Skip to main content

Kako da napravim screenshot web sajta?

Ovo pitanje sam sam sebi postavljao isuvise mnogo puta, a verujem da je i vama zatrebao odgovor.

Najlaksi nacin da kreirate screenshot je Firefox plugin Abduction. Otvorite stranu koju zelite, kliknete na File u meniju i izaberete "Save page as image".

Pogledajte i ovu stranicu: "15 nacina da kreirate screenshot websajta".

Comments

 1. Nisam probao Abduction; izuzetno sam zadovoljan s FF pluginom Screengrab. Može cijela stranica, može selekcija određenog dijela, može samo vidljivog dijela...

  ReplyDelete
 2. Probaj https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search?q=fireshot&cat=all jako je dobra stvarcica, jos ako nekome zelis nesto da naglasis :)

  ReplyDelete
 3. Eee, odlicno!! Hvala na informacijama :)) Bas ce mi koristiti.
  Pozdrav

  ReplyDelete
 4. Ja koristim WebShot.Mali je,jednostavan a odradi posao...

  ReplyDelete
 5. Tihomir Stojanovic3/8/09 9:24 am

  Da li je to plugin? Ako je u pitanju sajt, mozes li mi dati tacan link?
  Pozdrav i hvala

  ReplyDelete
 6. Najjednostavniji način da se napravi ss je:
  Otvoriti željenu stranicu(može video fajl,...)
  Pritisnuti na tastaturi dugme"Print Screen" koje se nalazi desno od "F12"
  Otvoriti Paint ili ACDSee ili...
  Izabrati Edit
  U padajućem meniju izabrati Paste
  I to je to.

  ReplyDelete
 7. Naravno. To je dobro poznat nacin da napravis screenshot svega sto vidis na ekranu, ali na taj nacin nikako ne mozes da napravis sliku celog sajta. Sa Print Srcreen funkciojom bi morao da sklapas vise slika ;)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …