Skip to main content

Konkurs Galerije Doma omladine Beograda za izlaganje u 2010. godini

KONKURS GALERIJE DOMA OMLADINE BEOGRADA ZA IZLAGANJE U 2010. GODINI

Galerija Doma omladine Beograda raspisuje konkurs za izlaganje u 2010. odini (45. sezona).
Konkurs je otvoren od 1. juna do 10. jula 2009. godine.

Iako je dugogodisnja orijentacija Galerije DOB-a bila na izlozbama ladih umetnika, konkurs je otvoren i za ostale samostalne izlagace i ustoske izlozbe-projekte.

Pozeljno je da prijave budu u elektronskom formatu, a e-mail adresa alerije DOB-a je:
galerija@domomladine.org
ili obinfo@domomladine.org

Ucesnici na konkursu treba da u naslovu e-maila navedu svoje ime i rezime i naziv izlozbe/projekta sa kojim konkurisu.

Prijava u elektronskoj formi treba da sadrzi:
1.Tekstualni fajl (word doc., rft ili open office) sa osnovnim odacima o izlagacu (ime i prezime, adresa, telefon), biografijom i ratkom informacijom o dosadasnjem radu (najvise 2000 karaktera
racunajuci i razmake).

2. Prezentaciju radova, opis njihove postavke i tehnicku specifikaciju najvise 3000 karaktera). Vizuelna prezentacija radova podrazumeva:
reprodukcije slika, crteza, skica projekata, instalacije, kadrove iz idea..., i to do 10 reprodukcija sa naslovom, tehnikom, trajanjem i odinom nastanka, i linkove na dodatne zvucne, video i internet
prezentacije. Pozeljno je da fajl prezentacije bude u PDF formatu koji e bi trebalo da prelazi 800kb. a bi ste napravili PDF dokument velicine do 800kb vazno je da vas izuelni materijal ima sledece karakteristike: format - JPG, 1024 x 68 pixela (ili duza strana 1024 pxl), rezolucija - 72 dpi, image ptions: file size - 5 medium. Naziv PDF dokumenta treba da bude 'ime_prezime umetnika/ce.pdf'' (npr. petra_petrovic.pdf).

3. Predlog dodatnih programa (ukoliko ih planirate) tokom trajanja ase izlozbe - u vidu razgovora o izlozenim radovima, javnog vodenja roz izlozbu - moze da sadrzi najvise 3000 karaktera.

U slucaju da ucesnik na konkursu nije u mogucnosti da prijavu na onkurs uputi u elektronskoj formi, konkursni materijal moze uputiti ostom na adresu: Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, sa aznakom: ZA KONKURS GALERIJE, ili doneti licno u redakciju DOB-a, akedonska 22, IV sprat, svakog radnog dana od 10:00 do 15:00 casova.

Savet Galerije DOB-a ce dodeliti 20 termina za samostalne zlozbe/projekte i 4 termina za kustoske izlozbe/projekte.

Za sve dodatne informacije zaineresovani mogu pozvati Mariju Kovac, sistenta programa, na telefon 011/ 3225- 453, ili putem e-mail drese:
marija.kovac@domomladine.org.

Rezultati konkursa bice saopsteni do kraja jula 2009. godine.

Ucesnici na konkursu mogu preuzeti konkursne materijale od trenutka bjavljivanja rezultata, a najkasnije do 15. septembra 2009. godine. akon tog roka Galerija DOB-a ne preuzima odgovornost za te aterijale.

Konkursni material ucesnika koji dobiju termin za izlaganje u Galeriji oma omladine Beograda u 2010. godine ostaje u Domu omladine sve do ealizacije izlozbe.

Galerija Doma omladine Beograda

Galerija Doma omladine je jedinstven galerijski prostor koji je u ulturnom zivotu Beograda prisutan vec duze od cetiri decenije. Ona je kontinuitetu, veoma istrajno (o cemu svedoci broj od preko sest totina izlozbi) pratila sve procese i promene u tokovima nase avremene umetnosti. Ali, Galerija DOB-a nije samo izlozbeni nego i ultifunkcionalni prostor namenjen za radionice, predavanja i rojekcije. Otvorena je kako za sve inventivne primene klasicnih ehnologija tako i za inovativne tehnoloske prakse, bilo u okviru ednog medija, ili pak u okviru multimedijalnih projekata.

Pored izlagacke delatnosti u Galeriji DOB-a odvijaju se i razni drugi rogrami, otvaraju se diskusije sa mladim umetnicima o njihovom radu, dnosu i ulozi savremene umetnosti u drustvenom kontekstu, medijima, istemu trzista, galerijama. Kroz razne forme razgovora o umetnosti i avno vodenje kroz izlozbu, Galerija prerasta u dinamican prostor rodukcije i recepcije savremene umetnosti. Dugogodisnja izlagacka raksa pokazala je da, po svojim dimenzijama, ova galerija u dobroj eri odgovara zahtevima koje pred organizatora postavlja jedna amostalna izlozba.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…