Skip to main content

B-LINK 2009 - prvi dan festivala i najava drugogB-LINK 2009 – BILTEN 01

Cetvrtak, 1. oktobar

MUSIC COMMUNICATION (TOUCH THE LINK-CREATE DIGITAL)

Beograd, 1. oktobar: Veceras je u prostoru O3ONE-a zvanicno otvoren cetvrti Beogradski Festival Novih Komunikacija B-LINK.


Prezentacijom Virtual instruments, Jovana Šatrica i Gorana Topreka (link: http://www.b-link.org/blog/251/virtuelni-instrumenti-jovan-satric/), poceo je prvi dan festivala, sa programskom celinom MUSIC COMMUNICATION (link: http://www.b-link.org/blog/). Ovaj deo programa festivala posvecen je pitanjima autorstva, digitalne distribucije i originalnosti audio komunikacija u digitalnom prostoru.


Kroz iskustvo jedne od najuspešnijih izdavackih etiketa na našim prostorima - Recon Warriors (link: http://www.b-link.org/blog/49/music-for-body-soul-recon-warriors/), koju nam je predstavio Marko Milosavljevic, saznali smo koje su to strategije online muzicke distribucije i digitalnog koncepta izdavaštva. Prednosti i mane ovakvog vida komunikacija bile su predmet aktivnih diskusija. Stav predavaca je da je razvoj novih tehnologija znatno olakšao proces dj-inga.


Prezentacijom o snimanju spota Darkwood Dub-a, "Robot"(link: http://www.b-link.org/blog/143/tractor-scratch-pro-marko-nastic-recon-warriors/), koju je održao Branislav Kovacevic ispred MTS-a, predstavljeni su detalji o konkursu koji je bio objavljen od strane Mondo portala. Kroz retrospektivu razvoja web-a, socijalne interakcije na internetu i srodnih fenomena, stigli smo do krajnjeg rezultata- kreiranja spota Robot.

„Mondo na mobilnom telefonu postoji od 2004. godine, a na webu od 2005. Sada je vec drugi sajt u zemlji, što je veliki uspeh, jer postoji samo 4 godine. Generalano, MTS pokušava da prati ono što je trend na web-u uopšte. Sve se više gubi razlika izmedu mobile interneta i obicnog interneta. Svakog meseca se bar milion ljudi prikaci na Mondo preko mobilnog telefona. Sam mond nije zamišljen kao social network. Mondo je portal na kojem se moraju nalaziti sve informacije bitne za naše korisnike. Nije idjea monda da se razvija kao social network. Mogu da najavim da cemo uskoro lansirati portal koji ce omogucavati našim korisnicima lakši pristup facebooku sa mobilnog telefona".

Nakon prezentacije Marka Nastica pod nazivom Traktor scratch pro o savremenim tehnikama miskovanja(link: http://www.b-link.org/blog/143/tractor-scratch-pro-marko-nastic-recon-warriors/), održan je koktel party povodom otvaranja ovogodišnjeg festivala.


Cetvrti Beogradski Festival Novih Komunikacija B-LINK, uz podršku Mobilne Telefonije Srbije, nastavlja svoj „realni" život sve do nedelje, 4. oktobra dok ga njegovo virtuelno izdanje na www.b-link.org na kome se sve B-LINK ideje i fenomeni razvijaju, vodi u daleku buducnost.


Na našem sajtu nalaze se i intervjui ucesnika festivala.

---

Drugog B-LINK dana vas ocekuje:


ADVERTISING COMMUNICATION (FAST FORWARD)


18h – Database management – Benet Kernel (Dejan Pecaranin)
19h – Bihejvioralno oglašavanje – HttPool (Rade Trickovic)
20h – Limenka kao novi kanal komunikacije – Klikmee&Ball (Boris Dragovic i Boris Smoje)
21h – Urban Bug online interakcija – Urban Bug (Aleksandar Jovkovic i Gorana Romcevic)


Detalje o svakom pojedinacnom programu mozete procitati na nasoj
internet prezentaciji na adresi www.b-link.org/blog


Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…