozbu fotografija ovog francuskog umetnika.

Cetrdesetpetogodisnji Zan-Klod Delaland je umetnik koji je cvrsto zagrlio fotografsku i filmsku tradiciju, ali je ujedno i duboko savremen: osmisljava i gradi burleskne situacije, koje svaki gledalac ima mogucnost da protumaci na svoj nacin. Njegove serije fotografija su zacudjujuce a cesto smesne ili sarkasticne, bave se svakodnevnicom i preradjuju je na veseli ili zabrinjavajuci nacin.

Izlozba je otvorena do 25/11/2009, od utorka do petka od 12.00 do 18.00, a subotom od 10.00 do 15.00 sati.

Francuski kulturni centar

Zmaj Jovina 11, Beograd, Srbija

Tel. 011/302 36 33

Mob. 064/16 83 177

Comments

Popular posts from this blog

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Cipele za planinarenje "Lowa Khumbu GTX" - planinarska oprema (test)

Pre nešto više od mesec dana uzeo sam planinarske cipele "Lowa Khumbu GTX". 
Pitao sam Danijela za savet. Želeo sam cipele koje su bolje od onih koje sam do sada koristio (Merrell) i koje će zadovoljiti moje potrebe: 
najčešće jednodnevno, ili vikend planinarenjeda budu ugodneda budu dublje od sadašnjih koje samo prelaze gležnjeve da dobro izoluju nogu od snega i hladnoće da budu vodonepropusneda budu jače, izdržljivije i da daju bolju potporu stopalu
Danijel mi je preporučio ovaj model. "Ispod" njih su klasične treking cipele koje su malo mekše, uvijaju se po dužini i nemaju neka od ovih svojstava. Iznad njih su bile profi cipele za visokogorstvo. 
Testirao sam ih tokom nekoliko planinarskih akcija (kiša, blato, kamen, zemlja, vlažan sneg, dobok sneg, putovanje autobusom, gradska šetnja) i ovo su moji utisci:  Izuzetno su ugodne. Nikada do sada nisam imao pravu tehničku cipelu napravljenju baš za planinarenje Stopalo i cela noga su stabilni, a petu pridržava zadnji…