Skip to main content

Japanizam 2009 - program


"Japanizam 2009"

II Festival japanske popularne kulture
10 - 14. jun - Dom omladine Beograda
anime-manga izložba, predavanja, tribine, radionice, projekcije, Cosplay, koncert grupe Gothika...


Festival "Japanizam 2009" je posvećen japanskoj popularnoj kulturi, prevashodno anime i manga fenomenu koji kod nas i u svetu okuplja sve veći broj zainteresovanih ljudi. Anime i manga fenomeni nisu jedini aspekat popularne kulture koji ovaj festival pokriva - tu su i muzika, moda, kinematografija...
Centralni događaj festival će biti izložba radova domaćih autora inspirisanih anime-manga stilom koja će biti izložena u prostorijama Doma omladine Beograda. Izložba će trajati svih pet dana festivala i ulaz će biti slobodan.
Pored izložbe festival će činiti predavanja, tribine, radionice, projekcije i tradicionalni Cospaly (maskenbal inspirisan likovima iz anime/manga ostvarenja).
Sam festival je smišljen kao konvencija ljubitelja japanske popularne kulture, kao i mesto na kom bi neupućeni mogli da saznaju nešto više o ovom fenomenu.

Program Festivala "Japanizam 2009":

Sreda, 10.06.2009.
17h
Svečano otvaranje izložbe
18h Jazas - Dance 4 Life
19h Modna revija + maid caffe
20:30h Projekcija igranog filma "20th century boys"


Četvrtak, 11.06.2009.
16h Manga Radionica I
17h Chiron - Kompjuterska animacija i vizualni efekti "Iz Srbije u svet"
18h Predavanje: Anime VS Manga
19:30h Manga Radionica II + ART JAM
20:30h Projekcija anime ostvarenja "Gedo Senki" (cena karte 100 din.)


Petak, 12.06.2009.
16h
Tribina: Anime figure
17h Kendo radionica (kendo klub "Makoto")
18:30h Predavanje: Shojo (žanr u anime-manga kulturi)
20:30h Projekcija anime ostvarenja "The Wings of Honneamise"


Subota, 13.06.2009.
19h
Manga radionica
21h Tribina: Grešna Zadovoljstva
23h Koncert grupe Gothika (cena karte u pretprodaji 400 din, na dan koncerta 500 din.)


Nedelja, 14.06.2009
16h
Projekcija anime ostvarenja - Ayakashi: Japanese Classic Horror
17:30h
Jazas - Dance 4 Life
18:30h COSPLAY party
20h Dodela nagrada ambasadora
22h Dodela nagrada po izboru publikeFestival "JAPANIZAM 2009" organizovan je u saradnji Doma omladine Beograda i društva Sakurabana, pod pokroviteljstvom ambasade Japana u Srbiji.

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Mreža Kreativnih Ljudi - kraj projekta

Mreža je projekat koji sam započeo pre oko 13,5 godina.
Naučio sam puno i zahvalan sam za stečeno iskustvo.  Ipak, već nekoliko godina unazad nemam vremena da je razvijam kao što sam to nekada činio.  Imam potrebu da radim nešto novo i osećam da je vreme da nastavim dalje.
Veliko hvala svim rođacima, prijateljima, saradnicima, članovima i posetiocima koji su omogućili da ona funkcioniše i postoji ovoliko dugo.
Sajt će sigurno biti dostupan još mnogo godina, ali se od naredne nedelje neće objavljivati novi sadržaj.

Samsung Xcover 2 (C3350) - mobilni telefon otporan na vodu i prašinu

Pre oko mesec dana, nakon što mi je istekao ugovor od dve godine, rešio sam da privatni android telefon zamenim modelom Samsung Xcover 2. Moj službeni telefon (HTC Desire S) ima jači procesor, podržava sve aplikacije koje koristim i zaista više nije bilo potrebe da sa sobom nosim dva slična modela. 
Zašto sam se odlučio za Samsung Xcover 2? U pitanju je pravi outdoor mobilni telefon koji možete uprljati i potopiti u vodu pola sata na 1 m dubine (samim tim kiša i sneg neće predstavljati problem dok ste u prirodi) Baterija je neverovatna, uz intenzivno korišćenje traje pet dana, a u normalnim uslovima bez problema i sedam. Njen kapacitet je 1,300mAh i zvanično treba da obezbedi 1.150 minuta razgovora (19h), ili 1.000 sati mirovanja (skoro šest nedelja) Dugmići su gumirani, malčice jači i daju lep otpor prilikom pritiskanja, a dovoljno su veliki pa se mogu koristiti sa rukavicama. Posebno mi znači to što za razliku od ekrana osetljivog na dodir ne pritiskam pogrešna slova i mogu slepo da …