Skip to main content

Medjunarodna fotografska radionica - Palić, 19 – 21. jun 2009.

MEĐUNARODNA FOTOGRAFSKA RADIONICA
Palić, 19 – 21. jun 2009.

Nakon što smo prošle godine i zvanično uspostavili saradnju sa Mediawave festivalom iz Đera (Györ) Mađarska, kroz zajedničku organizaciju serijala radionica za dokumentarni film i fotografiju, odlučili smo se za korak dalje. Nova godina, i novi ciklus letnjih radionica i kreativnih kampova (Passport Control 14 – 15 - 16), počinje upravo na Paliću. Ovaj put doduše, radionice u okviru Etnofesta će se odvijati samo u oblasti fotogafije. Ipak, najuspešnijeg fotografskog stvaraoca u ovoj radionici, čeka besplatno učešće i putovanje na avgustovski kreativni kamp (Passport Control 15) koji će se održati u okolini Pečuja u Mađarskoj.

Opšti podaci o konkursu:

Tema za 2009: Godina kreativnosti i inovacija u muzici koja nas okružuje

Predavači, koordinatori radionica:

Molnar Edvard, Subotica – http://www.molnaredvard.com/
Tomas Opitz, Budimpešta - http://www.tomasopitz.com/
Pere Masramon, Barcelona - http://www.peremasramon.net/

Uslovi prijavljivanja:
- motivaciono pismo (do 10 rečenica),
- kratka fotografska biografija,
- popunjen formular (u prilogu),
- serija od 5-10 analognih ili digitalnih fotografija (jpg, max 500kb/foto i 800px duža strana),
- fotografija kandidata.

Kotizacija za učešće:
10 Eura / dan, što pokriva troškove hrane (doručak, ručak i večera)

Ostali troškovi učesnika:
- prevoz,
- smeštaj (koji obezbeđuje organizator po cenama od max. 10 Eura na dan).
Organizator takođe obezbeđuje besplatan ulaz na koncerte tokom završnog vikenda festivala Etnofest, na Letnjoj pozornici na Paliću 19. i 20. juna 2009.godine.

Krajnji rok za prijavu:
nedelja, 14. jun 2009.
na jednu od sledećih email adresa:
workshop@etnofest.org (na srpskom, mađarskom ili engleskom),
passport@mediawave.hu (na mađarskom ili engleskom).

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…