Skip to main content

EdIT - letnja skola ComTrade IT Solutions and Services

EdIT je događaj koji ComTrade IT Solutions and Services organizuje svakog leta u 3 različite države - Sloveniji, BiH i Srbiji U Srbiji, 2009.godine škola otvara svoja vrata u julu mesecu, i to prvi put na dve lokacije: u Beogradu ( ComTrade Technology Center ) i u Kragujevcu ( Prirodno-matematički fakultet ).

Polaznici letnje škole uz pomoć svojih mentora i instruktora pripremaju zanimljive projekte primenjive u svakodnevnevnoj praksi. Rad na projektima je za mnoge prva prilika da svoje teorijsko znanje pretvore u praksu: 10 dana praktičnog rada, isprepletenih sa kratkim predavanjima o projektnom vođenju, razvoju i testiranju softvera u određenim programskim jezicima.

Cilj: upoznati se sa najnovijim tehnologijama rada u nekom od programskih jezika, naučiti više o životnom ciklusu razvoja softvera, razvoju aplikacija, saznati više o načinu vodjenja projekta, o njegovoj realizaciji od početka (pisanja dokumentacije) do kraja (testiranja i implementacije).

Troškovi organizacije EdIT-a u potpunosti idu na teret kompanije, tako da učesnici ne plaćaju školarinu.

Učešće u EdIT letnjoj školi programiranja je moguća odskočna daska i prvi korak u daljoj saradnji sa našom komanijom.

Program ComTrade IT Solutions and Services EdIT letnje škole programiranja 2009:

* Kragujevac 06. - 17.07.2009.
* Beograd 20. - 31.07.2009.

Tema "Java SMS server":

* Životni ciklus razvoja softvera
* Timski rad
* Razvoj višeslojne aplikacije
* Web services
* Razvojno okruženje: Java i MySQL

Java SMS server predstavlja softversko rešenje univerzalnog tipa implementirano Java tehnologijom. Ovo rešenje pruža usluge obrade SMS zahteva pull metodom. Slanjem SMS poruke mobilonom provajderu za obradu odredjene usluge izvršava se željena akcija koja je definisana brojem na koji se poruka šalje. Pošiljalac će dobiti poruku kao odgovor na izvršenje poruke.

Sistem je konfigurabilan, lako proširiv i skalabilan, a pored već navedenog osnovnog scenarija moguća je i daleko složenij a i naprednija upotreba ovog sistema , kao i njegova integracija sa drugim sistemima koji ne moraju da budu vezani za mobilnu telefoniju. Cilj rešenja je izlazak u susret zatevima korisnika razlicitih profila i potreba.

Neki od primera naprednije upotrebe ovakvog sistema su m-banking, SMS kladionice, SMS on demand, slanje SMS notifikacije određenim korisnicima drugih sistema, npr. kada se u okviru preduzeća zakaže hitan sastanak na kome je neophodno prisustvo određenih ljudi, kupovina ulaznica za različite namene, koncerti, bioskopi, utakmice, kupovina autobuskih karata, naplata parkiranja, plaćanje stvari prilikom kupovine iz automata.

Polaznici letnje škole će se upoznati sa svim fazama procesa obrade SMS poruka, od prijema poruke-zahteva, preko provere raspoloživosti za naplatu na računu korisnika, rezervacije sredstava, naplate i slanja poruka, do pokretanja različitih aktivnosti i provere prijema poruke sa strane korisnika, a zatim i sa svim potrebnim radnjama da se ovakvo rešenje realizuje Java tehnologijom.

Za dodatne infomacije pošaljite mail na edit09@comtradegroup.com

Broj učesnika u svakoj grupi je ograničen. Učesnici će biti odabrani na osnovu prijave.

Možete se prijaviti popunjavanjem formulara

http://www.spinnaker-nt.com/edit/prijavnica.aspx


* Zvanična najava događaja http://www.spinnaker-nt.com/edit/

Izvor: www.itdogadjaji.com

Comments

Popular posts from this blog

#Ebanking iz vikendice

Sedim u vikendici i pišem blog. Broadband internet je tu. 
Prilikom dolaska, svratili smo do prodavnice da kupimo hranu i naši telefoni su se automatski priključili na wi-fi preko Instabridge aplikacije.
Signal mobilne telefonije u sobi nije sjajan pa sam telefon prebacio na airplane mode, a nakon toga ponovo uključio wi-fi. Više mi smeta kada nema interneta nego signala mobilne telefonije. Sve je prešlo online i sve funkcioniše ako postoji dobra veza.
Vatra u smederevcu pucka, a ručak se krčka. 
Već godinama unazad, slušam o temama kao što su #ePoslovanje, #eBankarstvo i elektronski potpis (sertifikat).  Kada sam pre oko nedelju dana dobio poziv od Societe Generale banke da prisustvujem događaju u okviru koga će predstaviti najnoviji sistem za online bankarstvo u Srbiji, preraspredio sam obaveze u kalendaru i sa zadovoljstvom ovaj termin rezervisao za prezentaciju.
Kako je izgledao sam događaj pogledajte ovde, a ja ću vam ispričati šta je na mene ostavilo najveći utisak.

Voditel…

Wire - servis za razmenu poruka, pozive i video komunikaciju

Wire je kako na njihovom sajtu kažu "secure messenger". I ako se u Srbiji i na Balkanu najčešće koriste Viber, FB messenger i WhatsUp, mislim da vredi posvetiti par minuta ovom servisu. 
Wire finkcioniše kao desktop, mobilna i web aplikacija i radi na svim glavnim platformama kao što su Linux, macOS, Windows, Android, iOS. Omogućava razmenu poruka, audio i video pozive, slanje najrazličitijih fajlova, trenutne lokacije i td. Pošto je sve navedeno do sada već uobičajeno evo kratkih beleški o njegovim predostima:  Preko sajta https://wire.com/ možete otvoriti nalog koristeći mail adresu. Na ovaj način ne morate da koristite broj vaše SIM karticeNakon otvaranja naloga definišete unikatan nadimak koji ne mora biti isti kao vaše ime i prezime pa na ovaj način dodatno čuvate svoju privatnost i možete se povezati samo sa odabranim osobama koje znaju kako on glasi Sve privilegije mobilne aplikacije su nakon instaliaranja isključene. Ovo je dobro zato što na primer možete sačuvati lis…

Ћирилица - писмо које сам заборавио

Када сам пре пар година открио ћирилицу на мобилном телефону,  било је то велико откриће за мене. Почео сам да шаљем смс поруке пријатељима, постављам статусе на друштвеним мрежама и одговарам на мејлове користећи наше писмо. Скоро сви су реаговали на исти начин. Питали су ме зачуђено откуд то да одједном користим ћирилицу и зашто?  
Пре 12 година, када сам покренуо Мрежу Креативних Људи, користио сам латиницу. Више људи ми је сугерисало да не би било лоше да постоји и ћирилична верзија сајта. У том тренутку нисам имао довољно знања, одговарајућу технологију и времена да се бавим таквим прилагођавањем.

12 година касније, Гугл подржава "Gesture typing" у оквиру оперативног система Андроид и постоји речник термина на српском језику који вам сугерише остатак речи коју сте управо почели да куцате. Оно што је веома битно јесте то да када изаберете српски језик не можете да добијете као на компјутеру латиницу са нашим словима. У том тренутку сам схватио да други имају знатно већу…