Skip to main content

Izlozba Umetnickih Fotografija "Ona i vreme" - Nenad Karadjinovic


Postovana gospodo,

pozivate se na svecano otvaranje izlozbe umetnickih fotografija autora Nenada Karadjinovica.

Izlozba umetnickih fotografija pod nazivom "Ona i Vreme" sadrzi 20 fotografija koja ce biti premijerno predstavljene u galeriji "Prometej" - Trga Marije Trandafil 11, Novi Sad.

Svecano otvaranje izlozbe je 7.septembra 2009.godine u 19h.

Bila bi mi cast da svojim prisustvom uvelicate ovu manifestaciju!

Nenad Karadjinovic

www.nenadkaradjinovic.com


O autoru:

NENAD KARADJINOVIC

Od 1982. do 1992.godine ucestvova na kolektivnim foto-izlozbama u Yugoslaviji.

Studirao umetnicku fotografiju na akademiju za umetnicku fotografiju-Groupe EDUCATEL,Rouen (France).

Od 2001.godine aktivno saradjuje sa:
BROOKS INSTITUTE OF PHOTOGRAPHY Santa Barbara,California - U.S.A.,
ICART PHOTO Ecole de Photographie de Paris - France
LEICA ACADEMY - Germany

2004 godine angazovan od strane Republickog ministarsta za kulturu i medije u akciji: "DANI EVROPSKE BASTINE" na mestu koordinatora za Novi Sad..Njegov sticenik, Dusan Vuksanovic osvaja PRVO mesto i biva poslan u Barcelonu kao jedan od dva predstavnika nase zemlje.

Fine Art Photo Exibitions: 1996. Backa Palanka -YU 1998. Beograd - YU 1999. Vrnjacka Banja - YU 2000. Osaka - Japan 2001. Rouen - France 2002. Novi Sad - YU 2003. Athena - Hellas 2004. Novi Sad - YU 2005. Thessaloniki - Hellas 2006. Beograd - SiC 2006. Novi Sad - SiC 2007. Paris - France 2007. Novi Sad - Serbia 2007. Beograd - Serbia

2008. godine obajvljuje fotomonografiju "Ona i svetlo" koja sadrzi 110 umetnickih fotografija!Promocija knjige je odrzana 5.maja 2008. godine u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, a siroj javnosti je predstavljene na beogradskom oktobarskom salonu knjiga iste godine.

DOBRODOSLI!

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…