15/06/2009

Promocija publikacije "Subjektivni atlas Srbije"

Pozivamo Vas na promociju publikacije

"Subjektivni atlas Srbije"
Utorak, 16. jun - Sala na I spratu Doma omladine u 19:00
Ucesnici: Annelys de Vet, Vladimir Arsenijevic i drugi ucesnici projekta.

Subjektivni atlas Srbije je projekat nastao na inicijativu kulturnog centra De Balie iz Amsterdama, Doma omladine Beograda i holandske dizajnerke Anelis de Vet, a realizovan je kao uvod u manifestaciju "A ough Giude to Amsterdam", koja je odrzana od 28. do 30. novembra 2008. u Domu omladine Beograda.

Posle Subjektivnog atlasa EU iz perspektive Estonije (2003), Subjektivnog atlasa Holandije (2005) i Subjektivnog atlasa Palestine (2007) Anelis de Vet je pozvala mlade umetnike da mapiraju Srbiju na sebi svojstven nacin: politicki, kriticki, kulinarski, romanticni, pozitivni ili negativni - pri cemu polazna tacka uvek mora biti licna angazovanost, da bi se stvorila ljudska, autenticna, iskrena slika o odredenoj sredini. Uz pomoc sredstava grafickog dizajna, kreativna energija ucesnika radionice, koja je trajala dve nedelje u prostoru Magacina u Kraljevica Marka, razvila je citav niz alternativnih gledista i stavova prema svom drustveno-politickom entitetu. U radionici je ucestvovalo preko 20 mladih dizajnera, umetnika, fotografa, arhitekata i studenata i rezultat je publikacija koja je pocetkom aprila objavljena u izdanju Doma omladine Beograda.

Posle uspesne promocije izdanja u kulturnom centru De Balie u Amsterdamu 17. aprila 2009. kojoj je prisustvovao veliki broj umetnika i saradnika centra De Balie, beogradska promocija ce okupiti sve ucesnike i organizatore projekta. Na promociji ce govoriti Annelys de Vet i Vladimir Arsenijevic, kao i ucesnici i organizatori projekta.


No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: