Skip to main content

Japanizam 2009 - program


"Japanizam 2009"

II Festival japanske popularne kulture
10 - 14. jun - Dom omladine Beograda
anime-manga izložba, predavanja, tribine, radionice, projekcije, Cosplay, koncert grupe Gothika...


Festival "Japanizam 2009" je posvećen japanskoj popularnoj kulturi, prevashodno anime i manga fenomenu koji kod nas i u svetu okuplja sve veći broj zainteresovanih ljudi. Anime i manga fenomeni nisu jedini aspekat popularne kulture koji ovaj festival pokriva - tu su i muzika, moda, kinematografija...
Centralni događaj festival će biti izložba radova domaćih autora inspirisanih anime-manga stilom koja će biti izložena u prostorijama Doma omladine Beograda. Izložba će trajati svih pet dana festivala i ulaz će biti slobodan.
Pored izložbe festival će činiti predavanja, tribine, radionice, projekcije i tradicionalni Cospaly (maskenbal inspirisan likovima iz anime/manga ostvarenja).
Sam festival je smišljen kao konvencija ljubitelja japanske popularne kulture, kao i mesto na kom bi neupućeni mogli da saznaju nešto više o ovom fenomenu.

Program Festivala "Japanizam 2009":

Sreda, 10.06.2009.
17h
Svečano otvaranje izložbe
18h Jazas - Dance 4 Life
19h Modna revija + maid caffe
20:30h Projekcija igranog filma "20th century boys"


Četvrtak, 11.06.2009.
16h Manga Radionica I
17h Chiron - Kompjuterska animacija i vizualni efekti "Iz Srbije u svet"
18h Predavanje: Anime VS Manga
19:30h Manga Radionica II + ART JAM
20:30h Projekcija anime ostvarenja "Gedo Senki" (cena karte 100 din.)


Petak, 12.06.2009.
16h
Tribina: Anime figure
17h Kendo radionica (kendo klub "Makoto")
18:30h Predavanje: Shojo (žanr u anime-manga kulturi)
20:30h Projekcija anime ostvarenja "The Wings of Honneamise"


Subota, 13.06.2009.
19h
Manga radionica
21h Tribina: Grešna Zadovoljstva
23h Koncert grupe Gothika (cena karte u pretprodaji 400 din, na dan koncerta 500 din.)


Nedelja, 14.06.2009
16h
Projekcija anime ostvarenja - Ayakashi: Japanese Classic Horror
17:30h
Jazas - Dance 4 Life
18:30h COSPLAY party
20h Dodela nagrada ambasadora
22h Dodela nagrada po izboru publikeFestival "JAPANIZAM 2009" organizovan je u saradnji Doma omladine Beograda i društva Sakurabana, pod pokroviteljstvom ambasade Japana u Srbiji.

Comments

Popular posts from this blog

BS Tours - prevoz autobusom do Rovinja (loše iskustvo)

Tražite prevoz autobusom do Rovinja? Želite udoban autobus koji će vas dovesti do ovog lepog grada u Hrvatskoj? Izneću vam moje zaista neprijatno iskustvo sa agencijom-prevoznikom "BS Tours".

Obradovao sam se kada sam dobio priliku da provedem cetiri dana u Rovinju. Poslednji put sam tamo bio ka klinac. Moj boravak je trebao da traje četiri dana (petak-ponedeljak). 
Potrazio sam prevoznike i shvatio da samo BS Tours i Lasta voze do Rovinja. Povratna karta je oko 9.000 dinara. Došao sam u agenciju, raspitao se za slobodne termine, jasno i glasno naveo da nameravam da se vratim u ponedeljak uveče i pitao je u koliko sati mogu da sačekam autobus. Rekla je da prevoz kreće svako veče u 20 h iz Rovinja za Beograd. 
Kupio sam kartu sutra i ponovo naglasio da želim da krenem u Beograd u ponedeljak uveče. Ona je rekla da ništa ne brinem i da mi karta važi šest meseci. Sledećeg dana sam uzeo i putno osiguranje i tom prilikom treći put naglasio da mi treba za četiri dana. Rekla je da je …

Podešavanje ski vezova i održavanje skija

Podešavanje ski vezova i održavanje skija
Marko Špoljarić je podelio sa nama par saveta o podešavanju vezova i skija: 
Neophodno je da budete iskreni prema osobi koja vam podešava vezove o svojoj težini i veštini skijanja kako bi se otvorili prilikom bočnog udara i držali kada je to potrebno (profesionalni skijaši imaju vezove koji se otvaraju tek prilikom jakog udarca) Din skala ne odgovara težini ljudi u smislu da cifra 100 ne označava osobu od 100 kg Preporučuje se da vam serviser ski opreme postavi vezove i da ih podesi umesto vas Stoperi koji zaistavljaju skiju kada spadne sa cipele ne smeju da se uklanjaju i vožnja sa takvom opremom je zakonom zabranjena Izuzetno je bitno da se skije redovno održavaju (posle sedam dana, a kada su u pitanju profesionalni skijaši svaki dan). Ukoliko se  ne premazuje donja površina postaje bela, teže ide po snegu i drugačije se ponaša u odnosu na održavanu. Takođe, različita oštećenja (kamenje, otpad na stazi...) mogu izmeniti njen kontakt sa podlo…

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…