Skip to main content

Japanizam 2009 - program


"Japanizam 2009"

II Festival japanske popularne kulture
10 - 14. jun - Dom omladine Beograda
anime-manga izložba, predavanja, tribine, radionice, projekcije, Cosplay, koncert grupe Gothika...


Festival "Japanizam 2009" je posvećen japanskoj popularnoj kulturi, prevashodno anime i manga fenomenu koji kod nas i u svetu okuplja sve veći broj zainteresovanih ljudi. Anime i manga fenomeni nisu jedini aspekat popularne kulture koji ovaj festival pokriva - tu su i muzika, moda, kinematografija...
Centralni događaj festival će biti izložba radova domaćih autora inspirisanih anime-manga stilom koja će biti izložena u prostorijama Doma omladine Beograda. Izložba će trajati svih pet dana festivala i ulaz će biti slobodan.
Pored izložbe festival će činiti predavanja, tribine, radionice, projekcije i tradicionalni Cospaly (maskenbal inspirisan likovima iz anime/manga ostvarenja).
Sam festival je smišljen kao konvencija ljubitelja japanske popularne kulture, kao i mesto na kom bi neupućeni mogli da saznaju nešto više o ovom fenomenu.

Program Festivala "Japanizam 2009":

Sreda, 10.06.2009.
17h
Svečano otvaranje izložbe
18h Jazas - Dance 4 Life
19h Modna revija + maid caffe
20:30h Projekcija igranog filma "20th century boys"


Četvrtak, 11.06.2009.
16h Manga Radionica I
17h Chiron - Kompjuterska animacija i vizualni efekti "Iz Srbije u svet"
18h Predavanje: Anime VS Manga
19:30h Manga Radionica II + ART JAM
20:30h Projekcija anime ostvarenja "Gedo Senki" (cena karte 100 din.)


Petak, 12.06.2009.
16h
Tribina: Anime figure
17h Kendo radionica (kendo klub "Makoto")
18:30h Predavanje: Shojo (žanr u anime-manga kulturi)
20:30h Projekcija anime ostvarenja "The Wings of Honneamise"


Subota, 13.06.2009.
19h
Manga radionica
21h Tribina: Grešna Zadovoljstva
23h Koncert grupe Gothika (cena karte u pretprodaji 400 din, na dan koncerta 500 din.)


Nedelja, 14.06.2009
16h
Projekcija anime ostvarenja - Ayakashi: Japanese Classic Horror
17:30h
Jazas - Dance 4 Life
18:30h COSPLAY party
20h Dodela nagrada ambasadora
22h Dodela nagrada po izboru publikeFestival "JAPANIZAM 2009" organizovan je u saradnji Doma omladine Beograda i društva Sakurabana, pod pokroviteljstvom ambasade Japana u Srbiji.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…