02/10/2009

B-LINK 2009 - prvi dan festivala i najava drugogB-LINK 2009 – BILTEN 01

Cetvrtak, 1. oktobar

MUSIC COMMUNICATION (TOUCH THE LINK-CREATE DIGITAL)

Beograd, 1. oktobar: Veceras je u prostoru O3ONE-a zvanicno otvoren cetvrti Beogradski Festival Novih Komunikacija B-LINK.


Prezentacijom Virtual instruments, Jovana Šatrica i Gorana Topreka (link: http://www.b-link.org/blog/251/virtuelni-instrumenti-jovan-satric/), poceo je prvi dan festivala, sa programskom celinom MUSIC COMMUNICATION (link: http://www.b-link.org/blog/). Ovaj deo programa festivala posvecen je pitanjima autorstva, digitalne distribucije i originalnosti audio komunikacija u digitalnom prostoru.


Kroz iskustvo jedne od najuspešnijih izdavackih etiketa na našim prostorima - Recon Warriors (link: http://www.b-link.org/blog/49/music-for-body-soul-recon-warriors/), koju nam je predstavio Marko Milosavljevic, saznali smo koje su to strategije online muzicke distribucije i digitalnog koncepta izdavaštva. Prednosti i mane ovakvog vida komunikacija bile su predmet aktivnih diskusija. Stav predavaca je da je razvoj novih tehnologija znatno olakšao proces dj-inga.


Prezentacijom o snimanju spota Darkwood Dub-a, "Robot"(link: http://www.b-link.org/blog/143/tractor-scratch-pro-marko-nastic-recon-warriors/), koju je održao Branislav Kovacevic ispred MTS-a, predstavljeni su detalji o konkursu koji je bio objavljen od strane Mondo portala. Kroz retrospektivu razvoja web-a, socijalne interakcije na internetu i srodnih fenomena, stigli smo do krajnjeg rezultata- kreiranja spota Robot.

„Mondo na mobilnom telefonu postoji od 2004. godine, a na webu od 2005. Sada je vec drugi sajt u zemlji, što je veliki uspeh, jer postoji samo 4 godine. Generalano, MTS pokušava da prati ono što je trend na web-u uopšte. Sve se više gubi razlika izmedu mobile interneta i obicnog interneta. Svakog meseca se bar milion ljudi prikaci na Mondo preko mobilnog telefona. Sam mond nije zamišljen kao social network. Mondo je portal na kojem se moraju nalaziti sve informacije bitne za naše korisnike. Nije idjea monda da se razvija kao social network. Mogu da najavim da cemo uskoro lansirati portal koji ce omogucavati našim korisnicima lakši pristup facebooku sa mobilnog telefona".

Nakon prezentacije Marka Nastica pod nazivom Traktor scratch pro o savremenim tehnikama miskovanja(link: http://www.b-link.org/blog/143/tractor-scratch-pro-marko-nastic-recon-warriors/), održan je koktel party povodom otvaranja ovogodišnjeg festivala.


Cetvrti Beogradski Festival Novih Komunikacija B-LINK, uz podršku Mobilne Telefonije Srbije, nastavlja svoj „realni" život sve do nedelje, 4. oktobra dok ga njegovo virtuelno izdanje na www.b-link.org na kome se sve B-LINK ideje i fenomeni razvijaju, vodi u daleku buducnost.


Na našem sajtu nalaze se i intervjui ucesnika festivala.

---

Drugog B-LINK dana vas ocekuje:


ADVERTISING COMMUNICATION (FAST FORWARD)


18h – Database management – Benet Kernel (Dejan Pecaranin)
19h – Bihejvioralno oglašavanje – HttPool (Rade Trickovic)
20h – Limenka kao novi kanal komunikacije – Klikmee&Ball (Boris Dragovic i Boris Smoje)
21h – Urban Bug online interakcija – Urban Bug (Aleksandar Jovkovic i Gorana Romcevic)


Detalje o svakom pojedinacnom programu mozete procitati na nasoj
internet prezentaciji na adresi www.b-link.org/blog


No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: