Skip to main content

Izlozba Umetnickih Fotografija "Ona i vreme" - Nenad Karadjinovic


Postovana gospodo,

pozivate se na svecano otvaranje izlozbe umetnickih fotografija autora Nenada Karadjinovica.

Izlozba umetnickih fotografija pod nazivom "Ona i Vreme" sadrzi 20 fotografija koja ce biti premijerno predstavljene u galeriji "Prometej" - Trga Marije Trandafil 11, Novi Sad.

Svecano otvaranje izlozbe je 7.septembra 2009.godine u 19h.

Bila bi mi cast da svojim prisustvom uvelicate ovu manifestaciju!

Nenad Karadjinovic

www.nenadkaradjinovic.com


O autoru:

NENAD KARADJINOVIC

Od 1982. do 1992.godine ucestvova na kolektivnim foto-izlozbama u Yugoslaviji.

Studirao umetnicku fotografiju na akademiju za umetnicku fotografiju-Groupe EDUCATEL,Rouen (France).

Od 2001.godine aktivno saradjuje sa:
BROOKS INSTITUTE OF PHOTOGRAPHY Santa Barbara,California - U.S.A.,
ICART PHOTO Ecole de Photographie de Paris - France
LEICA ACADEMY - Germany

2004 godine angazovan od strane Republickog ministarsta za kulturu i medije u akciji: "DANI EVROPSKE BASTINE" na mestu koordinatora za Novi Sad..Njegov sticenik, Dusan Vuksanovic osvaja PRVO mesto i biva poslan u Barcelonu kao jedan od dva predstavnika nase zemlje.

Fine Art Photo Exibitions: 1996. Backa Palanka -YU 1998. Beograd - YU 1999. Vrnjacka Banja - YU 2000. Osaka - Japan 2001. Rouen - France 2002. Novi Sad - YU 2003. Athena - Hellas 2004. Novi Sad - YU 2005. Thessaloniki - Hellas 2006. Beograd - SiC 2006. Novi Sad - SiC 2007. Paris - France 2007. Novi Sad - Serbia 2007. Beograd - Serbia

2008. godine obajvljuje fotomonografiju "Ona i svetlo" koja sadrzi 110 umetnickih fotografija!Promocija knjige je odrzana 5.maja 2008. godine u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, a siroj javnosti je predstavljene na beogradskom oktobarskom salonu knjiga iste godine.

DOBRODOSLI!

Comments

Popular posts from this blog

BS Tours - prevoz autobusom do Rovinja (loše iskustvo)

Tražite prevoz autobusom do Rovinja? Želite udoban autobus koji će vas dovesti do ovog lepog grada u Hrvatskoj? Izneću vam moje zaista neprijatno iskustvo sa agencijom-prevoznikom "BS Tours".

Obradovao sam se kada sam dobio priliku da provedem cetiri dana u Rovinju. Poslednji put sam tamo bio ka klinac. Moj boravak je trebao da traje četiri dana (petak-ponedeljak). 
Potrazio sam prevoznike i shvatio da samo BS Tours i Lasta voze do Rovinja. Povratna karta je oko 9.000 dinara. Došao sam u agenciju, raspitao se za slobodne termine, jasno i glasno naveo da nameravam da se vratim u ponedeljak uveče i pitao je u koliko sati mogu da sačekam autobus. Rekla je da prevoz kreće svako veče u 20 h iz Rovinja za Beograd. 
Kupio sam kartu sutra i ponovo naglasio da želim da krenem u Beograd u ponedeljak uveče. Ona je rekla da ništa ne brinem i da mi karta važi šest meseci. Sledećeg dana sam uzeo i putno osiguranje i tom prilikom treći put naglasio da mi treba za četiri dana. Rekla je da je …

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Podešavanje ski vezova i održavanje skija

Podešavanje ski vezova i održavanje skija
Marko Špoljarić je podelio sa nama par saveta o podešavanju vezova i skija: 
Neophodno je da budete iskreni prema osobi koja vam podešava vezove o svojoj težini i veštini skijanja kako bi se otvorili prilikom bočnog udara i držali kada je to potrebno (profesionalni skijaši imaju vezove koji se otvaraju tek prilikom jakog udarca) Din skala ne odgovara težini ljudi u smislu da cifra 100 ne označava osobu od 100 kg Preporučuje se da vam serviser ski opreme postavi vezove i da ih podesi umesto vas Stoperi koji zaistavljaju skiju kada spadne sa cipele ne smeju da se uklanjaju i vožnja sa takvom opremom je zakonom zabranjena Izuzetno je bitno da se skije redovno održavaju (posle sedam dana, a kada su u pitanju profesionalni skijaši svaki dan). Ukoliko se  ne premazuje donja površina postaje bela, teže ide po snegu i drugačije se ponaša u odnosu na održavanu. Takođe, različita oštećenja (kamenje, otpad na stazi...) mogu izmeniti njen kontakt sa podlo…