Skip to main content

Free Net World International Film Festival u Nisu - poziv za ucesce

FreeNetWorld -Poziv za učešće

FNW ce se po drugi put održati od 3. do 5. septembra u Nišu

Rok za slanje filmova : do 5. Avgusta 2009

Nagrade :

* Free NET World Open Movie Award (nagrada za najbolji film)
* specijalna nagrada publike
* nagrada za tehnicki najinovativniji film
* nagrada za najbolji scenario

Free NET World

: drama I komedije, dokumentarne, kratke I muzicke, animirane I experimentalne filmove.

Filmovi moraju ispunjavati sledeće uslove:

* da nisu proizvedeni pre 1. januara 2006. godine
* da ne traju duže od 30 minuta
* da su titlovani na engleski jezik, sem u slučaju dijaloga na engleskom jeziku

Tema: slobodna tema

Procedura za apliciranje: Formular zajedno sa svim potrebnim informacijama I kopijom filma moraju biti poslate najkasnije 5. avgusta 2009. Nema limita koliko filmova moze poslati jedan autor.

Video formati za prvi pregled (preview): HDV, DV, mini DV, DVD

Kopije filmova za prikazivanje moraju biti dostupne za festival u sledecem formatu: u PAL: HDV, DVCAM, miniDV, DVD

Odabir filmova i obavestenja: S obzirom da dobijamo više stotina filmova za selekciju necemo biti u mogucnosti da pojedinčno šaljemo obaveštenja za sve filmove. Ako ne dobijete odgovor od strane koordinatora festivala najkasnije do 15. avgusta znaci da niste bili uspesni ovoga puta ali se nadamo se da cete pokusati ponovo sledece godine.

info@freenetworld.org

http://www.freenetworld.org/

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…