Skip to main content

Izlozba francuskog fotografa Delalanda

Dragi prijatelji, postovane kolege,

Dozvolite mi da vas podsetim da je novembar mesec fotografije i tim povodom je Francuski kulturni centar u Beogradu odabrao da predstavi jednog francuskog umetnika koji je nedavno dobio nagradu FNAC.

Izlozbu ZIVOT U FOTOGRAFIJI Zan-Kloda Delalanda

otvaramo u ponedeljak 2. novembra u Francuskom kulturnom centru, u prisustvu autora, fotografa Zan Klod Delalanda.

U 19.00 sati, u donjem nivou naseg centra, organizujemo Susret/razgovor umetnika sa Jovanom Cekicem, umetnikom i profesorom, uz simultani prevod zatim u 20.00 sati u izlozbenom delu, u prizemlju naseg centra, cemo svecano otvoriti izlozbu fotografija ovog francuskog umetnika.

Cetrdesetpetogodisnji Zan-Klod Delaland je umetnik koji je cvrsto zagrlio fotografsku i filmsku tradiciju, ali je ujedno i duboko savremen: osmisljava i gradi burleskne situacije, koje svaki gledalac ima mogucnost da protumaci na svoj nacin. Njegove serije fotografija su zacudjujuce a cesto smesne ili sarkasticne, bave se svakodnevnicom i preradjuju je na veseli ili zabrinjavajuci nacin.

Izlozba je otvorena do 25/11/2009, od utorka do petka od 12.00 do 18.00, a subotom od 10.00 do 15.00 sati.

Francuski kulturni centar

Zmaj Jovina 11, Beograd, Srbija

Tel. 011/302 36 33

Mob. 064/16 83 177

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…