01/06/2009

KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu i Letargiju)- trodnevni festival čitanja

KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu i Letargiju) je trodnevni festival čitanja na kome će učestvovati dvadesetak autora sa područja bivše Jugoslavije - iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Festival će biti održan od 4. do 6. juna u Beogradu, na platou ispred Muzeja "25. maj".

Namera ovog festivala, koji je nastao kao projekat izdavačkih kuća "Samizdat" B92 i VBZ Beograd, jeste da se predstave najzanimljiviji i najsvežiji glasovi regionalnih književnosti na jezicima koji su proistekli iz nekadašnjeg srpskohrvatskog.

Autori nastupaju tokom tri večernja dela programa tako što će se svake večeri predstaviti po šest autora u tri bloka, i to u parovima. Trajanje svakog bloka je po sat vremena, uz predviđenu muzičku pauzu (živa muzika), kao i potpisivanje i prodaju knjiga pre i posle književnog predstavljanja.

Osim predviđenih "književnih večeri", osmišljen je program "Književna jutra" koji će se odvijati u nekoliko srednjih škola na teritoriji Beograda.

Na festivalu će učestvovati, među ostalima, i Marko Vidojković, Kebra, Nada Gašić, Vladimir Arsenijević, Veselin Gatalo, Gorica Nešović, Boris Dežulović, Vedrana Rudan, Emir Imamović Pirke...

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: