02/06/2009

Izložba Sekcije keramike ULUPUDS-a "Planeta zemlja - preobražaj"

U Galeriji Singidunum u petak, 5. juna u 19 sati otvara se izložba Sekcije keramike ULUPUDS-a, pod nazivom, "Planeta zemlja - preobražaj". Izložba će trajati do 12. juna.

Već tradicionalna (deveti put), ova izložba ima temu koja je posvećena Planeti Zemlji i koja na umetnički način istražuje jedan njen segment, otvara nova interesovanja umetnika i prikazuje izuzetne mogućnosti keramičkog medija.

Autori će se i ove godine baviti kreativnim istraživanjem, inspirisani temom promena i transformacija, preobražaja, metamorfoze i analizom čovekove sposobnosti da razume prirodu, njene preobražaje i iskoristi ono što mu ona nudi..

Izložbu organizujemo sa idejom da umetnici, odgovarajući na temu, u skladu sa svojim senzibilitetom i likovnom poetikom, opomenu i podsete na značaj očuvanja i negovanja sredine u kojoj živimo.

Keramika, u tehnolškom smislu, od svih grana umetnosti možda je najbliža prirodi, vezana je za osnovne elemente prirode. Eksponati koje ćemo izložiti biće raznorodni, od utilitarnih predmeta do keramičkih skulptura, panoa i keramičkih objekata. U okviru izložbe na Dan zaštite životne sredine 5. juna 2009. od 17-21 h biće organizovana demonstracija rada na keramičkom točku.

Na izložbi učestvuju:

1. Katarina Lazić Vasiljević
2. Antonija Dragutinović
3. Sanja Sremac
4. Radenko Adnađ
5. Aleksandar Kucina
6. Sabina Horvat
7. Mirjana Novaković
8. Mihajlo Petrović
9. Marica Jovićević Petrović
10. Ana Stipsić
11. Gordana Kitak
12. Melita Biber Nuta
13. Tatjana Ivanišević Radojković
14. Biljana Rakić
15. Olivera Bogdanović

No comments:

Post a Comment

Ukoliko vam se svidja ovaj blog

Prepisite se na newsletter ili preuzimete feed bloga za vas citac.
Upisite vas E-mail: