Skip to main content

B-LINK 2009 - prvi dan festivala i najava drugogB-LINK 2009 – BILTEN 01

Cetvrtak, 1. oktobar

MUSIC COMMUNICATION (TOUCH THE LINK-CREATE DIGITAL)

Beograd, 1. oktobar: Veceras je u prostoru O3ONE-a zvanicno otvoren cetvrti Beogradski Festival Novih Komunikacija B-LINK.


Prezentacijom Virtual instruments, Jovana Šatrica i Gorana Topreka (link: http://www.b-link.org/blog/251/virtuelni-instrumenti-jovan-satric/), poceo je prvi dan festivala, sa programskom celinom MUSIC COMMUNICATION (link: http://www.b-link.org/blog/). Ovaj deo programa festivala posvecen je pitanjima autorstva, digitalne distribucije i originalnosti audio komunikacija u digitalnom prostoru.


Kroz iskustvo jedne od najuspešnijih izdavackih etiketa na našim prostorima - Recon Warriors (link: http://www.b-link.org/blog/49/music-for-body-soul-recon-warriors/), koju nam je predstavio Marko Milosavljevic, saznali smo koje su to strategije online muzicke distribucije i digitalnog koncepta izdavaštva. Prednosti i mane ovakvog vida komunikacija bile su predmet aktivnih diskusija. Stav predavaca je da je razvoj novih tehnologija znatno olakšao proces dj-inga.


Prezentacijom o snimanju spota Darkwood Dub-a, "Robot"(link: http://www.b-link.org/blog/143/tractor-scratch-pro-marko-nastic-recon-warriors/), koju je održao Branislav Kovacevic ispred MTS-a, predstavljeni su detalji o konkursu koji je bio objavljen od strane Mondo portala. Kroz retrospektivu razvoja web-a, socijalne interakcije na internetu i srodnih fenomena, stigli smo do krajnjeg rezultata- kreiranja spota Robot.

„Mondo na mobilnom telefonu postoji od 2004. godine, a na webu od 2005. Sada je vec drugi sajt u zemlji, što je veliki uspeh, jer postoji samo 4 godine. Generalano, MTS pokušava da prati ono što je trend na web-u uopšte. Sve se više gubi razlika izmedu mobile interneta i obicnog interneta. Svakog meseca se bar milion ljudi prikaci na Mondo preko mobilnog telefona. Sam mond nije zamišljen kao social network. Mondo je portal na kojem se moraju nalaziti sve informacije bitne za naše korisnike. Nije idjea monda da se razvija kao social network. Mogu da najavim da cemo uskoro lansirati portal koji ce omogucavati našim korisnicima lakši pristup facebooku sa mobilnog telefona".

Nakon prezentacije Marka Nastica pod nazivom Traktor scratch pro o savremenim tehnikama miskovanja(link: http://www.b-link.org/blog/143/tractor-scratch-pro-marko-nastic-recon-warriors/), održan je koktel party povodom otvaranja ovogodišnjeg festivala.


Cetvrti Beogradski Festival Novih Komunikacija B-LINK, uz podršku Mobilne Telefonije Srbije, nastavlja svoj „realni" život sve do nedelje, 4. oktobra dok ga njegovo virtuelno izdanje na www.b-link.org na kome se sve B-LINK ideje i fenomeni razvijaju, vodi u daleku buducnost.


Na našem sajtu nalaze se i intervjui ucesnika festivala.

---

Drugog B-LINK dana vas ocekuje:


ADVERTISING COMMUNICATION (FAST FORWARD)


18h – Database management – Benet Kernel (Dejan Pecaranin)
19h – Bihejvioralno oglašavanje – HttPool (Rade Trickovic)
20h – Limenka kao novi kanal komunikacije – Klikmee&Ball (Boris Dragovic i Boris Smoje)
21h – Urban Bug online interakcija – Urban Bug (Aleksandar Jovkovic i Gorana Romcevic)


Detalje o svakom pojedinacnom programu mozete procitati na nasoj
internet prezentaciji na adresi www.b-link.org/blog


Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…