Skip to main content

Deca - tuga

Decak


Decaci

Zaista me je uhvatila tuga kada sam naisao na ove spomenike posvecene deci.

Comments

 1. Tihomire, slike su fantasticne! A, prizor je definitivno tuzan, ali pomalo i jeziv koliko je realan. Ovi beli tragovi na skulpturi me podsecaju na decakove suze i oziljke.
  Neverovatno!
  Pogledala sam i ostale slike sa groblja koje si napravio i stvarno ima zanimljivih. Nisam ni znala kakvih sve skulptura ima na Novom groblju.
  Kad sam bila u Becu, posetila sam njihovo staro groblje gde je prvobitno sahranjen Vuk Karadzic, a i Mocart i definitivno je ostavio veliki utisak na mene.
  Kao da sam se vratila nekoliko vekova unazad. Cudno!

  ReplyDelete
 2. Veliko hvala Nina :))
  Drago mi je da razumes fotografije i da razumes groblja ;)
  Imas li neke fotografije sa tog mesta?
  Pozdrav

  ReplyDelete
 3. Imam par slicica, ali nisu tako dobre kao tvoje. Na mene u Becu nije ostavio utisak nijedan spomenik konkretno, koliko samo groblje. Nekako je zapusteno, divlje. Ima vise zelenila nego spomenika.
  Drug i ja smo se malo namucili dok smo pronasli grob Vuka Karadzica, jer je prilicno sakriven u zbunju i drvecu. I, vecina spomenika je takva. Kao da svako ima svoju privatnost.

  Ove cetiri slike sam okacila na blog, mada se na njima slabo moze videti zapustenost. Posebno kad je u pitanju Mocartov spomenik, jer ga stalno odrzavaju zbog turista.

  http://horsvetogdjordja.files.wordpress.com/2008/07/groblje-st-marxer-u-becu.jpg

  ReplyDelete
 4. Da, primecuje se koliko je drugacije. Kod nas su napravili poprilicnu guzvu stavljanjem grobnica jednih do drugih.
  Volim zelenilo i mislim da uvek treba da bude na groblju. Spaja sve sa prirodom i govori o tome koliko je sve to normalno i onako kako treba da bude. Smiruje.

  Hvala ti za fotke :) Svidjaju mi se.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …