Skip to main content

Foto-konkurs "Urbani pejzaži Amerike"

Povodom proslave pete godine postojanja, Američki kutak u Novom Sadu raspisao je foto-konkurs pod nazivom Urbani pejzaži Amerike.

„Pozivamo vas, ukoliko ste boravili u Americi i fotografisali te momente, da donesete fotografije u Američki kutak do 2. oktobra 2009. Od prikupljenih fotografija biće postavljena izložba kojom ćemo, uvereni smo, uspeti da prenesemo atmosferu urbanog prostora američkih gradova. Izbor fotografija i ove godine napraviće naši stručnjaci iz oblasti fotografije", poručuju iz Kutka.

Na poleđini svake fotografije potrebno je naznačiti kad je napravljena, u kom gradu i državi, i šta se na njoj nalazi. Potrebno je dostaviti i ime i prezime, kontakt telefon i adresu elektronske
pošte autora fotografije. Autor/vlasnik može priložiti najviše 10 fotografija – pri čemu ne garantuju da će sve fotografije biti izložene.

Pristigle fotografije će nakon izložbe biti vraćene vlasnicima.

Proslava godišnjice Američkog kutka u Novom Sadu zakazana je za 6. oktobar u 18.30 sati, kad će izložba zvanično biti otvorena.

U Kutku još saznajemo: "Kao i prošle godine, kada smo prikupljali fotografije iz Njujorka, i ove godine očekujemo velik odziv, a vlasnici ili autori najboljih fotografija biće nagrađeni. Fotografije
možete doneti lično u prostorije Američkog kutka, koji se nalazi u ulici Petra Drapšina broj 3, svakog radnog dana do 2. oktobra".

Izvor: www.mingl.org

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…