20/07/2009

Izložba najboljih radova prve generacije studenata Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend Univerziteta - Galerija "Atrijum" Biblioteke grada Beograda

U Galeriji "Atrijum" Biblioteke grada Beograda u toku je izložba najboljih radova prve generacije studenata Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend Univerziteta, pod nazivom "FUD= 4. godine" povodom obeležavanja četiri godine od osnivanja fakulteta.


Na izložbi su izloženi radovi studenata sa svih šest odseka fakulteta: Grafički dizajn, Industrijski dizajn, Scenografija, Unutrašnja arhitektura, Tekstil i odevanje i Filmski odsek.

Izložba predstavlja kreativnost, originalnost, različita interesovanja, opredeljenja i poetike ovih mladih autora. Oni su pokazali da mladalački duh, njihova sloboda mišljenja i kontinuirani rad mogu da daju zapažene umetničke rezultate.

Izložba je okupila autore različitih orijentacija, afiniteta i senzibiliteta, koji ukazuju na aktuelnost u savremenim vizuelnim umetnostima i primenjenom dizajnu.

Izložbu je otvorio Miloš Šobajić, redovni profesor i dekan Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta u Beogradu.

Izložba traje od 3. jula do 6. avgusta 2009.

Ivanka Lazović, kustos izložbe, istoričar umetnosti

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: