Skip to main content

EdIT - letnja skola ComTrade IT Solutions and Services

EdIT je događaj koji ComTrade IT Solutions and Services organizuje svakog leta u 3 različite države - Sloveniji, BiH i Srbiji U Srbiji, 2009.godine škola otvara svoja vrata u julu mesecu, i to prvi put na dve lokacije: u Beogradu ( ComTrade Technology Center ) i u Kragujevcu ( Prirodno-matematički fakultet ).

Polaznici letnje škole uz pomoć svojih mentora i instruktora pripremaju zanimljive projekte primenjive u svakodnevnevnoj praksi. Rad na projektima je za mnoge prva prilika da svoje teorijsko znanje pretvore u praksu: 10 dana praktičnog rada, isprepletenih sa kratkim predavanjima o projektnom vođenju, razvoju i testiranju softvera u određenim programskim jezicima.

Cilj: upoznati se sa najnovijim tehnologijama rada u nekom od programskih jezika, naučiti više o životnom ciklusu razvoja softvera, razvoju aplikacija, saznati više o načinu vodjenja projekta, o njegovoj realizaciji od početka (pisanja dokumentacije) do kraja (testiranja i implementacije).

Troškovi organizacije EdIT-a u potpunosti idu na teret kompanije, tako da učesnici ne plaćaju školarinu.

Učešće u EdIT letnjoj školi programiranja je moguća odskočna daska i prvi korak u daljoj saradnji sa našom komanijom.

Program ComTrade IT Solutions and Services EdIT letnje škole programiranja 2009:

* Kragujevac 06. - 17.07.2009.
* Beograd 20. - 31.07.2009.

Tema "Java SMS server":

* Životni ciklus razvoja softvera
* Timski rad
* Razvoj višeslojne aplikacije
* Web services
* Razvojno okruženje: Java i MySQL

Java SMS server predstavlja softversko rešenje univerzalnog tipa implementirano Java tehnologijom. Ovo rešenje pruža usluge obrade SMS zahteva pull metodom. Slanjem SMS poruke mobilonom provajderu za obradu odredjene usluge izvršava se željena akcija koja je definisana brojem na koji se poruka šalje. Pošiljalac će dobiti poruku kao odgovor na izvršenje poruke.

Sistem je konfigurabilan, lako proširiv i skalabilan, a pored već navedenog osnovnog scenarija moguća je i daleko složenij a i naprednija upotreba ovog sistema , kao i njegova integracija sa drugim sistemima koji ne moraju da budu vezani za mobilnu telefoniju. Cilj rešenja je izlazak u susret zatevima korisnika razlicitih profila i potreba.

Neki od primera naprednije upotrebe ovakvog sistema su m-banking, SMS kladionice, SMS on demand, slanje SMS notifikacije određenim korisnicima drugih sistema, npr. kada se u okviru preduzeća zakaže hitan sastanak na kome je neophodno prisustvo određenih ljudi, kupovina ulaznica za različite namene, koncerti, bioskopi, utakmice, kupovina autobuskih karata, naplata parkiranja, plaćanje stvari prilikom kupovine iz automata.

Polaznici letnje škole će se upoznati sa svim fazama procesa obrade SMS poruka, od prijema poruke-zahteva, preko provere raspoloživosti za naplatu na računu korisnika, rezervacije sredstava, naplate i slanja poruka, do pokretanja različitih aktivnosti i provere prijema poruke sa strane korisnika, a zatim i sa svim potrebnim radnjama da se ovakvo rešenje realizuje Java tehnologijom.

Za dodatne infomacije pošaljite mail na edit09@comtradegroup.com

Broj učesnika u svakoj grupi je ograničen. Učesnici će biti odabrani na osnovu prijave.

Možete se prijaviti popunjavanjem formulara

http://www.spinnaker-nt.com/edit/prijavnica.aspx


* Zvanična najava događaja http://www.spinnaker-nt.com/edit/

Izvor: www.itdogadjaji.com

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Samsung Xcover 550H - mobini telefon otporan na vodu i prašinu

Nakon oko pet godina korišćenja telefona Samsung Xcover 2 C3350 koji me je odlično služio (i dalje radi kao da je nov), rešio sam da potražim drugi telefon sličnih karakteristika koji će biti više u skladu sa potrebama vremena u kome živimo. Razmatrao sam sledeće modele: 
Samsung B2100 XplorerSamsung Xcover 271 i CAT B25 Poošto su prva dva odavno prestala da se proizvode, posmatrao sam oglase za polovne telefone na internetu. Uglavnom sam nailazio na aparate koji su godinama korišćeni na terenu i o kojima se nije previše vodilo računa. Bili su izudarani, izgrebani, prljavi i ponekad bez maske koja zatvara priključke za USB odnosno slušalice. Ipak, činjenica da i dalje rade bila je dobra potvrda kvaliteta ovih namenskih telefona. 
CAT B25 je među njima možda i najizdržljiviji telefon, ali je najsiromašniji što se tiče funkcija. Nije bilo razloga da uzimam nov uređaj pored postojećeg C3350 pa sam se fokusirao na Samsung 550H pošto je on praktično njegov naslednik iz 2017. godine. 
Pronaš…