Skip to main content

EdIT - letnja skola ComTrade IT Solutions and Services

EdIT je događaj koji ComTrade IT Solutions and Services organizuje svakog leta u 3 različite države - Sloveniji, BiH i Srbiji U Srbiji, 2009.godine škola otvara svoja vrata u julu mesecu, i to prvi put na dve lokacije: u Beogradu ( ComTrade Technology Center ) i u Kragujevcu ( Prirodno-matematički fakultet ).

Polaznici letnje škole uz pomoć svojih mentora i instruktora pripremaju zanimljive projekte primenjive u svakodnevnevnoj praksi. Rad na projektima je za mnoge prva prilika da svoje teorijsko znanje pretvore u praksu: 10 dana praktičnog rada, isprepletenih sa kratkim predavanjima o projektnom vođenju, razvoju i testiranju softvera u određenim programskim jezicima.

Cilj: upoznati se sa najnovijim tehnologijama rada u nekom od programskih jezika, naučiti više o životnom ciklusu razvoja softvera, razvoju aplikacija, saznati više o načinu vodjenja projekta, o njegovoj realizaciji od početka (pisanja dokumentacije) do kraja (testiranja i implementacije).

Troškovi organizacije EdIT-a u potpunosti idu na teret kompanije, tako da učesnici ne plaćaju školarinu.

Učešće u EdIT letnjoj školi programiranja je moguća odskočna daska i prvi korak u daljoj saradnji sa našom komanijom.

Program ComTrade IT Solutions and Services EdIT letnje škole programiranja 2009:

* Kragujevac 06. - 17.07.2009.
* Beograd 20. - 31.07.2009.

Tema "Java SMS server":

* Životni ciklus razvoja softvera
* Timski rad
* Razvoj višeslojne aplikacije
* Web services
* Razvojno okruženje: Java i MySQL

Java SMS server predstavlja softversko rešenje univerzalnog tipa implementirano Java tehnologijom. Ovo rešenje pruža usluge obrade SMS zahteva pull metodom. Slanjem SMS poruke mobilonom provajderu za obradu odredjene usluge izvršava se željena akcija koja je definisana brojem na koji se poruka šalje. Pošiljalac će dobiti poruku kao odgovor na izvršenje poruke.

Sistem je konfigurabilan, lako proširiv i skalabilan, a pored već navedenog osnovnog scenarija moguća je i daleko složenij a i naprednija upotreba ovog sistema , kao i njegova integracija sa drugim sistemima koji ne moraju da budu vezani za mobilnu telefoniju. Cilj rešenja je izlazak u susret zatevima korisnika razlicitih profila i potreba.

Neki od primera naprednije upotrebe ovakvog sistema su m-banking, SMS kladionice, SMS on demand, slanje SMS notifikacije određenim korisnicima drugih sistema, npr. kada se u okviru preduzeća zakaže hitan sastanak na kome je neophodno prisustvo određenih ljudi, kupovina ulaznica za različite namene, koncerti, bioskopi, utakmice, kupovina autobuskih karata, naplata parkiranja, plaćanje stvari prilikom kupovine iz automata.

Polaznici letnje škole će se upoznati sa svim fazama procesa obrade SMS poruka, od prijema poruke-zahteva, preko provere raspoloživosti za naplatu na računu korisnika, rezervacije sredstava, naplate i slanja poruka, do pokretanja različitih aktivnosti i provere prijema poruke sa strane korisnika, a zatim i sa svim potrebnim radnjama da se ovakvo rešenje realizuje Java tehnologijom.

Za dodatne infomacije pošaljite mail na edit09@comtradegroup.com

Broj učesnika u svakoj grupi je ograničen. Učesnici će biti odabrani na osnovu prijave.

Možete se prijaviti popunjavanjem formulara

http://www.spinnaker-nt.com/edit/prijavnica.aspx


* Zvanična najava događaja http://www.spinnaker-nt.com/edit/

Izvor: www.itdogadjaji.com

Comments

Popular posts from this blog

BS Tours - prevoz autobusom do Rovinja (loše iskustvo)

Tražite prevoz autobusom do Rovinja? Želite udoban autobus koji će vas dovesti do ovog lepog grada u Hrvatskoj? Izneću vam moje zaista neprijatno iskustvo sa agencijom-prevoznikom "BS Tours".

Obradovao sam se kada sam dobio priliku da provedem cetiri dana u Rovinju. Poslednji put sam tamo bio ka klinac. Moj boravak je trebao da traje četiri dana (petak-ponedeljak). 
Potrazio sam prevoznike i shvatio da samo BS Tours i Lasta voze do Rovinja. Povratna karta je oko 9.000 dinara. Došao sam u agenciju, raspitao se za slobodne termine, jasno i glasno naveo da nameravam da se vratim u ponedeljak uveče i pitao je u koliko sati mogu da sačekam autobus. Rekla je da prevoz kreće svako veče u 20 h iz Rovinja za Beograd. 
Kupio sam kartu sutra i ponovo naglasio da želim da krenem u Beograd u ponedeljak uveče. Ona je rekla da ništa ne brinem i da mi karta važi šest meseci. Sledećeg dana sam uzeo i putno osiguranje i tom prilikom treći put naglasio da mi treba za četiri dana. Rekla je da je …

Hemijski grejači stopala - planinarska oprema (test)

Više puta sam slušao, ali do skoro nisam imao priliku da probam hemijske grejače vrhova i celog stopala. Odlazak na Kopaonik je bila savršena prilika za test. Uzeo sam nekoliko grejača i spakovao ih u skijaški ranac. 

Hemijski grejači za vrhove stopala
Sedeli smo u kafiću pored staze zakopčane jakne, ušuškani u ćebad koja su nam obezbedili i pijuckali kafu. Posle pola sata mirovanja moja draga se uznemirila pošto je počela da oseća hladnoću, a i meni više nije bilo isto kao na početku. Izvadio sam pakovana hemijskih grejača za noge i na licu mesta smo se izuli i stavili ih u vrhove cipela. 
Grejače koji su na sebi sa donje strane imali samolepljivi deo koji služi da bi se održali na mestu prilikom pomeranja stopala (veoma slab lepak koji ne ostavlja tragove) postavio sam iznad uloška svojih cipela, a druge koji nisu imali ovakvu podlogu ispod uloška njenih cipela. Pošto reaguju u dodiru sa vazduhom, istog trena smo primetili razliku i nastavili da uživamo. 
Grejače nismo skinuli do po…

Podešavanje ski vezova i održavanje skija

Podešavanje ski vezova i održavanje skija
Marko Špoljarić je podelio sa nama par saveta o podešavanju vezova i skija: 
Neophodno je da budete iskreni prema osobi koja vam podešava vezove o svojoj težini i veštini skijanja kako bi se otvorili prilikom bočnog udara i držali kada je to potrebno (profesionalni skijaši imaju vezove koji se otvaraju tek prilikom jakog udarca) Din skala ne odgovara težini ljudi u smislu da cifra 100 ne označava osobu od 100 kg Preporučuje se da vam serviser ski opreme postavi vezove i da ih podesi umesto vas Stoperi koji zaistavljaju skiju kada spadne sa cipele ne smeju da se uklanjaju i vožnja sa takvom opremom je zakonom zabranjena Izuzetno je bitno da se skije redovno održavaju (posle sedam dana, a kada su u pitanju profesionalni skijaši svaki dan). Ukoliko se  ne premazuje donja površina postaje bela, teže ide po snegu i drugačije se ponaša u odnosu na održavanu. Takođe, različita oštećenja (kamenje, otpad na stazi...) mogu izmeniti njen kontakt sa podlo…