Skip to main content

Konkurs Galerije Doma omladine Beograda za izlaganje u 2010. godini

KONKURS GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2010. GODINI

Galerija Doma omladine Beograda raspisuje konkurs za izlaganje u 2010. odini (45. sezona).
Konkurs je otvoren od 1. juna do 10. jula 2009. godine.

Iako je dugogodisnja orijentacija Galerije DOB-a bila na izlozbama ladih umetnika, konkurs je otvoren i za ostale samostalne izlagace i ustoske izlozbe-projekte.

Pozeljno je da prijave budu u elektronskom formatu, a e-mail adresa alerije DOB-a je:
galerija@domomladine.org
ili obinfo@domomladine.org

Ucesnici na konkursu treba da u naslovu e-maila navedu svoje ime i rezime i naziv izlozbe/projekta sa kojim konkurisu.

Prijava u elektronskoj formi treba da sadrzi:
1.Tekstualni fajl (word doc., rft ili open office) sa osnovnim odacima o izlagacu (ime i prezime, adresa, telefon), biografijom i ratkom informacijom o dosadasnjem radu (najvise 2000 karaktera
racunajuci i razmake).

2. Prezentaciju radova, opis njihove postavke i tehnicku specifikaciju najvise 3000 karaktera). Vizuelna prezentacija radova podrazumeva:
reprodukcije slika, crteza, skica projekata, instalacije, kadrove iz idea..., i to do 10 reprodukcija sa naslovom, tehnikom, trajanjem i odinom nastanka, i linkove na dodatne zvucne, video i internet
prezentacije. Pozeljno je da fajl prezentacije bude u PDF formatu koji e bi trebalo da prelazi 800kb. a bi ste napravili PDF dokument velicine do 800kb vazno je da vas izuelni materijal ima sledece karakteristike: format - JPG, 1024 x 68 pixela (ili duza strana 1024 pxl), rezolucija - 72 dpi, image ptions: file size - 5 medium. Naziv PDF dokumenta treba da bude 'ime_prezime umetnika/ce.pdf'' (npr. petra_petrovic.pdf).

3. Predlog dodatnih programa (ukoliko ih planirate) tokom trajanja ase izlozbe - u vidu razgovora o izlozenim radovima, javnog vodenja roz izlozbu - moze da sadrzi najvise 3000 karaktera.

U slucaju da ucesnik na konkursu nije u mogucnosti da prijavu na onkurs uputi u elektronskoj formi, konkursni materijal moze uputiti ostom na adresu: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, sa aznakom: ZA KONKURS GALERIJE, ili doneti licno u redakciju DOB-a, akedonska 22, IV sprat, svakog radnog dana od 10:00 do 15:00 casova.

Savet Galerije DOB-a ce dodeliti 20 termina za samostalne zlozbe/projekte i 4 termina za kustoske izlozbe/projekte.

Za sve dodatne informacije zaineresovani mogu pozvati Mariju Kovac, sistenta programa, na telefon 011/ 3225- 453, ili putem e-mail drese:
marija.kovac@domomladine.org.

Rezultati konkursa bice saopsteni do kraja jula 2009. godine.

Ucesnici na konkursu mogu preuzeti konkursne materijale od trenutka bjavljivanja rezultata, a najkasnije do 15. septembra 2009. godine. akon tog roka Galerija DOB-a ne preuzima odgovornost za te aterijale.

Konkursni material ucesnika koji dobiju termin za izlaganje u Galeriji oma omladine Beograda u 2010. godine ostaje u Domu omladine sve do ealizacije izlozbe.

Galerija Doma omladine Beograda

Galerija Doma omladine je jedinstven galerijski prostor koji je u ulturnom zivotu Beograda prisutan vec duze od cetiri decenije. Ona je kontinuitetu, veoma istrajno (o cemu svedoci broj od preko sest totina izlozbi) pratila sve procese i promene u tokovima nase avremene umetnosti. Ali, Galerija DOB-a nije samo izlozbeni nego i ultifunkcionalni prostor namenjen za radionice, predavanja i rojekcije. Otvorena je kako za sve inventivne primene klasicnih ehnologija tako i za inovativne tehnoloske prakse, bilo u okviru ednog medija, ili pak u okviru multimedijalnih projekata.

Pored izlagacke delatnosti u Galeriji DOB-a odvijaju se i razni drugi rogrami, otvaraju se diskusije sa mladim umetnicima o njihovom radu, dnosu i ulozi savremene umetnosti u drustvenom kontekstu, medijima, istemu trzista, galerijama. Kroz razne forme razgovora o umetnosti i avno vodenje kroz izlozbu, Galerija prerasta u dinamican prostor rodukcije i recepcije savremene umetnosti. Dugogodisnja izlagacka raksa pokazala je da, po svojim dimenzijama, ova galerija u dobroj eri odgovara zahtevima koje pred organizatora postavlja jedna amostalna izlozba.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…