Skip to main content

EdIT - letnja skola ComTrade IT Solutions and Services

EdIT je događaj koji ComTrade IT Solutions and Services organizuje svakog leta u 3 različite države - Sloveniji, BiH i Srbiji U Srbiji, 2009.godine škola otvara svoja vrata u julu mesecu, i to prvi put na dve lokacije: u Beogradu ( ComTrade Technology Center ) i u Kragujevcu ( Prirodno-matematički fakultet ).

Polaznici letnje škole uz pomoć svojih mentora i instruktora pripremaju zanimljive projekte primenjive u svakodnevnevnoj praksi. Rad na projektima je za mnoge prva prilika da svoje teorijsko znanje pretvore u praksu: 10 dana praktičnog rada, isprepletenih sa kratkim predavanjima o projektnom vođenju, razvoju i testiranju softvera u određenim programskim jezicima.

Cilj: upoznati se sa najnovijim tehnologijama rada u nekom od programskih jezika, naučiti više o životnom ciklusu razvoja softvera, razvoju aplikacija, saznati više o načinu vodjenja projekta, o njegovoj realizaciji od početka (pisanja dokumentacije) do kraja (testiranja i implementacije).

Troškovi organizacije EdIT-a u potpunosti idu na teret kompanije, tako da učesnici ne plaćaju školarinu.

Učešće u EdIT letnjoj školi programiranja je moguća odskočna daska i prvi korak u daljoj saradnji sa našom komanijom.

Program ComTrade IT Solutions and Services EdIT letnje škole programiranja 2009:

* Kragujevac 06. - 17.07.2009.
* Beograd 20. - 31.07.2009.

Tema "Java SMS server":

* Životni ciklus razvoja softvera
* Timski rad
* Razvoj višeslojne aplikacije
* Web services
* Razvojno okruženje: Java i MySQL

Java SMS server predstavlja softversko rešenje univerzalnog tipa implementirano Java tehnologijom. Ovo rešenje pruža usluge obrade SMS zahteva pull metodom. Slanjem SMS poruke mobilonom provajderu za obradu odredjene usluge izvršava se željena akcija koja je definisana brojem na koji se poruka šalje. Pošiljalac će dobiti poruku kao odgovor na izvršenje poruke.

Sistem je konfigurabilan, lako proširiv i skalabilan, a pored već navedenog osnovnog scenarija moguća je i daleko složenij a i naprednija upotreba ovog sistema , kao i njegova integracija sa drugim sistemima koji ne moraju da budu vezani za mobilnu telefoniju. Cilj rešenja je izlazak u susret zatevima korisnika razlicitih profila i potreba.

Neki od primera naprednije upotrebe ovakvog sistema su m-banking, SMS kladionice, SMS on demand, slanje SMS notifikacije određenim korisnicima drugih sistema, npr. kada se u okviru preduzeća zakaže hitan sastanak na kome je neophodno prisustvo određenih ljudi, kupovina ulaznica za različite namene, koncerti, bioskopi, utakmice, kupovina autobuskih karata, naplata parkiranja, plaćanje stvari prilikom kupovine iz automata.

Polaznici letnje škole će se upoznati sa svim fazama procesa obrade SMS poruka, od prijema poruke-zahteva, preko provere raspoloživosti za naplatu na računu korisnika, rezervacije sredstava, naplate i slanja poruka, do pokretanja različitih aktivnosti i provere prijema poruke sa strane korisnika, a zatim i sa svim potrebnim radnjama da se ovakvo rešenje realizuje Java tehnologijom.

Za dodatne infomacije pošaljite mail na edit09@comtradegroup.com

Broj učesnika u svakoj grupi je ograničen. Učesnici će biti odabrani na osnovu prijave.

Možete se prijaviti popunjavanjem formulara

http://www.spinnaker-nt.com/edit/prijavnica.aspx


* Zvanična najava događaja http://www.spinnaker-nt.com/edit/

Izvor: www.itdogadjaji.com

Comments

Popular posts from this blog

Koje formatiranje izabrati za eksterni hard disk i koja je realna USB 3.0 brzina?

Nisam ni slutio šta me čeka nakon što sam kupio novi eksterni hard disk 2TB WD Elements Portable. Naime, do sada sam koristio sličan uređaj iste firme od 1TB, ali nikada nisam obratio pažnju na formatiranje (FAT32) niti sam iskreno znao nešto više o tome. Disk je radio na svim platformama i ja sam mislio da to uglavnom tako i treba da bude. 
Prikačio sam novi hard formatiran po NTFS standardu i shvatio da ne mogu da ga koristim na Macu. Nisam se previše uzbuđivao pošto sam znao da je OS X specifičan. Linux mint je prepoznao uređaj, ali sam se iznenadio brzinom prenosa podataka. Godinama sam na raznim mestima čitao o tome kako je USB 3.0 neverovatno brži od USB 2.0 standarda i očekivao sam da sve poleti. 
Konsultovao sam se oko ovih problema sa prijateljem koji mi je predložio da probam različita formairanja i da ponekad proizvođači pogrešno označe portove pa je ovaj uređaj možda prikačen na stariji standard. Na žalost i nakon svog eksperimentisanja rezultati su bili isti. 
Počeo sam …

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar? - priključite se online konkursu

Želite li da osvojite Toshiba Folio 100 tablet računar?
Priključite se online konkursu povodom 25-godiisnjice od trenutka kada je kompanija Toshiba kreirala prvi laptop Postanite fan "Toshiba Srbija" stranice na Facebook-uIspod ovog posta putem forma za komentare napišitepriču u 300 reči o svom prvom iskustvu sa kompjuterom, ili laptopom do 01. decembra 2010. godine Potpišite se ispod teksta i ostavite svoj mail

Konkurs će biti održan u sledećih sedam zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Izraelu, Rumuniji, Srbiji i Sloveniji. Korisnici koji žele da učestvuju treba da žive u navedenim zemljama. Prva nagrada za najbolju priču iz svake od zemalja je tablet računar Folio 100

25 priča iz svake zemlje će biti izabrano i uvršteno u regionalnu elektronsku knjigu koja će se naći nasajtu www.issuu.com


Evo i zvaničnog opisa uređaja Toshiba Folio 100:
Toshiba za prvoplasiranu priču poklanja Folio 100 koji će pobedniku ili pobednici omogućiti savršeno i jednostavno iskustvo u oblasti z…

Kineski mobilni telefon - kopija Blackberry-ja

Kineski telefon

/ UPDATE: Posto sada imamo preko 200 komentara, mozete nastaviti da ih pisete, a videtece ih na drugoj stranici. /

Kupio sam kineski mobilni telefon koji predstavlja kopiju blackberry-ja. Ne bih sada spominjao detalje, ali recimo da je cena oko pet puta manja od originala.

Iznenadio sam se kvalitetom izrade. Plastika je odlicno obradjena i takve je smese da sticete utisak o dugotrajnosti. Dobra mesavina obezbedjuje da se telefon ne kliza u ruci, a opet nije gumen. Spojevi su fenomenalni i nigde ne postoji manjak, odnosno visak prostora medju spojevima. Deo maske telefona je od metala, kuglica za navigaciju se odlicno ponasa i zaista prelepo svetli, qwerty tastaura je cvrsta i lako se sa njom kuca (ko pre nije probao, trebace mu malo vremena da se navikne kao sto je to bio slucaj samnom), monitor je visoke rezolucije i odlicnog prikaza boja.

Uz telefon se dobijaju dve baterije, heandsefree slusalice sa daljinskim za javljanje i prekidanje razgovora, USB kabl i punjac.

Soft…