Skip to main content

Keri Grant, genije komedije

"Keri Grant, genije komedije"

Petak, 02. i subota, 03. oktobar
Sala na I spratu Doma omladine u 19:00
Filmovi su na engleskom jeziku, bez titla. Ulaz je besplatan!

Dva filma iz iste godine koji na najbolji način otkrivaju sve aspekte komičarskog genija neponovljivog Keri Granta....

Petak, 02. oktobar - Sala na I spratu Doma omladine u 19:00 "Njegova devojka Petko" (His girl friday, USA, 1940, 92 min)
Režija: Howard Hawks
Uloge: Cary Grant, Rosalind Russell, Ralph Bellamy
Poznat kao "najbrža komedija svih vremena" ovaj film, nastao po pozorišnom komadu "Naslovna strana", ujedinjuje dva vrsna komičara na vrhuncu svojih karijera. Frenetičan ritam, brze replike i jasan socijalan stav čine i danas ovu klasičnu komediju jednostavno neodoljivom.

Subota, 03.oktobar - Sala na I spratu Doma omladine u 19:00 "Moja omiljena supruga" (My favorite wife, USA, 1940, 88 min)
Režija: Garson Kanin
Uloge: Cary Grant, Irene Dune, Randolph Scott
Blistav primer zlatnog perioda američke komedije ujedinjuje u sebi sve sastojke neophodne za uspeh: odličan scenario (Leo McCarey), "hemija" između glavnih glumačkih zvezdi, sjajni epizodni glumci, brz tempo i elegantna režija.

Cultural Center DOM OMLADINE
Makedonska 22
11 000 Belgrade
Serbia
www.domomladine.org


Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …